|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Aparat ortodontyczny [ szukam 3k]
Znacie jakiś aparat ortodontyczny góra i dół za 3k zł ?
Dla chłopaka najlepiej nie widoczny oraz salon ortodoentyczny w katowicach / będzinie ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparat ortodontyczny [ szukam 3k]
ref #
chodzi mi o sam aparat za ok 3 k zł |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
reff
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Polecam podzwonić i popytać, ponieważ na rynku ortodontycznym mamy dużą rozbieżność w cenach aparatów. Najzwyklejszy metalowy aparat można znaleźć za ok. 1500zł za jeden łuk. Jeśli chodzi o 'niewidoczny' aparat to tzw. kosmetyczny czyli ceramiczny, kryształowy jednak zwiększa to koszty. Jednak można pomieszać zamki zakładając pół na pół ceramiczne 3-3 reszta metal. Ewentualnie delikatniejszy aparat to samoligaturujący koszt koło 2000zł na jeden łuk. Jednak zachęcam podzwonić po gabinetach i zapytać o ceny.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Cena aparatu często zależy od wady, ja miałam dość znaczną wadę i za swój aparat zapłaciłam ponad 10 tys. ale u bardzo dobrego ortodonty. To bardzo ważne w jakim gabinecie zakłada się aparat ponieważ często warto dopłacić więcej a wybrać dobry i sprawdzony gabinet niż po roku od ściągnięcia aparatu szukać kolejnego gabinetu, gdyż zęby zaczną się od nowa krzywić (przypadek mojej koleżanki). Cenę aparatu możemy też rozłożyć na raty, któż w dzisiejszych czasach ma 6 czy 10 tysięcy od tak...Dlatego też jeśli chcesz zakładać aparat to załóż go, nie musisz płacić za niego na pierwszej wizycie. Ja spłacałam swój aparat w ratach przez prawie 2 lata, bardzo długo myślałam nad moją decyzją, ale nie żałuję i mam piękne śliczne zęby. Tobie też tego życzę
![]() ![]() .
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Dobry aparat, niewidoczny, który nie będzie bolał i nie będzie się go nosiło 3 lata - nie, nie ma takiego za 3 000. Ja za swój płaciłam 6, (3 za jeden łuk), noszę 11 miesięcy, za 4 miesiące zdejmuję.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Clear Aligner?
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.