|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tabletki cyprest, trądzik odstawienie
cześć wszystkim
Od jakiegoś pół roku biorę tabletki cyprest, wiadomo w celach antykoncepcyjnych i wspomagająco w leczeniu trądziku. Teraz antykoncepcja nie jest mi już potrzebna i zastanawiam się nad odstawieniem tabletek. Czy muszę to zrobić po konsultacji z lekarzem? Dodam, że obecnie jest mi trochę szkoda wydawać 100 zł na wizytę skoro nawet nie przepisze mi nowej recepty ani nic ;/ Mogłabym je brać dalej ale to tylko w związku z tym trądzikiem, ale nie wiem czy jest sens się tym faszerować? liczę na pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki cyprest, trądzik odstawienie
Witaj. Jeśli chcesz odstawić tabletki nie musisz się konsultować z lekarzem. Proponuję dokończyć opakowanie i kolejnego już nie zaczynać (tak wg mnie najbezpieczniej). Co do trądziku...Z tego co wiem Cyprest jest preparatem bardziej antytrądzikowym niż antykoncepcyjnym. Jeśli Ci pomógł, nie będę Cię oszukiwać, trądzik zapewne wróci. Może nie tak ostry, ale jednak. Wiem bo aktualnie sama przez to przechodzę
![]() ![]() Edytowane przez berry93 Czas edycji: 2013-09-10 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: tabletki cyprest, trądzik odstawienie
odpowiedź lekarza - spirala nie gwarantuje niezajścia w ciażę -warto poczytac:
http://kobiecyporadnik.pl/advid,8967...le,porada.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.