![]() |
#1 |
BAN stały
|
Moja dziewczyna mnie denerwuje i męczy
Jestem ze swoją dziewczyną w związku na odległość. Gdzieś od początku października pojadę do miasta, w którym ona mieszka i wtedy będziemy spotykali się ile chcemy. Ale jak na razie jesteśmy na odległość - co jakiś czas przyjeżdżam.
Wybaczcie tego posta, lecz muszę się komuś wygadać, to mnie po prostu męczy. Moja dziewczyna chce aby wszystko było jak ona chce, nie mogę niczego zrobić, tylko mam z nią non stop rozmawiać, tzn wtedy gdy ona ma na to ochotę. Inaczej mówiąc, dzwoni do mnie o 9, mam wejść na gg i porozmawiać na gg. Do 13 pogadamy, ona idzie na spacer ze swoją kuzynką - 3 lata. Potem za 1,5 godziny wraca i chce znowu pisać. Przerwa na obiad i znowu pisać od 18 do 22. Czasami chce abym wszedł o 12, potem wychodzi z mamą gdzieś lub koleżanką i za 2-3 godziny przychodzi. Zmusza mnie abym cały czas z nią gadał. Mam już dość siedzieć tyle przed komputerem i pisania z nią. Chcę sobie pograć na playstation3, chcę sobie gdzieś wyjść, to ta dzwoni do mnie i pyta "czemu nie wejdę na gg, co robię". Kiedy mówię, że wieczorem idę do kolegi pograć sobie ona jest obrażona "wolisz grę i kolegę ode mnie" Mimo, że cały czas z nią gadałem, to i tak ma pretensje. Denerwuje mnie bo niczego nie mogę zrobić. Wysyła smsa "wejdź na gg". Nie wchodzę to kolejne wysyła. Lubię z nią pisać, tylko wolę sobie inne rzeczy porobić. Mam już dość siedzenia przed kompem i wiele godzin pisania. Jak próbuję powiedzieć jej, że nie chcę tyle pisać, że chcę ograniczyć czas przed komputerem, ta pisze "chyba Cię coś porąbało, będziesz tyle pisał ile normalnie" Czuję się zmuszany, ograniczany, nic nie robię tylko cały dzień przed kompem i z nią piszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja dziewczyna mnie denerwuje i męczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Podejrzewam, że macie po 18 - 19 lat, skoro piszesz o październikowej przeprowadzce do innego miasta (jak wnoszę, celem studiowania).
Dziewczynie się w głowie poprzestawiało i traktuje cię jak swoją własność. Uciekaj od niej czym prędzej, bo będzie tylko gorzej. Przeprowadzisz się do miasta, w którym ona mieszka i wtedy się zacznie "bądź u mnie o tej i o tej, codziennie od rana do wieczora". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty - zupełnie nie masz jaj i charakteru. Ona- ma jaja większe od Ciebie przy okazji jest bluszczem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
sissy that walk
|
Myślicie, że faktycznie nie ma co być z taką osobą? Przyznam, że brzmi to niezbyt ciekawie z opisu, ale mnie po przeczytaniu przyszła do głowy jedna rzecz: nie olewać, tylko szczerze porozmawiać. Dziewczyna faktycznie zachowuje się jak księżniczka, ale nie wyczytałam, żeby autor podjął jakieś działania poza ignorowaniem jej smsów, więc warto spróbować załatwić to wprost -
Kochanie, równie dobrze mógłbym powiedzieć że dla Ciebie ważniejsze ode mnie są zakupy z koleżanką albo spacer z kuzynką. Kocham Cię i cieszy mnie, że możemy często rozmawiać, ale musisz zrozumieć, że potrzebuję też czasu poza Tobą i komputerem. Tak jak Ty czasem spotykasz się z kimś i wychodzisz z domu, tak samo ja chcę to robić. Nie oznacza to, że Cię nie kocham albo że nie lubię z Tobą rozmawiać, po prostu nie podoba mi się że oczekujesz, że na każde Twoje zawołanie pobiegnę na gg, bez względu na to gdzie jestem i co robię. Również jestem człowiekiem i potrzebuję wyjść na powietrze, spotkać się ze znajomymi, posiedzieć i pogadać z rodzicami albo pograć w jakąś grę. Musisz to uszanować, bo póki co czuję się jak piesek, który przybiega na komendę pani. Dlatego dzisiaj wychodzę z kolegami na piwo i odezwę się do Ciebie jak wrócę. Powinno dotrzeć. Jeśli nie dotrze, to sprawa jest przegrana, ale myślę, że coś jej przyjdzie do głowy. EDIT: Oops, doczytałam cytat z niej. Ale hetera... Musisz się uzbroić w jaja. Jak na Twój wywód strzeli takim tekstem, to musisz ją stanowczo sprowadzić do parteru.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-08-23 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden raz, by mi ktoś takim tekstem zasunął i by było takie piekło, że by się tydzień zbierał. Drugi raz, byłby ostatnim razem w ogóle, że ten ktoś miałby szanse ze mną wymienić jakiekolwiek słowa. Dlaczego traktujecie się w tak chamski sposób? A swoja drogą, czy twoja dziewczyna nie ma żadnych ambicji? Zainteresowań? Zajęć? NIC nie czyta? Nie uprawia sportu, nie ma jakiegoś hobby? Aż dziwne. Może z tej strony ją ugryź, uświadom jej, ze marnuje czas, nie rozwija się, staje się nudna. No ludzie, ile mona memlać o dupie maryni? Może by coś przeczytała, pobiegała, zajęła się czymś ciekawym a nie gnuśniała fizycznie i mentalnie przed monitorem bleblając o niczym? O czym Wy rozmawiacie jak ani ona, ani ty nic nie robicie ciekawego ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
mary_poppins doskonała odpowiedź
![]() Dziewczynie napisałem, że chcę od niej tydzień jakoś odpocząć i abyśmy sobie zrobili przerwę. Napisała, że serce ją bolało, że płakała i że chciała sobie coś zrobić. Wg mnie to manipulacja jakaś, lub dziewczyna ma problem Chodzi o to, że chcę sobie wstać o 9, pograć do 13, iść gdzieś, wrócić o 17, pograć do wieczora i wtedy pogadać z nią, lub czasami cały dzień z nią popisać, ale nie że ciągle 10h mam pisać, to przegięcie PS. Mój wiek - 23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Autorze, tak jak mary poppins, radzę zacząć od rozmowy: szczerej, konkretnej i bez owijania w bawełne. Powiedz, że Cię to męczy, że nie można życia przed kompem spędzać, ale to nie zmienia tego, że Ci na niej zależy. Pogadaj, bo póki co rozumiem, ze tego nie zrobiłes.
Ale jesli to nie poskutkuje - to ja bym odeszła. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Ale po co robic takie przerwy? Nic dobrego nie wnoszą, a wręcz przeciwnie. POROZMAWIAJ i ustalcie, że np. rozmawiacie godzinę czy 2 dziennie, a nie w przerwy i odpoczywanie się bawisz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
pokaz jaja i powiedz co ci lezy na watrobie a nie baw sie w przerwy jak g@wniarz.
nie wierze ze masz 23 lata:/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Kiedyś proponowałem by pisać po 3 godzinny dziennie na wieczór, ale ona nie chciała. Woli cały czas ze mną pisać i nie podoba jej się pisanie raz w ciągu dnia, że od razu piszmy np raz na miesiąc, albo na rok.
Gdy powiedziałem - ok, to ona może od razu zerwijmy. Nie daje wyboru, po prostu chce pisać tyle ile chce Gdy mówię, że będę o 19 na gg, ona jakiej 19 o 18 masz być i nie wytłumaczę, że chcę później, mam w sumie niewiele dla siebie czasu, bo muszę latać na gg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A że tak zapytam: o czym do diabła można gadać całymi dniami z kimś , kto ewidentnie nie ma żadnych zainteresowań, znajomych, nie uczy sie , nie pracuje, no nic nie robi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ona ma lat? Jak wyobrażasz sobie dalszy związek z taką osobą?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Co to znaczy "ale ona nie chciała"? Ale TY chciałeś. Proponujesz kompromis: nie mogę cały dzień, rozmawiamy 3 godziny dziennie - nie co miesiąc, nie co rok, tylko 3 godziny dziennie. To dobry deal. Ale ona mówi "nie", więc Twoja stanowczość umiera natychmiast. Tak nie może być. Co to znaczy "masz być"? Jak będziesz to będziesz. Jak mówisz "będę o 19", a ona "nieeee", to bądź o tej 19, pokaż że wiesz co robisz. Obrazi się, nafocha, a Ty jej opowiesz jak fajnie spędziłeś czas i zapewnisz, że bardzo się cieszysz że rozmawiacie. Przerwy są bardzo złym pomysłem, nie baw się w to. Jeśli ma dojść do zmiany, to Ty musisz być stanowczy, ale - niestety - jednocześnie ona musi być informowana o tym, że ją kochasz i że zmiany w Waszym kontakcie nie są wynikiem jakiegoś kryzysu w Twoich uczuciach. Do niej musi trafić że to, że para nie rozmawia ze sobą przez cały dzień, jest NORMALNE. Jeśli zrobisz przerwę i będziesz ograniczał kontakt, to się wszystko zamota, bo dasz wyraźny sygnał: nie rozmawiamy 10 godzin dziennie, bo ja Cię już nie kocham, nie chcę już z Tobą być. Tymczasem ona musi ogarnąć, że każdy kochający człowiek w udanym związku potrzebuje też czasu dla siebie.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-08-23 o 09:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyna jest totalnym bluszczem, a na dodatek nie ma własnego życia. Ja bym oszalała, gdybym miała cały dzień siedzieć na gg i gadać z kimś o wszystkim i o niczym. Bo o czym można tyle gadać, no ludzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To o czym pisze mary to jedyny sposób na wyjście z tej chorej sytuacji i jednocześnie uratowanie tego związku. Więc jesli chcesz z dziewczyną być, to zamiast robić przerwy zrób właśnie tak. No chyba, że jesteś już na tyle zmęczony, że nie masz checi walczyć - to po prostu odejdź, ale w przerwy się nie baw.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Zerwij z nią. Dziewczyna ma jakieś wewnętrzne problemy emocjonalne i wychodzi na to, że jest desperatką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ona ma teraz wolne od szkoły, że ma aż tyle czasu na pogaduszki na gg?
