|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
przyjaciółka, chłopak - zakręcona historia..
Witajcie, jestem nowa, podczytuję forum od dawna, ale teraz sama potrzebuję obiektywnego spojrzenia na sprawę - dlatego wybaczcie, jeżeli wyjdzie długa historia..
Rok temu moja przyjaciółka poszła na studia, ja jestem rok starsza - i poznała na kierunku chłopaka, który do niej często pisał, złapali fajny kontakt, ale ona ciągle mówiła, że on na nią leci a ona nic z nim nie chce zaczynać. No i tak czas mijał, a po feriach, jakoś pod koniec lutego, zrobiłyśmy imprezę na mieszkaniu, no i jakoś tak wyszło, że ja z nim wtedy zaczęłam rozmawiać - najpierw trochę o niej, ja się go podpytywałam czy chce dalej do niej podbijać - on mi powiedział, że myślał czy po prostu nie zapytać się jej wprost, czy chce z nim być i usłyszeć odmowę, bo jak sam stwierdził "wie, że nic z tego nie będzie". Po tej imprezie ja zaczęłam z nim więcej gadać, ale to tak typowo po koleżeńsku. Tylko, że później przestało być tylko po koleżeńsku, zaczęliśmy się do siebie zbliżać, więcej spotykać, rozmawiać.. Z mojej strony coś zaiskrzyło, z jego później też.. Mówiłam o tym przyjaciółce, że mnie do niego ciągnie, byłam szczera - ona niechętnie o tym słuchała i rozmawiała ze mną na ten temat. Przed juwenaliami ja dałam mu kosza, z innego powodu miałam watpliwości. I teraz najlepsze akcje... Po tym wiadomo, nie gadałam z nim tyle, a moja przyjaciółka 3 dni później, gdy gadali, napisała mu, że mógłby przyjechać i ją pocałować (ona się nigdy nie całowała). Nic z tego nie wyszło, bo później napisała mu jednak że się rozmyśliła. Powiedziała mi o tym - pomyślałam sobie, że faktycznie jest przyjaciółką, skoro o tym mi powiedziała. I było normalnie, ja dalej miałam dobry kontakt z tym chłopakiem.. I jakiś czas później ja się uczyłam do jakiegoś egzaminu, a oni oglądali u niej w pokoju film - jak później mi powiedziała ona za dużo wypiła i wg niej było dwuznacznie wtedy - gdy rozmawiałam o tym później z K. to powiedział, że ona się do niego kleiła strasznie, przytulała - a ona ciągle twierdzi, że to było dwuznaczne i że to świadczy o tym, że on nadal coś do niej czuł. W końcu wyszło na to, że z nim jestem, a ona ostatnio kłóciła się z nim na fejsie, że tak naprawde on nic do mnie nie czuje, że to za nią uganiał się prawie cały rok itp. I ciągle twierdzi, tzn nie mówiła mi tego wprost, tylko wiem o tym od innych że ja mu wierzę we wszystko, bo jestem zakochana, a ona wie jak było i że to za nią on się uganiał. On sam jej wtedy pisał (pokazał mi tą rozmowę), że wmawia teraz jakies wielkie uczucia z jego strony, których nie było. A żeby było śmieszniej, to jeszcze jak ja się jej wcześniej pytałam teoretycznie jakby zareagowała, gdybym się z nim zeszła, i czy by jej to nie przeszkadzało to mówiła że przecież ona nic do niego nie czuje i że nie miałaby nic przeciwko. A teraz twierdzi, że jednak "nie wyobrażała sobie tego tak do końca i nie może przejść do porządku dziennego, że jesteśmy razem biorąc pod uwagę wczesniejsze wydarzenia". Wszyscy mówią, że to ona wkręca sobie, że uraziło jej dumę to wszystko i dlatego tak się zachowuje.. Bo nie poszło po jej mysli i dlatego układa wszystko pod siebie, jak było.. A ja po prostu mam naturę rozmyślającą i zastanawiam się, czy może ona faktycznie nie ma racji - może to ja jestem zakochana i widzę co chcę. Co Wy o tym sądzicie? Czy mam rację myśląc, że to ona była bardziej nie w porządku i nie zachowywała się jak przyjaciółka? Edytowane przez esmeralda_92 Czas edycji: 2013-09-17 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: przyjaciółka, chłopak - zakręcona historia..
Pies ogrodnika z niej
![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to nie zadziała to niestety urwać kontakt.
