help. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 15:21   #1
plusss
Przyczajenie

Exclamation

help.

Hej. Wiem, ze takie watki pewnie już były, ale tego wszystkiego jest naprawdę dużo i nie mogłam znalezć tego konkretnego. Mianowicie chodzi mi o zabiegi u kosmetyczki. Chciałabym się Was poradzić, bo wydaje mi się, ze Wam można zaufac. Chodzi mi o zabiegi na twarz.. przeszłam przez ta okropną chorobę, ktorą zwa tradzikiem.. niestety nie chce całkowicie dac o sobie zapomnieć ponieważ zostawiła po sobie blizny w postaci dziurek i takich wgłebien, szczególnie na policzkach. Nie mam tego az tak duzo, ale to i tak mi cholernie przeszkadza Czy któraś z Was miała podobny problem i orientuje się jaki zabieg powinien mi pomóc ? Może jest tu któs, komu taki zabieg pomógł i odmienił zycie Proszę o pomoc...
plusss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 19:13   #2
onewa
Przyczajenie

Dot.: help.

Witaj , bardzo chciałabym Ci pomóc , ale nie wiem jak to się odbywa , może natomiast Ty byłabyś w stanie pomóc mi , ja niestety też borykam się z problemem trądziku u mnie nie jest to zwykły okres dojrzewania ,przechodzę przez to naprawdę ciężko.Wiem , że pewnie większość wysłałaby mnie do dermatologa , ale ja już tam byłam i to nie raz .Nic mi to nie pomogło , proszę napisz mi jak Ty pozbyłaś się tego problemu , a może to samo ustąpiło , przepraszam , że Ci nie pomogłam ale ja szukam pomocy wszędzie , gdzie tylko mogę nie wiem może są już takie wątki , na pewno są ,ale ja próbowałam naprawdę wielu rzeczy , które niestety nie przynosiły pozytywnych skutków.Przepraszam , że nie jestem w stanie Ci pomóc jedyne co mogę to trochę banalne , ale spróbuj poszukać czegoś w necie , na pewno coś się znajdzie , mogę jeszcze doradzic Ci żebyś obejrzała ,,SEKRETY CHIRURGII " tam była kobieta , z takim problemem (przyszła do kliniki z innym ale dr jej pomógł ) po kilku miesiącach jej twarz wyglądała znacznie lepiej .
onewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 19:59   #3
Jacqueline27
Raczkowanie

Na blizny to mogą być kwasy albo laser Fraxel. Jednak u dermatologa a nie u kosmetyczki.
Jacqueline27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 19:39   #4
plusss
Przyczajenie

Onewa. Wiem jak się czujesz, ta choroba jest straszna i strasznie niszczy człowiekowi psychike..niestety cos o tym wiem.. Ja z tym walczyłam tez dosc długo, przez prawie 2 lata, regularne wizyty u dermatologa nie pomagały. Stosowałam setki maści. Dopiero gdy poszlam do drugiej pani drmatolog przepisala mi tabletki tetralysal, ktore bralam przez ponad pół roku, do tego masc baneocin na krostki(swietna na te ropne syfy, doslownie wyciaga je na wierzch) oraz epiduo zel na przebarwienia. Dopiero to zaczeło mi pomagać. Wiem, ze to tez nietypowa metoda, niektorzy mogą stwierdzic ze to obrzydliwe, ale moja mama doradziła mi zebym przemywała twarz porannym moczem. I to rzeczywiscie troszke pomagało. Z kolei moja sasiadka polecila mi przemywanie twarzy lnem, co tez przynosilo ogromna ulge po stosowaniu tylu masi, len nawilzal cere. Teraz robie parówki raz w tygodniu, peelingi i rozne domowe maseczki. Mam nadzieje, ze choc trochę ci pomogłam Nie załamuj się Ja sama mysłalam ze sie zalamie, teraz denerwuja i zalamuja mnie te blizny ale mam nadzieje ze i tego jakos sie pozbede buzka

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Jacqueline27 wlasnie do dermetologa boje sie isc..może to dziwnie zabrzmi, ale jakoś mam większe zaufanie do kosmetyczki jesli chodzi o taki zabiegi...

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Jacqueline27 wlasnie do dermetologa boje sie isc..może to dziwnie zabrzmi, ale jakoś mam większe zaufanie do kosmetyczki jesli chodzi o taki zabiegi...
Stary 2013-08-31, 23:00   #5
marita_g
Raczkowanie

Ja się już trądziku pozbyłam na szczęście. Stało się to po wielu latach ale skutecznie wreszcie. Miałam zabiegi u zielarzy.
A na te ślady po trądziku to może pomogłaby mezoterapia mikroigłowa. Czytałam o tym. Ja chodzę na zabiegi ale pod oczy na sińce. Natomiast ta mezoterapia mikroigłowa jest te na inne rzeczy.
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 09:55   #6
plusss
Przyczajenie

A jakie zabiegi u zielarzy masz na myśli ? Nigdy o tym nie słyszałam...
Stary 2013-09-01, 14:40   #7
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plusss Pokaż wiadomość
A jakie zabiegi u zielarzy masz na myśli ? Nigdy o tym nie słyszałam...
To są zabiegi autorskie, więc się nie dziwię że mogłaś o nich nie słyszeć.
Są to maści, kremy albo zioła stosowane w połączeniu z nową technologią. Po prostu środki ziołowe połączone z wiedzą kosmetyczną pani, która to wykonuje. A jej babcia jest zielarką i przygotowuje te ziołowe mikstury. Ja trafiłam na to przypadkiem przy okazji innych spraw.
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości