|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Dedykacja do książki na ślub, pomóżcie.
Dziewczyny proszę pomóżcie mi wymyślić jakąś dedykację do książki na ślub. Ponieważ dziecko pary młodej w drodze i mam nadzieję że nikt nie wpadł na taki pomysł jak ja, kupiłam książkę z bajkami.
![]() Jeśli był taki wątek to skierujcie mnie tam, bo szukałam i nic nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dedykacja do książki na ślub, pomóżcie.
ja bym dała bez dedykacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja bym dała z ,ale nie wiem jaką
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym do książki włożyła kartkę ze ślubnymi życzeniami, można coś takiego kupić praktycznie w każdym sklepie papierniczym. Książka i tak będzie służyć dziecku, a nie rodzicom. Więc jaką dedykację można napisać dziecku, którego jeszcze nie ma na swiecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Acha, to zmienia postać rzeczy...
ja bym chyba klasycznie napisała "Szczęścia na nowej drodze życia" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobiła tak jak VisionAM czyli włożyła kartkę do książki.Oni może prosili do książek dedykację,ale nie wpadli na pomysł,że może ktoś kupi książkę dla ich przyszłego dziecka.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Napisałabym coś bezpośrednio do dziecka - że jeszcze jest w brzuszku u mamy, a ten prezent będzie na nie czekał i rodzice będą mu te bajki czytać etc. Dziewczyny tu potrafią pisać wierszyki, więc może się zaraz posypie wizażowa poezyja.
![]() Dobra, głupie, ale załapałam klimat :P: Mały raczek-nieboraczek, w brzuszku mamy sobie siedzi... Nie, to jednak łysy ssaczek, co niedługo nas odwiedzi. Będzie sobie słodko gruchał, ślinił gryzak i króliczka, bajek będzie przed snem słuchał, śnił o smokach i księżniczkach. I takie tam. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-08-30 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Pogłówkujcie poglówkujcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
"...i żyli długo i szczęśliwie!"
albo: "Ale wymyślone baśnie i historyjki są do niczego, prawdziwe zaś przychodzą same, stukają w czoło i powiadają: Oto jestem!" Andersen lub: "Baśnie są bardziej niż prawdziwe. Nie dlatego, że mówią nam, że istnieją smoki, ale że uświadamiają, iż smoki można pokonać". nie znam autora Ja napisałabym ten pierwszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mi się podoba wierszyk Doris
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja moim koleżankom kupuję na ślub książki kucharskie i też zawsze piszę jakiś wierszyk i dedykację, moim zdaniem jest to fajniejsze niż zwykła pocztówka. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wg mnie to pomysl nietrafiony.
To ma byc prezent dla dziecka, czy dla rodzicow? Ksiazke mozna dac gdy dziecko sie urodzi, lub na chrzest. Ale na slub jego rodzicow? ![]() Ja sie poczulam strasznie nieswojo, gdy na moje wlasne urodziny od ludzi z pracy dostalam jakies zabawki dla swojego dziecka ![]() No litosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się. To jest ślub tych dwojga i to dla nich powinien być prezent, a nie dla dziecka i to jeszcze, które się nie urodziło. Jak już to może dołącz tą książkę do innego jakiegoś drobiazgu dla młodej pary.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wcale nie uważam, że książka dla dziecka to zły pomysł- moim zdaniem bardzo fajny.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Taaak, zgadzam sie
![]() ' Żaden człowiek nie zrozumie czym jest życie, czym jest świat, czym jest cokolwiek.. dopóki nie będzie miał dziecka. Wtedy cały świat się zmienia i nic już nie jest tak, jak było do tej pory' Dopiszę może na końcu coś w stylu '...więc życzymy Wam mnóstwa dzieciaczków ![]() Podoba się wam? ![]() Młoda para to nasi bliscy znajomi, bardzo dobrze się znamy i wiem że o taką dedykację się nie obrażą ![]() Ah i doszłam do wniosku że jednak nie będę pisać tej dedykacji bezpośrednio w książce, tylko włożę tą karteczkę, bo rzeczywiście książka będzie bardziej przydatna dziecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
[1=1c3a9668cb473eb00ec0f3d ce65be5361e74cda4_63d1c28 200398;29107719]
(...) Dopiszę może na końcu coś w stylu '...więc życzymy Wam mnóstwa dzieciaczków ![]() (...)[/QUOTE] A wiesz, że sobie życzą? Szczerze mówiąc mnie by zmroziło od takich życzeń, ale pewnie znajdzie się wiele osób, które by się cieszyły - trafisz lub nie. Tak wczoraj przemyślałam temat i nie wiem, czy jednak ta książeczka to dobry pomysł - a jeżeli przy porodzie coś się stanie? Jak rozumiem to dosyć wczesna ciąża? Jeszcze sporo się może stać. Moje jednak jakiś inny prezent? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie piszcie mi czy ta ksiażka jest trafiona czy nie, bo ja wiem że tak. Proszę tylko o pomoc w ułożeniu dedykacji.. ![]() Edytowane przez 1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 Czas edycji: 2011-09-01 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
odświeżam!
![]() Potrzebuję teraz porady jak żartobliwie wybrnąć z sytuacji ![]() Mój facet kupił mojej kuzynce na ślub książkę o seksie. (a czułam, ze lepiej będzie jak sama się rym zajmę...) W prawdzie ładnie wydany album, fajne zdjęcia, mi się jednak pomysł nie do końca podoba, bo jak wiadomo ludzie są różni i nie wiem jak na to zareagują. Ja bym kupiła po prostu coś bardziej neutralnego. Do rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
...Wtedy to Pan sprawił, że mężczyzna pogrążył się w głębokim śnie, i gdy spał wyjął jedno z jego żeber, a miejsce to zapełnił ciałem. 22 Po czym Pan Bóg z żebra, które wyjął z mężczyzny, zbudował niewiastę. A gdy ją przyprowadził do mężczyzny, 23 mężczyzna powiedział:
"Ta dopiero jest kością z moich kości i ciałem z mego ciała! Ta będzie się zwała niewiastą, bo ta z mężczyzny została wzięta". 24 Dlatego to mężczyzna opuszcza ojca swego i matkę swoją i łączy się ze swą żoną tak ściśle, że stają się jednym ciałem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dzięki, jednak chodziło mi o coś bardziej ' z jajem'.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.