![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Telewizor w kuchni?
Co sądzicie o trzymaniu w kuchni telewizora? Uważacie to za normalne, czy przesada?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Telewizor w kuchni?
Co kto woli... Ja tego nie popieram. Czasem można zjeść coś przy telewizorze, ale od tego jest np. salon. W kuchni je się takie wspólne, zwyczajne posiłki i myślę, że telewizja skutecznie przeszkadza w takiej zwykłej rozmowie, która jest podstawą budowania więzi w rodzinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A to nie masz piwniczki schowka żeby go tam trzymać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nie, po prostu pytam, ciekawa jestem opinii. Czy oglądanie telewizora w trakcie jedzenia/gotowania jest wg was w porządku, normalne, czy to już przesada i od razu Wam się nasuwa ''tak, i jeszcze zainstalujmy telewizor w wc, albo łazience''?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam bo niby co tam oglądać? chyba, że tv z internetem, chociaż obsługa to nie jest najwygodniejsza, zdecydowanie wolałabym na stałe laptop w kuchni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A pamietasz jak ci ktoś kiedyś radził żeby nie zakładać milionowego wątku na durny temat bo od tego jest zbiorczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tak, uważam to za normalne, może dlatego, iż u mnie w kuchni jest telewizor niewielkich rozmiarów. Mama często ogląda podczas gotowania lub rano, gdy szykuje się do pracy. Na czas wspólnych posiłków jest wyłączony i z niczym nie koliduje.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja w swojej kuchni już bym miejsca na telewizor nie znalazła. :p
Ale uważam, że to nic złego, jeśli ktoś spędza czas w kuchni, bo uwielbia gotować czy piec to może sobie zerknąć co tam w telenoweli się dzieje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie mam nawet tv w salonie, więc w kuchni, to dla mnie abstrakcja. Nie wiem, po co on miałby tam być?
Moje pierwsze skojarzenie, to szowinistyczne żarty i pogląd, że miejsce kobiety jest w kuchni, więc dajmy jej tam tv, żeby nie musiała wychodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mam kuchnię połączoną z jadalnią, tv stoi w jadalni. Nie lubię gotować w ciszy, tv zazwyczaj jest włączony. Po za tym to jadalnia u mnie w domu jest niemal jak pokój dzienny.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja w ogóle nie mam telewizora, ale za to do gotowania noszę sobie laptopa. Jakoś tak lepiej mi się gotuje kiedy coś do mnie "gada"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
W moim domu rodzinnym telewizor w kuchni zawsze był. Ja u siebie nie mam, bo nie mam miejsca, ale na czas gotowania zanoszę sobie tam laptopa, bo nie lubię gotować w ciszy. A czasem to jedyny czas, kiedy mogę nadrobić seriale.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mam radio w kuchni i ono mi w 100% wystarcza, podobnie jak dziewczyny powyżej, też nie lubię gotować w ciszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
co kto lubi. Jesli ktos jest niewolnikiem Tv - niech sobie ma. My nie mamy w ogole TV (ale telewizor mamy, do gier).Zdecydowanie wole radio. A jesli bardzo chce mi sie cos ogladac, od tego mam neta.
Tv w kuchni - nie potepiam, nie pochwalam. Tylko, czy on sie nie bedzie psul od wilgoci lub goraca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Mam telewizor w kuchni od lat, z tym że u nas kuchnia jest ośrodkiem życia rodzinnego. W salonie jemy od święta (tam też jest zresztą TV, używany tylko późnym wieczorem) a kuchnia jest wielkości pokoju, wokół są szafki z blatami roboczymi - na jednej z nich stoi telewizor. Na środku kuchni stoi stół, przy którym jemy, odrabiamy lekcje, szyję (bo tu jest najlepsze światło), czytam w przerwie gotowania... a przy okazji czasami coś oglądamy, nie gada do nas na okrągło. Przeciwniczki muszę jeszcze dobić - obok niego stoi komputer przeniesiony z pokoju córki, bo jakoś niedawno stracił zasięg wifi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Buc
|
a Ty autorko wątku co o tym uważasz?
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
chodzi o telewizor z telewizją czy o odbiornik telewizyjny, ale bez tv?
