|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
piekna cera a styl zycia
Dlaczego na normalnej cerze w wieku 22 lat wyskoczyly stany zapalne? mam normalna skore, nie tlusta, zawszee gladziutka nie mialam nigdy krosty przez tyle lat a teraz w okres mi wyszla nawet duza grudka czerwonaJedna juz tydzien ma i nie schodzi. W ogole od roku czasem cos wychodzilo?i to nie male
![]() Skad sie to wzielo? juz nie dojrzewam...czy to swiadczy o zlym trybie zycia?Moze mam jakies niedobory? ![]() Faktycznie nie mam dobrej diety...moze to przez nadmiar slodyczy cukru, albo zbyt siedzacy tryb zycia,..jak oczyscic organizm bo pewnie sa jakies toksyny.. ![]() Dodam ,ze w lipcu do polowy sierpnia bylo lepiej uprawialam troche sportu biore B complex i cynk.I pomoglo.Ale teraz w okres sie zalamałam ![]() Wiem ,ze pisze na dermatologii i pewnei duzo z Was ma takie problemy, choroby skory i zaczniecie gadac ze to sie zdarza.. Ale jdnak skora swiadczy , ze cos zle w organizmie skoro sie nei mialo wczesniej takich sklonnosci..Ale moze tez jest ktos kto mial przejsciowo taki klopot i znalazl przyczyne..czy naprawde moze ta dieta / duzo slodyczy duzo slodzonej herbaty do tego doprowadzilo?bo skore mam jaka mialam(gladka) tylko czasem z niczego wyjdzie cos wielkiego. jakos traktuje to miejscowo ale malo pomaga ![]() Bo czasem 2 tyg usuwam grudke.
„Powinien mnie akceptować taka, jaka jestem!”mówi kobieta z gatunku zbyt miłych. Powinien cię akceptować? O nie, Puknij się w czoło. On powinien za tobą szaleć. Akceptacja nie ma z tym nic wspólnego. On akceptuje popychadło.. Jeśli chcesz akceptacji, zgłoś się do grupy wsparcia" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: piekna cera a styl zycia
Niewykluczone że to zaburzenia hormonalne tym bardziej że nasila ci się to przed okresem . A może zażywasz jakieś tabletki antykoncepcyjne, które ew zostały źle dobrane? Radziłabym udać się do endokrynologa. Faktycznie bardzo dziwne skoro wcześniej nie miałaś problemów z cerą tym bardziej że nie masz tłustej cery więc to raczej wyklucza typowy trądzik.
A co do diety to wątpię by ona była przyczyną. No chyba że wcześniej odżywiałaś się bardzo zdrowo a teraz wręcz przeciwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zapewne sporzywasz duzo przetworzonych produktow i cukru? zwroc na to uwage bo to moze byc przyczyna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wlasnei nie bralam zadnej antykoncepcji, nic...a nagle to przyszlO:9 ejstem zalamana , starsznie sie wstydze bo niogdy nie mialam niczego takiego.
![]() faktycznie jem duzo cukru, ale zawsze jadlam....Chyba bede musiala isc na diete i tak ,zeby zobaczyc poprawe.A zaburzenia hormonalne to nei zarty-i wizja , ze moze mnei to dotyczyc mnei przeraza- mam nadzieje ze nie mam zadnych chorob.. ![]() ![]() ![]() i stresy bo malo co pomaga ![]()
„Powinien mnie akceptować taka, jaka jestem!”mówi kobieta z gatunku zbyt miłych. Powinien cię akceptować? O nie, Puknij się w czoło. On powinien za tobą szaleć. Akceptacja nie ma z tym nic wspólnego. On akceptuje popychadło.. Jeśli chcesz akceptacji, zgłoś się do grupy wsparcia" ![]() Edytowane przez kaska3010 Czas edycji: 2013-08-23 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.