Domowe ćwiczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 10:50   #1
klau154
Przyczajenie

Domowe ćwiczenia

Hej potrzebuję paru ćwiczeń na mięśnie ramion i ud. Jest tego w internecie dużo ale chciałabym coś sprawdzonego. Myślałam o pompkach może ale nie wiem czy to będzie skuteczne no i bieganiu ale czasami jest kiepska pogoda i się nawet z domu nie chce wychodzić. Może znacie jakieś fajne ćwiczonka ?
klau154 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 11:02   #2
moolly
Raczkowanie

Dot.: Domowe ćwiczenia

Ja polecam Mel b
http://www.youtube.com/watch?v=_xrXEV6U8Sc nogi
http://www.youtube.com/watch?v=piKWTcZMu_g ramiona

może ci przypasuje

Stressed depressed
But well dressed
moolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 13:47   #3
Szlachcianka
Rozeznanie

jest taka strona slank.pl i tam misja z Kasią i MArtą, gorąco polecam, sama ją przeszłam, to ma 30 dni i dowiesz się jak się zdrowo odżywiać i codziennie są ćwiczenia. Wg mnie super. I efekty są co najważniejsze.

Szlachcianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 17:21   #4
iamvegas
Wtajemniczenie

ja polecam Killer Routines od Bar Brothers, osobiście uwielbiam ich ćwiczenia. tyle, że na początku naprawdę dają w kość.
na uda przyjemnie ćwiczy się to http://dieta.pl/grupy_wsparcia/kultu...ow-bioder.html całkiem lekkie, ale jeśli ćwiczysz uczciwie da się odczuć jak mięśnie pracują.

Marilyn Manson
iamvegas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 21:46   #5
CrispyLady9
Przyczajenie

Zdecydowanie polecam Ci treningi Mel B (wpisz sobie na youtube). Babka świetnie motywuje a za razem daje wycisk, bardzo lubię z nią ćwiczyć no i życzę powodzenia
CrispyLady9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 21:39   #6
diablo69
Raczkowanie

Dlaczego chcesz ćwiczyć tylko ramiona i uda?
diablo69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 01:43   #7
kokosowa_nutella
Raczkowanie

Podpinam sie pod watek.
czy polecilybyscie mi cwiczenia na poczatek,nie za ciezkie,takie by przygotowaly mnie do bardziej wymagajacych treningow.Probowalam cwiczyc z Ewa,niestety bardzo bolal mnie kregoslup po jej zestawach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-01, 07:34   #8
diablo69
Raczkowanie

Bo Chodakowska to #$@^*. Lepszy trening siłowy, albo crossfit na przykład.
Stary 2013-09-04, 09:29   #9
sensei1992
Raczkowanie

pompki to nie jest ćwiczenie na ramiona tylko na klatkę piersiową a bieganie wbrew powszechnemu stereotypowi nie rozwija mięśni - oczywiście jak ktoś wstanie po roku z kanapy i zacznie biegać to poprawi się znacząco jędrność mięśni jednak ich objętość i siła się nie zwiększy. Ramiona można ćwiczyć przy pomocy expandera, drugim dobrym ćwiczeniem są pompki na poręczach w wersji domowej - pięty na ziemi, dłonie oparte wyżej o np. stabilne krzesło i tyłek góra-dół. Na uda oczywiście przysiady najlepiej na jednej nodze, na początku można sobie przy tym pomagać rękami bo jest ciężko, a na łydki wznosy na palce - stajesz na jednej nodze i po prostu stajesz na palcach 10-15 razy, powoli, kontrolując napięcie mięśni. Jeśli chcesz bardziej profesjonalny trening to niestety trzeba się wybrać na siłownie.
Stary 2013-09-07, 09:11   #10
klau154
Przyczajenie

Dzięki śliczne co do pompek na poręczy ( chyba taka to było nazwane) to stosuje to już od kilku miesięcy. Fakt efekt jest. Ale najgorzej nie podoba mi się moja sylwetka od pasa w dół. Mam strasznie masywne uda, niezbyt zgrabną łydkę i boczki jakby tego było mało na dodatek mam krótkie nogi. Chce jakoś to naprawić.
Stary 2013-09-08, 09:22   #11
sensei1992
Raczkowanie

