|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ogon mojego kota
Witam wszystkie kociary i inne milosniczki zwierzat, i o pomoc prosze
![]() Mam kota. Od wczorajszego wieczora cos jest nie tak z jego ogonem. Od polowy dlugosci mniej wiecej mu ten ogon "dynda" tzn. jakis taki bez zycia jest. Dziwnie to wyglada - idzie z podniesionym ogonem, a od polowy dlugosci sie ten ogon zalamuje jakby i no, zwisa. Ten ogon go nie boli, nie ma tam zadnych zgrubien, zdrobien, w dotyku jest normalny. Z pol godziny mu ten ogon macalam sprawdzajac, jak sie sprawy maja. Kot porusza sie normalnie, skacze, biega, tuli sie, wymusza jedzenie, spi. Powod? Pewnie wdal sie w jakas bojke*, bo po powrocie do domu mial miedzy pazurami siersc obca, a wspollokatorka slyszala wczesniej bojowe zawodzenie. Oczywiscie pierwsze co, to spanikowalam, ale jak sie triche uspokoilam, zamiast dzownic od razu do weta, przetrzepalam roche internet. Na forach pisze glownie, ze samo przejdzie itd., zeby nie ruszac, nie usztywniac, ale tez zawsze w komplecie do takiego ogona sa bole i/lub bulwy. Takze ten. Nie wiem sama, poczekac jeszcze troche, czy wiezc go od razu do weterynarza, czy co...? Help ![]() * Z gory prosze o odpuszczenie sobie komentarzy na ten temat. Kot jest wykastrowany, a mimo to wychodzi, wdaje sie w bojki i lazi za kociacami ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogon mojego kota
nie wiem, na jakich forach czytałaś takie rady, kota musi zobaczyć weterynarz i zrobić prześwietlenie, żeby się upewnić, czy ogon nie jest złamany. Nie sądzę, żeby takie uszkodzenia miały się "same" zagoić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No tak jakos trafilam na takie opinie
![]() Ale nic, zadzwonilam do mojego weta,m opisalam sytuacje tak, jak tutaj mniej wiecej. Powiedzial, zebym nie panikowala, dopytal, czy kociak normalnie je i wydala, po mojej twierdzacej odpowiedzi stwierdzil, zeby po prostu poczekac, bo pewnie ogon jest nadwyrezony po prostu. Kazal mi czekac okolo 2 tygodni. Uf, troche sie upokoilam ![]() Ale moze ktos mial kiedys podobny przypadek i napisze mi, czy rzeczywiscie przeszlo. Mam problemy czasami z zaufaniem do lekarzy, i nie wazne, ze wet do ktorego chodzimy z kotem jest uwazany za najlepszego w okolicy...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja bym mimo wszystko poszła do weterynarza.
Ostatnio sąsiadce kotka... Odgryzła swój ogon i zakopała w piaskownicy. Sąsiadka wróciła do domu, a tam kot z połową ogona... Miała kotka jakiś drobny zabieg, opatrunek przez 2 tygodnie. Na polecenie weterynarza przeszukała sąsiadka właśnie piaskownice pobliskie i odkopała ten nieszczęsny ogon... Okazało się, że jakoś się połamał któryś kręg ogonowy i kot sam pozbył się problemu... Sama nie mogłam uwierzyć w tą historię dopóki nie usłyszałam jej od weterynarz, która także mojego kota pozbawiła ogona, ale to już inna historia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczescie moj kotek juz normalnie "stawia" ogon, macha nim i wszystko gra ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
sama sobie odgryzła ogon???
No co ty piszesz, powaznie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nom, sama. Sama nie wiem jak to zrobiła, u weterynarza wolałam nie wnikać (drastyczna tematyka). Może po prostu urwane miała te kręgi ogonowe i gdy już przegryzła skórę to sam ogon odpadł? Brrr... Nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Kot bez ogonka
![]() ![]() szmyrk i co, byłaś z nim u weterynarza?
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no to super, że kot już zdrowy
![]() pokażesz jakieś jego zdjęcia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.