![]() Bo ja u siebie z domu miałam wszedzie, swego czasu nawet w łazience. Ale oglądałam seriale nagrane na dvd. Ale to był malutki tv z wbudowanym dvd - i jeden odcinek Szalonych lat 70-tych oglądałam podczas depilacji/robienia pedicure/nakładania odżywki na włosy itp. TV stał na pralce ![]() Teraz mam tv w kuchni, a raczej rodzice. Ale zazwyczaj podpięty do netbooka i mama ogląda coś na yt, teraz odkryła spotify. Czyli LCD w kuchni jest, ale bez anteny - telewizji oglądać sie nie da. Tak samo u mnie w mieszkaniu - jest LCD, ale niepodpięte - wykorzystywane tylko jako duży ekran do oglądania filmów/do gier. Jak ktoś potrzebuje obejrzeć tv w kuchni to niech ogląda. Chyba, że moa jest o sytuacjach, gdzie jet obiad rodzinny, a wszyscy ani słowa do siebie tylko patrzą jak zahipnotyzowani w szklany ekran. Wtedy to kiepsko. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Znowu Ci nieoglądający pokazują jakoś swoją wyższość, nad oglądającymi
![]() A ja uważam, że jeśli ktoś lubi to czemu nie. Sama jak robię coś w kuchni to mam włączony telewizor w pokoju obok, lubię jak coś leci lubię sobie zerknąć między mieszaniem czegoś itd. P.S. w waszych domach obiady jada się w kuchni? Ja szczerze mówiąc z tym rzadko się spotykam. Ale tu jak widać wiele osób jada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Żelkożerca
|
Parę lat temu miałam telewizor w kuchni, jak robiłam sobie coś do jedzenia czy sprzątałam w niej to sobie chodził w tle. Teraz pichcenie umilam sobie muzyką. Nie widzę nic dziwnego w trzymaniu telewizora w kuchni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Moja teściowa to chyba tylko w kiblu nie ma telewizora, tak to wszędzie. Nie uważam że to jest do końca normalne, zwłaszcza że ilekroć tam jestem to przeważnie dwa zawsze są włączone. A ma ich trzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No u mnie był tv w kuchni... mały, czarno biały. Ojciec se tam oglądał jak matka te swe durnoty w drugim pokoju oglądała.
Ale czy to normalne? a czemu nie ![]() niektórzy lubią sport, niektórzy lubią jeść, niektórzy lubią oglądać tv. Zwykłą czynność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam też komentarz, że jak można oglądać telewizję podczas jedzenia. No jak widać można. W końcu jak się je, to się nie gada ![]() A co do telewizora w kuchni, to jak kto woli. Jedni mają pralki w kuchni, to inni mogą mieć telewizor. ![]()
"Mam pewną tajemnicę,dość dużą.Ale nigdy jej głośno nie powiedziałem.Jaki jest tego sens?To niczego nie zmieni.To nie uczyni mnie dobrym,nie zaadoptuję szczeniaka.Nie mogę być taki jak inni ludzie by chcieli,abym był.Kim ona chce,abym był.Tak już jestem." New year, new life.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a) czytać książkę/gazetę/katalog Avonu/cokolwiek albo b) siedzieć przy kompie albo c) oglądać TV. Inaczej mniej mi smakuje ![]() Co ciekawe, poza tym prawie w ogóle nie odpalam telewizora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-01-16 o 23:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie TV w kuchni był zawsze, jestem tak przyzwyczajona, że w kuchni u TŻ nienawidzę przebywać jak mam coś do roboty. Smażę coś, co się długo smaży? wolę pogapić się na discovery niż w ścianę. Mam przestój, coś się gotuje, a reszta zrobiona- o, wiadomości, kuchnia do sprzątania- ten film lubię, obejrzę kawałek! Dla mnie w kuchni musi coś grać, brzęczeć, musi być coś interesującego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Szef ds. Wymianek
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4465057 3]mnie też to zdziwiło
![]() Ja jadam w kuchni wtedy kiedy nie mam odpalonego kompa i włączam tiwika do jedzenia (bez sensu iść wtedy z talerzem do pokoju i tam oglądać telewizję).
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
mamy tv w kuchni
sa plusy i minusy mamy duza kuchnie ze stołem i tez wiecej czasu spedzamy w niej, niz w salonie ogladam podczas gotowania, sprzatania, jedzenia w sumie bardziej słucham i zerkam minusy jest kuchnia, jest tv, jest jedzenie... po co z niej wychodzic? ten problem ma glownie moj ojciec, ktory moim zdaniem glownie dlatego ma problem z waga. niby tylko serial oglada, ale co chwile cos podjada.... i minus taki, ze wiecznie ci coś brzeczy za uszami. jak nie tata, to mama oglada, jak nie brat, to maz.... a ze musisz cos zjesc.....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.