Generalnie z tej mąki chleba nie będzie, skoro masz potrzebę od niej odpocząć i to Twój jedyny pomysł na ograniczenie jej zaborczości i bluszczowatości. Niestety, żadne odpoczywanie problemu nie rozwiąże. Dałabym sobie spokój już teraz. I na przyszłość od początku pracowała nad asertywnością w związku (nie mylić z egoizmem, czy olewaniem). |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Ale oczywiście do tego potrzeba po pierwsze szczerych chęci, a po drugie - jaj. Jeśli jednego albo drugiego nie ma, to nie ma sensu.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-08-23 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nienawidzę takich zachowań - ona sobie może śmigać na spacerki, a Ty masz czekać na królewnę na gg, za to kiedy Ty chcesz gdzieś wyjść to już jest foch. Uciekaj od takiej bo będzie ciężko ją zmienić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4240811 4]Popieram.
Nienawidzę takich zachowań - ona sobie może śmigać na spacerki, a Ty masz czekać na królewnę na gg, za to kiedy Ty chcesz gdzieś wyjść to już jest foch. Uciekaj od takiej bo będzie ciężko ją zmienić.[/QUOTE] Dokładnie, ja za to mam sytuację w drugą stronę i tak jak dziewczyny radzą - rób swoje. Powiedz jej, że potrzebujesz czasu dla siebie i konsekwentnie się tego trzymaj. I ignoruj jej fochy, że wróciłeś o 19, a nie o 18. Jak zobaczy, że nic nimi nie osiąga, to w końcu przestanie nimi zarzucać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
sterroryzowany przez GG- rany boskie!
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee, ja cofam co wcześniej napisałam. Wy jesteście siebie warci. I tak cały dzień się wałkonisz, to już lepiej z dziewczyną pogadaj. Ja nie ogaraniam , co to w ogóle jest że w sumie dorosły człowiek, nie ma NIC do zrobienia, ani nawet żadnej koncepcji na siebie, tylko: bo by se chciał o 9 wstać, pograć, połazić, pograć, a czasami cały dzień popisać" ![]() IMO lepiej się od razu w prześcieradło owinąć i na cmentarz zacząć czołgać niż tak wegetować. A mówią, ze to podobno w małżeństwie się zaczyna marazm i rutyna. ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
sissy that walk
|
Ej tam, nie przesadzajmy - co ma chłopak robić w wakacje? Wiem, mógłby pracować, no ale nie każdy chce i musi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ten wątek to jakiś żart czy co? No nie potrafi moja głowa wyobrazić sobie takiego faceta który pozwala na traktowanie go jak ściery bo tak to wygląda.
To jest w ogóle absurdalna sytuacja bo szanujący się człowiek nigdy by nie dopuścił żeby ktoś mu tak dyktował i odzywał się w ten sposób. Ale jeśli już jest jak jest ja bym chyba wygarnęła wprost, nie jakoś chamsko ale dosadnie o co mi chodzi. I zacznij w końcu działać tak jak Ty chcesz a nie, że ona tupnie nóżką a Ty lecisz ![]() Jeśli się nie zmieni no to koniec, niestety. To już pal licho, że ona jest bluszczem, ważniejsze że jest po prostu chamska i niewychowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
ło mamuniu- to grafik dnia 23-latka ? autentycznie mnie zatkało. Myslałam,że jakiś wakacjujący gimnazjalista.
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Jak nie chcesz akurat z nią pisać to po prostu nie pisz - zignoruj i zajmij się tym czym chcesz, jak będziesz mieć czas i ochotę to wtedy wejdź na gg. Za bardzo ją przyzwyczaiłeś, że jesteś na jej każde zawołanie. Jesteś dorosłym człowiekiem, nie musisz robić wszystkiego tak jak ona chce.
Jeśli będzie chciała zerwać z takiego powodu to chyba nie warto o nią walczyć i się dostosowywać do jej wymagań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Cóż...dałeś się wziąć pod pantofel. I to na maxa.
Co masz zrobić? Po prostu jej powiedzieć to, co tutaj napisałeś i PRZESTAĆ lecieć na każde jej skinienie. Wycofaj się z tej przerwy, ale ustal nowe, odpowiadające Tobie zasady. Tyle. Jak nie zrozumie - odejdź, bo laska Cię zamęczy. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Musisz być stanowczy, starać się jej wytłumaczyć, a nie wymagać.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.