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tzn ja z nią się sprzeczałam pare razy o to zachowanie, niestety głównie na fejsie bo byłam w mieście rodzinnym akurat, ale ona ciągle powtarza to samo: że ona ma swoje odczucia i ma do nich prawo, że ona WIE jak było z jego strony i on mnie i wszystkich okłamuje... Plus teksty w stylu, że ona nie wyobraża sobie teraz jak będzie, skoro ja mam faceta a ona nie, bo jej nie będe rozumieć
![]() No plus standardowe, że jemu na mnie nie zależy w ogóle tak naprawde.. Teraz niby jest ok, ale to dlatego że ja unikam tematu chłopaka, a oni sami nie gadają po tej kłótni.. Jedynie ostatnio z takim przekąsem trochę się spytała "a jak z K. u Ciebie, pierwsze motyle mineły?" ![]() Boli mnie to, bo myślałam, że to faktycznie przyjaciółka, znamy się od dziecka... Czyli jednak też potwierdzacie mój punkt widzenia, bo już miałam mętlik i zaczelam się zastanawiać, czy faktycznie może nie widze pewnych rzeczy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bo to niebezpieczny grunt jest. Ale co masz poradzić mówiła, że jej to nie przeszkadza, sama go początkowo nie chciała, wy się zakochaliście. Dla mnie zachowałaś się w porządku a to ona ma problem, że nie była w stanie w porę zorientować się we własnych uczuciach. A te gadki to faktycznie standardowe i nie mające wiele z rzeczywistością wspólnego. Musisz się liczyć z tym, że możecie się jako przyjaciółki rozejść. Stała się rzecz w sumie, która jest chyba jedną z najgorszych w przyjaźniach ale co poradzisz. Nie wydaje mi się żeby na razie dało się to załagodzić.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Przyjaciółka boi się o wasze relacje po tym jak to ona niema chłopaka a ty go masz i na dodatek okazuje się że to jej były adorator.
Ciekawe czy gdyby to był inny chłopak też by się tak zachowywała. Przemyśl to czy to naprawdę twoja przyjaciółka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
po drugiej stronie szafy
|
To że ona jest pies ogrodnika to jedno i trudno w ogóle z tym polemizować. Natomiast ja temu chłopakowi też bym się przyjrzała, bo tak sobie spaceruje od oglądania filmu z jedną, do siedzenia z drugą :P Ty też nie do końca wiedziałaś czy go chcesz i co po co i na co i czy na pewno i w ogóle jedna wielka telenowela - każdy z każdym :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jest zazdrosna. Przede wszystkim nie pozwalaj sobie wejść na głowę i bądź szczera - jezeli takie gadki o motylach Cię urażają to jej to powiedz - zeby dala sobie spokoj.
A tak moim zdaniem i nie obrazając nikogo to zachowała się paskudnie - co to jest za traktowanie drugiego człowieka? Skoro wie, ze on coś czuje a z jej strony to nie wynika to powinna mu to powiedzieć, głośno i wyraźnie a nie wysyłąć sprzeczne sygnały! Chłopak w tym przypadku dał sobie spokój i bardzo dobrze, ale wielu jest przecież takich, którzy za takimi dziewczynami uganiają się latami a one robią sobie z nich swoje "zwierzątka" do wszystkiego. Ty dałaś mu część siebie a ona nie dała mu nic więc nie powinna się dziwić że wybrał taką drogę. Przepraszam, jeśli uraziłam czyjeś uczucia, wiem, że takie sytuacje nie są proste. A Ty, Esmeraldo, ciesz się swoim związkiem - jeżeli dziewczyna jest warta Twojej uwagi i chce tej relacji tak samo jak i Ty to będzie dobrze. Jeżeli nie to daj sobie spokój. Niestety, takie sytuacje wyjaśniają się dopiero z czasem. Głowa do góry ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No wiem, że troche telenowela z tego wyszła, ale co poradzić
![]() Ja potem pare razy z nim ruszałam ten temat, pytałam się czy nie byłam opcją - zawsze zapewniał, że nie, że gdyby tak było to by tak nie przeżywał tego kosza - a widziałam po nim, że naprawdę go to uderzyło wtedy, nie na zasadzie "aha, nie to nie, spoko"... Ona najpierw mówiła, że jej przeszkadza, że to jej kumpel, potem że były adorator, teraz że on niby czuł do niej coś wielkiego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo możliwe, że gość jest uczciwy, tylko po prostu wyszło tak dziwacznie, ale jednak podchodziłabym dość ostrożnie do takich telenowelowych związków. Tak na wrazie wu ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
NIe zwracaj na to uwagi, albo jej przejdzie albo jest zwykla egoistka i nic nie zrobisz
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() No jeżeli chodzi o ostrożne podchodzenie, to ja tak podchodze, nie rzucam się od razu że "ooo mój misiaczek mnie nigdy nie okłamie, wszyscy inni go oczerniają", samo to że o tym rozmyslam o tym świadczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Niestety, taka jest prawda że urażona duma nieraz przyćmiewa to co ważne i tak też mi się wydaje jest w jej przypadku. Najważniejsze żeby się zachowywać naturalnie, bez ewidentnegu "udowadniania" milosci przy niej np [wiem ze to oczywiste ale wiem tez ze wielu ludzi wpada na tego typu pomysly
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tutaj zachował się trochę nie w porządku moim zdaniem. Zwłaszcza że już podobno był taki przejęty Twoją osobą. Jasne że ona ma najwięcej za uszami, bo sama nie wie czego chce i obwinia cały świat o własne błędy, ale nie zmienia to faktu, że misiaczkowi też bym się na spokojnie poprzyglądała. I temu ich kontaktowi, jak już się odobrażą na siebie. Paradoksalnie, ta dziewczyna może Ci się jeszcze przydać, do sprawdzenia jego wierności ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się z Tobą, że w tej sytuacji on sie zachował troche nie fair - z drugiej strony ja sobie myślę w ten sposób, że w sumie ja mu dałam kosza, to też nie mogę wymagać nie wiadomo jakiej lojalności wobec mnie ![]() ![]() aamidale - no tak staramy się robic, nie okazywać jakoś bardzo czułości przy niej, chociaż ona i tak uważa, że przesadzamy. A nikt inny tak nie uważa ![]() Edytowane przez esmeralda_92 Czas edycji: 2013-09-17 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Co do przytulania to mogło mu być po prostu głupio... Może za bardzo tłumaczę takie zachowania bo z reguły tak strasznie było mi żal złamanych męskich serduszek że potem musiałam swoje ogarniać. Więc na ten temat się staram nie wypowiadać
![]() Skoro inni znajomi nie mają do Was pretensji to nie sądzę, żebyś miała powody do stresu. Ignoruj takie wstawki i już. Co do relacji między nimi to może iść w dwie strony - albo za parę lat będą się z tego śmiali albo do końca życia pozostanie im wzajemna odraza. Takie życie.