Bardzo możliwe że taki wizualny efekt masywności ud jest właśnie spowodowany ich krótkością. Nie da się spalić tłuszczu miejscowo tylko z nóg, musisz cała schudnąć. Jeśli jednak masz wrażenie że masywność jest spowodowana zbyt dużą ilością mięśni to można je spróbować trochę spalić. Jak chcesz to Ci napiszę na czym to polega ale to dosyć ciężkie i ogólnie bym tego nie polecał.
Stary 2013-09-09, 01:55   #12
delfix10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensei1992 Pokaż wiadomość
pompki to nie jest ćwiczenie na ramiona tylko na klatkę piersiową a bieganie wbrew powszechnemu stereotypowi nie rozwija mięśni - oczywiście jak ktoś wstanie po roku z kanapy i zacznie biegać to poprawi się znacząco jędrność mięśni jednak ich objętość i siła się nie zwiększy. Ramiona można ćwiczyć przy pomocy expandera, drugim dobrym ćwiczeniem są pompki na poręczach w wersji domowej - pięty na ziemi, dłonie oparte wyżej o np. stabilne krzesło i tyłek góra-dół. Na uda oczywiście przysiady najlepiej na jednej nodze, na początku można sobie przy tym pomagać rękami bo jest ciężko, a na łydki wznosy na palce - stajesz na jednej nodze i po prostu stajesz na palcach 10-15 razy, powoli, kontrolując napięcie mięśni. Jeśli chcesz bardziej profesjonalny trening to niestety trzeba się wybrać na siłownie.
bieganie nie rozwija mięśni?ty biegałaś kiedyś ?

autorko

w wolnej chwili wstawię ci kilka zdjęć, w krótkich spodenkach teraz wstawiam jedno,(od kolan w dół bo takie mam ,,pod ręką''spójrz na łydki
zawsze byłam szczupła a moje nogi to proste patyki bez widocznych mięśni ,w maju zaczełam biegać ,wygląd nóg poprawiał się z dnia na dzień,mięśnie pięknie się rozwineły i w ogóle ukazały a moje nogi nie są już prostymi patykami.Dodam że nie ćwiczę nic na mięśnie nóg jedynie biegam ( i na brzuch robię a6w i killer abs )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cats.jpg (175,3 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez delfix10
Czas edycji: 2013-09-09 o 02:14
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 08:49   #13
klau154
Przyczajenie

Już schudłam 30 kg więcej chyba nie dam rady moja waga teraz jest ok. Chciałabym coś zrobić z tymi kaczymi nóżkami tylko nie wiem od czego zacząć.
Stary 2013-09-09, 09:41   #14
sensei1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
bieganie nie rozwija mięśni?ty biegałaś kiedyś ?

autorko

w wolnej chwili wstawię ci kilka zdjęć, w krótkich spodenkach teraz wstawiam jedno,(od kolan w dół bo takie mam ,,pod ręką''spójrz na łydki
zawsze byłam szczupła a moje nogi to proste patyki bez widocznych mięśni ,w maju zaczełam biegać ,wygląd nóg poprawiał się z dnia na dzień,mięśnie pięknie się rozwineły i w ogóle ukazały a moje nogi nie są już prostymi patykami.Dodam że nie ćwiczę nic na mięśnie nóg jedynie biegam ( i na brzuch robię a6w i killer abs )
Obecnie jestem aktywnym biegaczem i nie zauważyłem nigdy rozwoju mięśni od biegania.
Widzę górską scenerie na zdjęciu co może wpływać na rozwój mięśni bo bieganie pod górkę mocniej angażuje mięśnie (które wcale nie są u Ciebie duże, powiedziałbym że właśnie typowe smukłe łydki biegacza)
Bieganie to jest takie ćwiczenie które rozwija mięśnie tylko do pewnego poziomu potrzebnego do biegu i gdy ten poziom się osiągnie to dalej już nie idzie. Zobacz na nogi maratończyków. Jak ktoś kto ćwiczył wcześniej dużo na siłowni i ma mocno rozbudowane mięśnie nóg to wręcz będzie spalał te mięśnie.
Stary 2013-09-09, 11:10   #15
delfix10
Zakorzenienie

u mnie nie są duże po pierwsze biegam bardzo krótko dopiero od maja a poza tym zdjęcie też jest złe,zrobię w wolnej chwili kilka zdjęć w krótkich spodenkach to zobaczysz,druga sprawa załączę dla porównania zdjęcia zrobione zanim zaczęłam biegać ,na nich najlepiej widać różnice.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 11:23   #16
sensei1992
Raczkowanie

Bardzo dobrze. Napisz jeszcze jak możesz wzrost i wagę. Rozważymy wtedy wszystko rzeczowo i na spokojnie.
Stary 2013-09-09, 20:49   #17
kingaa2407
Wtajemniczenie

Zdecydowanie polecam także Mel B Sama z nią ćwiczę i jestem bardzo zadowolona.
Przy jej ćwiczeniach nie cierpli mój kręgosłup (z ktorym mam dość spory problem) z czego jestem bardzo zadowolona no i przede wszystkim.. są efekty!

Zrzucamy kilogramy...
Dążymy do 60 kg.
kingaa2407 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 15:43   #18
diablo69
Raczkowanie

Bieganie rozwija nogi, ale nie łudziłbym się, że mięśnie urosną. A ja zdecydowanie nie polecam mel b i tym podobnych, bo to strata czasu. Lepiej poczytaj o CrossFicie, który staje się coraz popularniejszy u nas, nawet sporo kobiet się w to bawi, ewentualnie zwykły trening siłowy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości