Czy wyznać mu swoje uczucia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 19:09   #1
eternium
Raczkowanie

Czy wyznać mu swoje uczucia?

Hej dziewczyny

Pytanie i mój problem może trochę z pupy, ale chciałabym wiedzieć co zrobiłybyście na moim miejscu.

Pół roku temu poznałam mojego obecnego tżta. Poznaliśmy się na imprezie dzięki wspólnym znajomym, potem napisał do mnie na fb. Przez pierwsze 3 tygodnie spotykaliśmy się co tydzień - randki typu kino albo kolacja. Potem zaproponował mi pomoc w pewnej sprawie i to wymagało spotkania w środku tygodnia. No i od tego czasu zaczęliśmy się spotykać prawie codziennie. Teraz sytuacja wygląda następująco:
- byliśmy razem na wakacjach
- znam jego rodziców/znajomych
- mam klucze do jego mieszkania, ostatnio właściwie mieszkam u niego (tzn. o wiele częściej nocuję u niego niż u siebie)
- dogadujemy się we wszystkich sprawach, i tych ważnych i drobnych
- mówimy sobie, że jesteśmy dla siebie najważniejsi itp. (i nie są to tylko puste słowa, bo widzę to na każdym kroku).
- ogólnie facet jak marzenie, nie wyobrażam sobie teraz życia bez niego u mojego boku.

No ale do sedna. Ostatnio myślałam dużo o nas. I uświadomiłam sobie, że go kocham. Mam ochotę powiedzieć o tym całemu światu, no i jemu oczywiście też. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł, czy poczekać aż on pierwszy mi to powie, czy nie pomyśli że to za wcześnie?
Zawsze wszystko za bardzo analizowałam i teraz są tego takie skutki, że proszę Was o radę. Na moim miejscu powiedziałyście o swoich uczuciach czy czekały aż facet pierwszy to zrobi?
Dodam jeszcze, że ostatnio narzekałam tżtowi, że nie ma czasu na śniadania i że to niezdrowe, na co on odpowiedział, że żyje miłością i mnie pocałował Więc ta sytuacja tym bardziej stała się dla mnie zachętą do powiedzenia mu, że go kocham. No ale mimo wszystko, chyba potrzebuję jeszcze Waszej rady albo sama nie wiem czego

Z góry dziękuję
eternium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 19:19   #2
klempaa
Zakorzenienie

Dot.: Czy wyznać mu swoje uczucia?

Cytat:
Napisane przez eternium Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Pytanie i mój problem może trochę z pupy, ale chciałabym wiedzieć co zrobiłybyście na moim miejscu.

Pół roku temu poznałam mojego obecnego tżta. Poznaliśmy się na imprezie dzięki wspólnym znajomym, potem napisał do mnie na fb. Przez pierwsze 3 tygodnie spotykaliśmy się co tydzień - randki typu kino albo kolacja. Potem zaproponował mi pomoc w pewnej sprawie i to wymagało spotkania w środku tygodnia. No i od tego czasu zaczęliśmy się spotykać prawie codziennie. Teraz sytuacja wygląda następująco:
- byliśmy razem na wakacjach
- znam jego rodziców/znajomych
- mam klucze do jego mieszkania, ostatnio właściwie mieszkam u niego (tzn. o wiele częściej nocuję u niego niż u siebie)
- dogadujemy się we wszystkich sprawach, i tych ważnych i drobnych
- mówimy sobie, że jesteśmy dla siebie najważniejsi itp. (i nie są to tylko puste słowa, bo widzę to na każdym kroku).
- ogólnie facet jak marzenie, nie wyobrażam sobie teraz życia bez niego u mojego boku.

No ale do sedna. Ostatnio myślałam dużo o nas. I uświadomiłam sobie, że go kocham. Mam ochotę powiedzieć o tym całemu światu, no i jemu oczywiście też. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł, czy poczekać aż on pierwszy mi to powie, czy nie pomyśli że to za wcześnie?
Zawsze wszystko za bardzo analizowałam i teraz są tego takie skutki, że proszę Was o radę. Na moim miejscu powiedziałyście o swoich uczuciach czy czekały aż facet pierwszy to zrobi?
Dodam jeszcze, że ostatnio narzekałam tżtowi, że nie ma czasu na śniadania i że to niezdrowe, na co on odpowiedział, że żyje miłością i mnie pocałował Więc ta sytuacja tym bardziej stała się dla mnie zachętą do powiedzenia mu, że go kocham. No ale mimo wszystko, chyba potrzebuję jeszcze Waszej rady albo sama nie wiem czego

Z góry dziękuję

Ale ja troche nie rozumiem problemu.
Skoro go kochasz i chcesz mu to powiedzieć... to po co masz czekać?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 19:21   #3
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

Skoro go kochasz to mu to powiedz świat się przecież nie zawali a może być lepiej
Stary 2013-09-11, 19:27   #4
eternium
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Ale ja troche nie rozumiem problemu.
Skoro go kochasz i chcesz mu to powiedzieć... to po co masz czekać?
dlatego w pierwszym zdaniu napisałam, że to taki problem może nieistniejący, który sama sobie tworzę
i chciałam poznać Waszą opinię.

w sumie to mam ochotę nawet teraz do niego jechać i mu to powiedzieć, ale spałam u niego wczoraj i może dam mu trochę spokoju żeby nie pomyślał, że jestem psychopatką
Stary 2013-09-11, 19:30   #5
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

Cytat:
Napisane przez eternium Pokaż wiadomość
dlatego w pierwszym zdaniu napisałam, że to taki problem może nieistniejący, który sama sobie tworzę
i chciałam poznać Waszą opinię.

w sumie to mam ochotę nawet teraz do niego jechać i mu to powiedzieć, ale spałam u niego wczoraj i może dam mu trochę spokoju żeby nie pomyślał, że jestem psychopatką
spokojnie i bez pośpiechu będzie dobrze
Stary 2013-09-11, 19:37   #6
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Lepiej chyba powiedzieć wcześniej niż za późno
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 19:43   #7
kalincia
BAN stały

Mówisz, co czujesz. Bo czemu nie? Czemu to on musi pierwszy?
Oczywiście musisz się liczyć z tym, że nie odpowie ci tym samym. Albo odpowie. Jeśli odpowie - super. Jeśli nie - nic złego, może nie jest gotowy na takie słowa, świat się od tego nie zawali.
Nawet jeśli on nie kocha, wyznanie z twojej strony nie jest niczym haniebnym ani poniżającym. W końcu dawał ci powody byś pokochała.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 19:52   #8
eternium
Raczkowanie

oczywiście liczę się z tym, że może nie odpowiedzieć tym samym, ale nie zmieni to w żaden sposób mojego stosunku do niego
Stary 2013-09-11, 23:26   #9
aa4eda71cc3100c1d0c84d6e0fe25ffaa6ea5eb4
Konto usunięte

Pół roku? Mów

Ja z tych co "Kocham Cię" przedwcześnie to kompletny deal breaker, ale w tym przypadku jak najbardziej wal
aa4eda71cc3100c1d0c84d6e0fe25ffaa6ea5eb4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 23:35   #10
Joline
BAN stały

Też jestem za tym żebyś powiedziała - poczujesz ulgę!

Ja też pierwsza to powiedziałam bo te dwa słowa wręcz rwały się żeby je wypowiedzieć i poprostu nie mogłam się już powstrzymać!
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 23:53   #11
ptasie__mleczko
Rozeznanie

spoko, możesz mu powiedzieć przecież i tak jesteście para. A może on ma taki sam problem jak Ty? To nie jest jakiś nakaz, że facet musi pierwszy powiedzieć 'kocham cie'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 06:17   #12
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9
Konto usunięte

Jesteście razem, dużo czasu spędzasz u niego, układa się Wam, więc czemu miałabyś nie powiedzieć o swoich uczuciach. Powiedz, może usłyszysz od niego to samo.
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 06:37   #13
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

powiedz mu
Stary 2013-09-12, 09:40   #14
Lea_ny
Zakorzenienie

Ja pierwsza wyznałam mojemu TŻ-owi miłość I to jeszcze na etapie, kiedy doskonale wiedziałam, że nie odpowie mi tym samym
Niczego to między nami nie popsuło - a nawet wręcz odwrotnie: zauważyłam, że TŻ zaczął się dużo bardziej starać i traktować nasz związek poważniej; aż w końcu chyba 3 tygodnie później doczekałam się wyznania z jego strony A teraz jest moim mężem
Stary 2013-09-12, 10:32   #15
Garderobianka
Raczkowanie

Mów co czujesz, nie ma na co czekać
Garderobianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 15:43   #16
eternium
Raczkowanie

dzięki za wszystkie odpowiedzi

więc powiedziałam mu, że go kocham, bo już wytrzymać nie mogłam
odpowiedział mi tym samym bez żadnego zastanowienia

faktycznie robiłam sobie problem z niczego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości