|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienka na wesele - jakie dodatki i fryzura?
Witam serdecznie
wybieram się na wesele, właśnie kupiłam sukienkę i zastanawiam się, jak dopełnić stylizację, aby wyglądać ładnie i bez przesady.Sukienka ma dość trudny kolor, na żywo jest jaśniejsza, bardziej pastelowa, taki wrzos. Nie chciałabym jej zabić czarnymi dodatkami (chociaż jeśli nic innego nie wymyśle, to pójdę w czarnych, gładkich, matowych skórzanych balerinach, z czarnym krótkim, cienkim sweterkiem i z czarną torebką kopertówką cekinową, bo taki zestaw stały posiadam) ![]() Myślałam o granatowych gładkich balerinach, bo mam taką torebkę, ale co na górę? A może lepiej baleriny satynowe, połyskujące? Widziałam takie, tylko nie było mojego rozmiary. Wydaje mi się, że pasuje też popiel, srebrny i nude. Niestety, z powodu kontuzji nie mogę iść w butach na obcasie, więc muszę jakoś sobie poradzić z płaskimi. Pomijając kolor - to jaki styl dobrać? i jaka biżuteria? Nie mam też pojęcia, jaka fryzura będzie pasować, z tym mam w sumie największy kłopot, idę do fryzjerki ale chcę przyjść z własną propozycją, bo nie ufam jej na tyle, by oddać się w jej ręce w ciemno. Na pewno chcę upiąć, ale jak? Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sukienka na wesele - jakie dodatki i fryzura?
Bardzo ładna sukienka
Ja bym dobrała srebrną biżuterię z zielonymi kamieniami. Raczej tylko naszyjnik i kolczyki (zwisające). Włosy upięłabym dość luźno, na pewno ze zwisającymi kosmykami z przodu Torebka może pozostać czarna, a buty raczej ciemne, ale niekoniecznie czarne
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ide na wesele za tydzień. Wybrałam białą sukienkę, dół lekko rozkloszowany przed kolana z czarnym paskiem.( O kolorze nie mam zamiaru dyskutować). Tylko nie wiem co założyć do kościoła "na górę" , co byłoby dobre oprócz czarnego żakietu?? Jakieś sugestie?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna biżuteria i czarne szpilki
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę ubrać szpilek.
Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie, jeśli chodzi o biżuterię to najbardziej spodobał mi się pomysł z perłami, nie wpadłabym sama na to, a faktycznie będą super pasować spróbuje poszukać u babci, powinna mieć prawdziwe, bo nie chcę sztucznych kupować.Propozycja fryzury też mi się podoba, znalazłam jeszcze kilka zdjęć luźnego upięcia i z tym pójdę do fryzjerki
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie znajdziesz prawdziwych pereł u babci możesz je kupić na przykład na znanym portalu aukcyjnym wyszukując perły słodkowodne. Panuje powszechne przekonanie, że prawdziwe perły są drogie, ale prawdziwe perły to także perły słodkowodne, które są dostępne w przystępnych cenach. Swoją drogą - nawet jeśli wybierzesz ciemne buty i sweterek, to białe/kremowe perły ładnie wszystko rozjaśnią. Edytowane przez Zuzanna_K. Czas edycji: 2013-09-03 o 13:44 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Postawiłabym na srebrną biżuterię i czarne szpilki
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już pisałam dwukrotnie, nie mogłam założyć szpilek
![]() Jestem już po weselu, postawiłam na perły i to był strzał w dziesiątkę do tego czarne baleriny, ale torebka szara. Bardzo dziękuję za pomoc!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

wybieram się na wesele, właśnie kupiłam sukienkę i zastanawiam się, jak dopełnić stylizację, aby wyglądać ładnie i bez przesady.

Ja bym dobrała srebrną biżuterię z zielonymi kamieniami. Raczej tylko naszyjnik i kolczyki (zwisające). Włosy upięłabym dość luźno, na pewno ze zwisającymi kosmykami z przodu