|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Fiolet - kolor ścian w pokoju
Tak więc, w przyszłym miesiącu wprowadzamy się do nowego mieszkania. Od tygodnia wybieram kolor ścian, aż w końcu zdecydowałam się na coś w fiolecie. Mam mały pokój, ale dobrze oświetlony (od strony południowej). Ściany, które są oznaczone na fioletowo chcę pomalować na jakiś mocniejszy kolor (myślałam o tajemniczym ogrodzie duluxa -chciałabym żeby wszystkie farby były z tej firmy) a pozostale na coś jaśniejszego. Jak myślicie co będzie do tego pasowało? Narazie brałam pod uwagę niewinny róż, malinowy krzew lub kwitnący lotos. Co do wystroju to chciałam jakieś czarne zasłony w fajnne wzorki, obrazy Marilyn Monroe na ścianach, itp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fiolet - kolor ścian w pokoju
dotabox trudno w to uwierzyć, ale dokładnie rozmyślam nad tym samym. Mam niestety ten minus, że mam sporo zielonych dodatków i nie wiem jak to zgrać :/
Ja na ścianę dam kolorek podobny to tego co jest na forum, na pozostałe 3 ścainy maznę jaśniutkim fioletem, takim fiołkowym trochę i myślę o tym, żeby uzupełnić pokój bielą, czernią i złotem (ewentualnie srebrem, ale ze srebrem to chyba za zimno będzie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja z kolei ma cala sypialnie fioletowa a do tego biale dodatki + meble w kolorze jasnego drzewa
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- moim zdaniem na fiolece fajne sie odroznia kolor bialy sa fajne kwiaty takie nalepki na sciane w ikea w ksztalcie kwiatow lub roznych modern ksztaltow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No i po malowaniu
![]() Zastanawiam się nad meblami 1) czarne metalowe łóżko, czarne zasłony, mocno fioletowa pościel, itp 2) białe drewanine łożko, takie lekko postarzane, toaletka w tym samym stylu, jakieś jaśniutkie zasłonki - "romantyczny" styl Co Wy o tym myślicie? ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam ; ) Zwraca się z prośbą o poradę co do dodatków, które mogłyby pasować do koloru ścian - farba dulux ' pole lawendy. Z dodatków mam na myśli zasłony, obicia 2 foteli itd. ; ))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
witam
dodaję ten post tylko dlatego, że sama naszukałam się koloru duluxa lawendowego. Jak się okazało obecnie w palecie duluxa ten kolor kwiat rozmarynu i jest odpowiednikiem pola lawendy z poprzedniej palety. Wychodzi ciemniejszy od pokazanego na pudełku. Po pomalowaniu wyszedł taki jak na wzorniku w sklepie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.