|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Włosy dawno przestały rosnąć..
Witam!
We wrześniu 2011 chciałam zafarbować włosy na brązowo, niestety nieumyślnie użyłam ekspresowej farby którą trzyma się na głowie 10 minut, a ja trzymałam ją 40 i włosy wyszły czarne. Zaczęły bardzo wypadać, zrobiły się suche i po paru dniach z wlosow po łokcie zostały włosy ledwo wystające za ramiona. Włosy jakie były po farbowaniu, takie są do dziś. Nie urosły ani trochę. Próbowałam maseczke z nafty kosmetycznej z olejkiem rycynowym, jajek i miodu i po paru pierwszych użyciach włosy mniej wypadały, potem od nafty zaczęła piec mnie głowa wiec przestałam używać. Stosowalam te maseczki bardzo długo lecz włosy nadal stały w miejscu. Próbowałam tez wielu odżywek, ale nic nie chciało działać.. Poradzcie mi proszę co mam zrobić żeby moje włosy znów zaczęły rosnąć. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Włosy dawno przestały rosnąć..
Hej, znam ten ból.
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Może spróbuj pobudzić je od wewnątrz. Jakieś suplementy albo picie pokrzywy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym nie była taka optymistyczna, że włosy rosną.
Gdzieś na Wizażu był wątek o dziewczynie, która była w podobnej sytuacji - włosy po przetrzymanym farbowaniu/rozjaśnianiu stanęły i nie była to wina kruszenia się, a tego, że zostały uszkodzone mieszki czy cebulki. Nie pamiętam już dokładnie, ale wypowiadała się na ten temat dziewczyna znająca się na kłakach (fryzjerka czy ktoś mający dużo do czynienia z włosami na co dzień). Rozumiem, że od września 2011 nie ścinałaś ani nie farbowałaś włosów? Jak wyglądał odrost po tej farbie? Bo jeżeli odrost się pojawił, no to faktycznie włosy się wykruszają. Jeżeli natomiast odrost się praktycznie nie powiększył, to radziłabym poszukać info o tym uszkodzeniu cebulek, bo nie jest normalnym, żeby włosy nie urosły przez 2 lata.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Odp: Włosy dawno przestały rosnąć..
Były raz farbowane, od tamtego czasu nie zauwazylam odrostow. Poczytam o tym uszkodzeniu cebulek, chociaż mam nadzieję że nie są uszkodzone i że włosy zaczną kiedyś znowu rosnąć.
Dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.