|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Problem z podłączeniem cyfrówki do komputera
Dziewczyny już zgłupiałam, a moja radość z nowo zakupionego aparatu sony s60 zgasła. Zainstalowałam sterownik do usb z płyty, podłączyłam kabel, włączyłam aparat i ... no właśnie NIC. Aparat niby ok, ale nie wyświetla mi sie nic na monitorze- nie mam jak skopiować zdjęć
![]() ![]() Wiecie może co jeszcze mogę zrobić (jutro pewnie zadzwonię do sklepu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z podłączeniem cyfrówki do komputera
A jaki masz system, że Ci się nie wyświetla? u mnie w pracy na XP to nie muszę nic instalować, w domu mam Win 98 i po zainstalowaniu płyty wchodzę w Mój komputer/Dysk wymienny i są katalogi
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no i pamiętaj, najpierw podłączasz usb do aparatu, potem dopiero go włączasz
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mam xp, ale nic sie nie wyświetla, w mój komputer tez niczego ni ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
spróbuję wyinstalować sterowniki i może system sam załapie ![]() ech... dzięki Bridget ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
próbowałaś z dwoma wejściami usb?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ale sprawdzalas sposobem, o ktorym mowi Bridget? ja wczesniej mialam win98, teraz xp i caly czas kopiuje zdjecia ta sama metoda:
1. WYLACZONY aparat podlaczam kablem usb do komputera 2. WLACZAM aparat i czekam chwilke 3. Wchodze w "moj komputer" i tam oprocz tych ikonek co standardowo pojawia sie dodatkowa ikonka "Dysk wymienny" -> tam sa wlasnie wszystkie zdjecia ze swojej strony musze dodac, ze mialam kiedys podobny przypadek, tzn nic mi sie nie pojawialo, tak jakbym w ogole nie podlaczyla aparatu. jak kolega przyszedl sprawdzic sytuacje okazalo sie, ze "obsluga portow usb jest wylocznona w BIOSie" czy cos takiego... dokladnie sie nie znam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
spox, spróbuj odinstalować wszystko, przeładować system. może wcale nie musisz instalować tej płyty, dziwne, ze XP go nie widzi. sprawdz jeszcze raz oba wejścia usb bez instalowania płyty, a potem jeśli nic nie da to płytę jeszcze raz zainstaluj.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mi sie też tak robiło ( a właściwie nie robiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny NIC nie pomogło. Problem z biosem odpada, bo kabel zamieniałam z myszką. Najprawdopodobniej wina aparatu. Na płycie jest jak byk, że sterowniki dla win98\me ONLY. więc się nie dziwię, że sterowniki nie działają. Poza tym komputer sam powinien wykrywać aparat a tego nie robi. Znalazłam jeszcze jedno. Na pudełku napisane jest, że mam model s80, a na aparacie s60. Tak chyba byc nie powinno?
Nie ma rady- musze jutro jechac do sklepu. Dzięki wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.