|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Ortodonta
Mam pytane. Córka moja od urodzenia ma tyłożuchwie. Dolna warga zawsze jest schowana pod górną. Chciałam z nią iść na konsultacje do ortodonty tym bardziej, że w necie widziałam, że takie maluszki (2,5 roku) też są leczone. Problem w tym, że gdzie nie zadzwonie to mówią, żeby przyjść jak będę zęby stałe
![]() No i jestem w kropce i rady jakiejś potrzebuje, gdzie iść
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ortodonta
nalegałabym jednak na konsultacje, bez względu czy są już zęby stałe czy nie. Jeśli nie, to prywatnie.
A swoją drogą, gdy pojawią się zęby stałe będzie duże prawdopodobieństwo noszenia aparatu na zębach aby skorygować ewentualną wadę...
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2013-09-12 o 13:13 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zakładany aparat na zębach w momencie wymiany mleczaków na stałe ( czyli jak za PRL a rwanie zębów mlecznych żeby zrobić miejsce na stałe plus te które wypadły wcześniej) - szczerze mówiąc dla mnie jako dziecka trauma wielka. W trakcie wymiany zębów aparaty się zmieniały, były szlifowane (?) , dopasowywane itd.
Oczywiście od tamtego czasu ortodoncja się rozwinęła mam nadzieję
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie olewali póki dało się naprawić naturę właśnie wcześniejszym wyrwaniem zębów, nie bałam się tego, wtedy dentysta czy ortodonta nie byl taki straszny jak teraz Znosiłam wszystko aby tylko mieć proste zęby, górne jedynki były wykrzywione pod kątem 90 st do zewnątrz (zewnętrzną krawędzią). Noszenie aparatu trochę to poprawiło, ale nadal widać, że zęby są krzywe.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dentysta to była rzeźnia, trzymali mnie siłą bo byłam zbyt silna żeby nie próbować zwiać z fotela i rwali bez znieczulenia, i tak co tydzień. Już sama sobie te zęby ruszałam żeby szybciej wypadły
Aparat nosiłam niemal do 15 roku życia i mam proste. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

Znosiłam wszystko aby tylko mieć proste zęby, górne jedynki były wykrzywione pod kątem 90 st do zewnątrz (zewnętrzną krawędzią). Noszenie aparatu trochę to poprawiło, ale nadal widać, że zęby są krzywe.