Fiolet - kolor ścian w pokoju - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-26, 11:07   #1
dotabox
Przyczajenie

Fiolet - kolor ścian w pokoju

Tak więc, w przyszłym miesiącu wprowadzamy się do nowego mieszkania. Od tygodnia wybieram kolor ścian, aż w końcu zdecydowałam się na coś w fiolecie. Mam mały pokój, ale dobrze oświetlony (od strony południowej). Ściany, które są oznaczone na fioletowo chcę pomalować na jakiś mocniejszy kolor (myślałam o tajemniczym ogrodzie duluxa -chciałabym żeby wszystkie farby były z tej firmy) a pozostale na coś jaśniejszego. Jak myślicie co będzie do tego pasowało? Narazie brałam pod uwagę niewinny róż, malinowy krzew lub kwitnący lotos. Co do wystroju to chciałam jakieś czarne zasłony w fajnne wzorki, obrazy Marilyn Monroe na ścianach, itp Co byście poradziły ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj.jpg (13,6 KB, 100 załadowań)
dotabox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 09:05   #2
Dziumdzia
Raczkowanie

Dot.: Fiolet - kolor ścian w pokoju

dotabox trudno w to uwierzyć, ale dokładnie rozmyślam nad tym samym. Mam niestety ten minus, że mam sporo zielonych dodatków i nie wiem jak to zgrać :/
Ja na ścianę dam kolorek podobny to tego co jest na forum, na pozostałe 3 ścainy maznę jaśniutkim fioletem, takim fiołkowym trochę i myślę o tym, żeby uzupełnić pokój bielą, czernią i złotem (ewentualnie srebrem, ale ze srebrem to chyba za zimno będzie)
Dziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-02, 12:55   #3
ewik1990
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dziumdzia Pokaż wiadomość
dotabox trudno w to uwierzyć, ale dokładnie rozmyślam nad tym samym. Mam niestety ten minus, że mam sporo zielonych dodatków i nie wiem jak to zgrać :/
Ja na ścianę dam kolorek podobny to tego co jest na forum, na pozostałe 3 ścainy maznę jaśniutkim fioletem, takim fiołkowym trochę i myślę o tym, żeby uzupełnić pokój bielą, czernią i złotem (ewentualnie srebrem, ale ze srebrem to chyba za zimno będzie)
U mnie jest podobnie, mam zielona kanape, chce polaczyc ja z kolorem czekoladowym i kilkoma sliwkowymi dodatkami.
ewik1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 21:18   #4
Flexoidka
Raczkowanie

GG do Flexoidka Send a message via Skype™ to Flexoidka

ja z kolei ma cala sypialnie fioletowa a do tego biale dodatki + meble w kolorze jasnego drzewa z ikea

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

moim zdaniem na fiolece fajne sie odroznia kolor bialy sa fajne kwiaty takie nalepki na sciane w ikea w ksztalcie kwiatow lub roznych modern ksztaltow
Flexoidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 17:33   #5
dotabox
Przyczajenie

No i po malowaniu Chciałam bezpiecznie i wszystkie ściany pomalowałam na kwitnący lotos. Jak weszłam do pokoju pierwszym razem myślałam, że się popłacze. Kolor wyszedł jak fioletowa wata cukrowa! Już miałam przemalowywać na jakiś beż, ale po paru dniach kolor stał się bardziej delikatny. Mam nadzieje, że przy jasnym oświetleniu wyjdzie taki na jakim mi zależało - pastelowy fiolet. No i teraz to się dopiero zaczynają schody ...
Zastanawiam się nad meblami
1) czarne metalowe łóżko, czarne zasłony, mocno fioletowa pościel, itp
2) białe drewanine łożko, takie lekko postarzane, toaletka w tym samym stylu, jakieś jaśniutkie zasłonki - "romantyczny" styl
Co Wy o tym myślicie? ;D
dotabox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 15:15   #6
Hann92
Przyczajenie

Witam ; ) Zwraca się z prośbą o poradę co do dodatków, które mogłyby pasować do koloru ścian - farba dulux ' pole lawendy. Z dodatków mam na myśli zasłony, obicia 2 foteli itd. ; ))
Hann92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 11:28   #7
mulatka86
Przyczajenie

witam
dodaję ten post tylko dlatego, że sama naszukałam się koloru duluxa lawendowego. Jak się okazało obecnie w palecie duluxa ten kolor kwiat rozmarynu i jest odpowiednikiem pola lawendy z poprzedniej palety. Wychodzi ciemniejszy od pokazanego na pudełku. Po pomalowaniu wyszedł taki jak na wzorniku w sklepie.
mulatka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości