![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wiek.
Chciałam zrobić taki wątek "rozeznaniowy". Bo zaczynam się zastanawiać czy ze mną coś nie tak czy przesadzam mając "zaledwie" 20 lat. Po przykładach moich bliskich koleżanek widzę, że są w stałych długich związkach są szczęśliwe. A ja wciąż nie mogę trafić na nikogo dla siebie. Jestem po 2 nieudanych związkach a tak właściwie jakby bardziej dorośle patrzeć to po jednym. I szeregu bardziej lub mniej burzliwych znajomości . Ostatnio strasznie obsesyjnie myślę o tym jednym brakującym elemencie. Wiem, że to pewnie z mojej strony fanaberie ... Ale na prawdę zaczynam się martwić, że nie wiem jestem tak dziwna albo, że mam jakąś odpychającą postawę
![]() ![]() Edytowane przez sallyskellington Czas edycji: 2013-09-13 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiek.
Mam 20 lat,jestem w długoletnim związku, ale moja kuzynka ma 36 lat i w przyszłym roku wychodzi za mąż. TŻ poznała półtora roku temu,więc spoko-masz jeszcze dużo czasu.
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Nie byłam w żadnym związku do ukończenia studiów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie byłam nigdy w związku i mi to pasuje, a mam 31 lat. Nigdzie mi sie nie śpieszy...a Tobie? Za to znam osoby w moim wieku już w drugim małżeństwie;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Mam 21 lat. Na koncie zero(!) związków ale miłości na siłę nie będę szukała. Widocznie jeszcze nie poznałam nikogo odpowiedniego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Miałam i mam wokół siebie licealne pary, ale prawda taka, że wiele z nich się rozpada. Ciekawe co to będzie za parę lat. Sama jestem też w "licealnym związku" i jestem bardzo zadowolona, tylko że mam chłopaka starszego 5 lat od siebie (czyli to był związek licealny dla mnie, bo dla mojego chłopa studencki). Zauważyłam, że najczęściej rozpadają się licealne związki rówieśników, jak np. oboje są na studiach. Zmieniają się priorytety, ktoś inny wpada w oko itp. Np. moja koleżanka na 1. roku studiów rozstała się z chłopakiem po 6. latach (ale ten staż to już w ogóle był hard core). Niektóre związki u mnie w rodzinie są licealne i czy są szczęśliwe? Myślę, że 50:50. Niektóre trwają z miłości, a niektóre zakończyły się ślubem, bo dziecko w drodze.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-09-13 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
.
|
wątek przewija się po x razy -> wyszukiwarka.
wśród moich znajomych najlepsze licealne związki, z najdłuższym stażem się porozpadały na studiach. wśród rocznika moich rodziców był trend par z równoległych klas. chyba tylko moi rodzice są jeszcze małżeństwem, inne się porozpadały. mam też 2 ciotki, które po 30 roku życia znalazły miłość i są od xx lat szczęśliwymi mężatkami.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Od szukania na siłę jestem daleka. Po prostu byłam/ jestem ciekawa jak to jest u innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Mam 21 lat i jestem singlem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mam 22 lata, w związku nie byłam i być nie zamierzam. czuję się młoda i uważam że to mój czas na zabawę
![]() Ludzie mają różne potrzeby, nie dla każdego związek jest ważny, a na pewno nie na każdym etapie życia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja mam 19 lat, nigdy nie miałam chłopaka i w najbliższym czasie się na to nie zanosi. Sama znam 3 pary które są że sobą od 3/4 i widzę że są szczęśliwi. Choć większość moich koleżanek to singielki czekające na księcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
obecnego Tż spotkałam w wieku 22 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja mojego tż spotkałam jak miałam 17 lat, teraz mam 21 i jestesmy małżeństwem ale... w sumie jestem wyjątkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Wśród moich znajomych mnóstwo było par z licealnych - od 16, 17 roku życia. Nie wiem jaki odsetek się ostał, ale na pewno niewielki. Większość rozstała się już na studiach - więc związki były całkiem długie, część nawet 6-7 letnie. Mój ponad 3 letni padł po moich 20 urodzinach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
też mam tyle samo lat i w sumie naokoło mnie ostatnio roi się od ślubów wśród rówieśników (i młodszych)
nie wiem czy zazdrościć czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() p.s. żeby nie było, że zazdroszczę, ja jestem już po ślubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
A ja szukałam. Ktoś by mógł powiedzieć ,,na siłę", ale znalazłam (oczywiście nie od razu, bo nie pakowałam się w byle związek) i jestem szczęśliwa.
![]() Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że bycie księżniczką na wieży się nie opłaca. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Taka drobna uwaga. Będzie musiała dać kopertę więc nie byłabym taką optymistką. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-09-13 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=skrywana_fantazja;4 2794238]A ja szukałam. Ktoś by mógł powiedzieć ,,na siłę", ale znalazłam (oczywiście nie od razu) i jestem szczęśliwa.
![]() Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że bycie księżniczką na wieży się nie opłaca.[COLOR="Silver"] Pewnie, że nie opłaca ale szukać na siłę chyba też nie. Z tego co się orientuję i czego sama doświadczyłam to najważniejsze osoby spotykałam gdy już na prawdę nie miałam na nic ochoty, czy też się nie nastawiałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Obecnego Tż-ta w wieku 22 lat. U mnie prawie wszystkie znajome licealne pary się porozpadały przez studia, w tym jedna zaręczona z 4 letnim stażem , tak więc też bym raczej nimi się nie sugerowała. Ja znam mnóstwo osób w moim wieku (24) i w starszym, które jeszcze nie znalazły drugiej połówki i nic sobie z tego nie robią, tak więc nie ma się czym przejmować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Z szukaniem faceta jest jak z kupieniem butów. Jeśli je potrzebujesz i chcesz jakieś mieć to kupujesz pierwsze lepsze jakie ci sie spodobaja. Ale jak ie kupujesz na siłę tylko się rozglądasz to możesz spotkać prawdziwe cudo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem, Autorko, nie ma nic złego w byciu samą w wieku 20 lat. Jesteś naprawdę młoda i powinnaś korzystać z tej młodości
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam bo po prostu po ostatniej próbie zastanawiałam się czy coś jest nie tak. Jak mi dziś powiedziała mama "Nie ma co przyspieszać wszystko w swoim czasie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 20, w tż zakochana od 16 roku życia. Ale nie uważam aby to, że ktoś w tym wieku nikogo nie ma lub nigdy nie miał było dziwne. To normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz byłam w związku w wieku 20 lat, ale był to taki dziecinny związek, trochę na siłę (z jego strony) i raczej bez większego zaangażowania. Rozpadło się i dosłownie chwilę potem spotkałam swoją Pierwszą Miłość
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Pewnie uznacie mnie za wariatkę ale co mi tam
![]() Edytowane przez sallyskellington Czas edycji: 2013-09-13 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Poznaliśmy się w wieku 16 lat, rówieśnicy. Przeszliśmy razem liceum, potem Tz wyjechał na studia i każdy prorokował, że się rozstaniemy, potem ja poszłam na studia i też mówili, że poznam życie i się rozstaniemy, a tu już nam 6 rok leci.
![]() ![]() Ale muszę przyznać, ze z tych wszystkich licealnych par przetrwaliśmy my i jeszcze dwie pary. Jedni już po ślubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teściowa jej siostry(a ma wiele sióstr) dała 2tys ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.