|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy wyznać mu swoje uczucia?
Hej dziewczyny
![]() Pytanie i mój problem może trochę z pupy, ale chciałabym wiedzieć co zrobiłybyście na moim miejscu. Pół roku temu poznałam mojego obecnego tżta. Poznaliśmy się na imprezie dzięki wspólnym znajomym, potem napisał do mnie na fb. Przez pierwsze 3 tygodnie spotykaliśmy się co tydzień - randki typu kino albo kolacja. Potem zaproponował mi pomoc w pewnej sprawie i to wymagało spotkania w środku tygodnia. No i od tego czasu zaczęliśmy się spotykać prawie codziennie. Teraz sytuacja wygląda następująco: - byliśmy razem na wakacjach - znam jego rodziców/znajomych - mam klucze do jego mieszkania, ostatnio właściwie mieszkam u niego (tzn. o wiele częściej nocuję u niego niż u siebie) - dogadujemy się we wszystkich sprawach, i tych ważnych i drobnych - mówimy sobie, że jesteśmy dla siebie najważniejsi itp. (i nie są to tylko puste słowa, bo widzę to na każdym kroku). - ogólnie facet jak marzenie, nie wyobrażam sobie teraz życia bez niego u mojego boku. No ale do sedna. Ostatnio myślałam dużo o nas. I uświadomiłam sobie, że go kocham. Mam ochotę powiedzieć o tym całemu światu, no i jemu oczywiście też. ![]() Zawsze wszystko za bardzo analizowałam i teraz są tego takie skutki, że proszę Was o radę. Na moim miejscu powiedziałyście o swoich uczuciach czy czekały aż facet pierwszy to zrobi? Dodam jeszcze, że ostatnio narzekałam tżtowi, że nie ma czasu na śniadania i że to niezdrowe, na co on odpowiedział, że żyje miłością i mnie pocałował ![]() ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wyznać mu swoje uczucia?
Cytat:
Ale ja troche nie rozumiem problemu. Skoro go kochasz i chcesz mu to powiedzieć... to po co masz czekać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
w drodze do...Ciebie...
|
Skoro go kochasz to mu to powiedz
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i chciałam poznać Waszą opinię. w sumie to mam ochotę nawet teraz do niego jechać i mu to powiedzieć, ale spałam u niego wczoraj i może dam mu trochę spokoju żeby nie pomyślał, że jestem psychopatką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
w drodze do...Ciebie...
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Lepiej chyba powiedzieć wcześniej niż za późno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Mówisz, co czujesz. Bo czemu nie? Czemu to on musi pierwszy?
Oczywiście musisz się liczyć z tym, że nie odpowie ci tym samym. Albo odpowie. Jeśli odpowie - super. Jeśli nie - nic złego, może nie jest gotowy na takie słowa, świat się od tego nie zawali. Nawet jeśli on nie kocha, wyznanie z twojej strony nie jest niczym haniebnym ani poniżającym. W końcu dawał ci powody byś pokochała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
oczywiście liczę się z tym, że może nie odpowiedzieć tym samym, ale nie zmieni to w żaden sposób mojego stosunku do niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Pół roku? Mów
![]() Ja z tych co "Kocham Cię" przedwcześnie to kompletny deal breaker, ale w tym przypadku jak najbardziej wal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Też jestem za tym żebyś powiedziała - poczujesz ulgę!
Ja też pierwsza to powiedziałam bo te dwa słowa wręcz rwały się żeby je wypowiedzieć i poprostu nie mogłam się już powstrzymać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
spoko, możesz mu powiedzieć
![]()
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Jesteście razem, dużo czasu spędzasz u niego, układa się Wam, więc czemu miałabyś nie powiedzieć o swoich uczuciach. Powiedz, może usłyszysz od niego to samo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
powiedz mu
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwsza wyznałam mojemu TŻ-owi miłość
![]() ![]() Niczego to między nami nie popsuło - a nawet wręcz odwrotnie: zauważyłam, że TŻ zaczął się dużo bardziej starać i traktować nasz związek poważniej; aż w końcu chyba 3 tygodnie później doczekałam się wyznania z jego strony ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mów co czujesz, nie ma na co czekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dzięki za wszystkie odpowiedzi
![]() więc powiedziałam mu, że go kocham, bo już wytrzymać nie mogłam ![]() odpowiedział mi tym samym bez żadnego zastanowienia ![]() faktycznie robiłam sobie problem z niczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.