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
aamidale - no ja czasami też mam skłonności do zbytniego usprawiedliwiania innych, nie tylko facetów, ale w tym przypadku z kim nie gadam to wychodzi na to, że dobrze patrzę na sytuację...
elvegirl - no masz racje, ale patrzę też na to przez pryzmat trochę siebie, że ja też dawałam mu nadzieje najpierw, potem kosza i takie szarpanie w dwie strony troche ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że musi być obserwacja, w końcu musicie się trochę "dotrzeć" i bynajmniej nie chodzi mi o łóżko
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Kurde, najgorsze jest to, że w sumie wyszło, że taka do końca najlepszą przyjaciółką to ona nie jest... To boli chyba najbardziej
![]() Bo gdybym ja była na jej miejscu, gdyby to oni byli razem, a ja bym coś do niego czuła (a ona podobno i tak nic nie czuje do niego) to w życiu tak bym sie nie zachowywała, choćby mnie bolało nie wiem jak... Po prostu jeszcze te kłótnie z nim, to mi się nie mieści w głowie.. Wygląda na to, że jest tak jak większość mówi, chciała po prostu go sobie ustawić, żeby on ciągle o nią się starał i tym samym podbudowywał jej ego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Niestety, studia to taki czas kiedy wiele przyjazni sie konczy - z tych lub innych powodów. Jestem mniej wiecej w Twoim wieku i przerabiałam to wszystko dosc niedawno, niestety. Jak będziesz usiłowała utrzymać tę relację na siłę to będzie tylko gorzej
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Na siłę nie chcę nic utrzymywać... Bo to bez sensu tak czy siak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Grupa koleżanek. Przyjaciółek. Rozdzieliła się na grupę ta bez chłopaków i tą z chłopakami, bo ta pierwsza ponoć nie rozumie tej drugiej. Tak samo ja... Odkąd mam chłopaka moja "przyjaciółka" odwróciła się ode mnie plecami, bo ja mam chłopaka, a ona nie, w ogóle jest ona zazdrosna o nas związek! [bo oboje nas zna]. Szkoda tylko, że chciałam z nimi oboje wychodzić, żeby żadne z nich nie czuło się zaniedbywane ![]() Z tej strony przyjaciółka by była dla mnie skreślona, bo myśli tylko o sobie. Nie chce twojego szczęścia, tylko zaklada od razu, że będziesz dziewczyną, której jedynym tematem będzie "misiaczek". Ale i facetowi bym się z pewną rezerwą przyjrzała, bo skacze z kwiatka na kwiatek, mozna tak to nazwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
No jak mówiłam, nie bronię go zaciekle ani nie uważam, że on jest taki wspaniały a cała reszta be
![]() Tylko co dokładnie macie na myśli z "przyglądaniem się z rezerwą"? O te stosunki ich? Czy ogólnie o jego i dziewczyny? Bo w sumie jak o to drugie, to można śmiało powiedzieć, że na to się zwraca uwagę w każdym związku chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;42862467]
Z tej strony przyjaciółka by była dla mnie skreślona, bo myśli tylko o sobie. Nie chce twojego szczęścia, tylko zaklada od razu, że będziesz dziewczyną, której jedynym tematem będzie "misiaczek". [/QUOTE] Dokładnie. I tak sie dzieje w 80 procent przypadkow przyjazni ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hmm...Czujesz ten zapach? To zapach psa (suczki?) ogrodnika!
Pomijając już powyższy fakt - jest na tyle zazdrosna i bezczelna, że wymyśla BAJKI w stylu "Twój związek zrujnuje naszą przyjaźń". Kłamstwo. Żaden facet nie zepsuje PRAWDZIWEJ przyjaźni. Chyba rozluźniłabym kontakty + jeszcze jedno małe śledztwo (lub rozmowa z 2 stronami) jak to naprawdę było.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.