![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z facetem
Witam,
jestem z moim facetem 9 miesięcy. Od 7 miesięcy mieszkamy razem z moimi rodzicami. On twierdzi, że ja nie wiem co to związek, że nie potrafię okazywać uczuć. Kiedyś np. przytulałam się do niego bardzo mało, teraz gdy to zmieniłam on twierdzi, że tak często się do niego przytulam, że on ma tego dość. Często nie potrafię narzucić tematu do rozmowy i tak np. idziemy i nie rozmawiamy ze sobą. On nie narzuca tematu bo na początku naszego związku on wychodził z inicjatywą i teraz powiedział, że daje mi się wykazać. Mówi, że traktuję go jak ojca, że brakuje mi rodzicielskiej miłości. Może mieć w tym rację, bo w moim domu rodzice nigdy nie okazywali mi i mojemu rodzeństwu uczuć. NIgdy nie miałam takiego wzorca jak powinien wyglądać związek. Tylko że ja nie potrafię go inaczej traktować. Może powiecie mi jak to mam zmienić? Co zrobić żeby traktować go jak partnera, a nie jak ojca? Nie chcę się z nim rozstawać, a on powiedział, że mnie zostawi jak tego nie zmienię. Są takie dni że jest dobrze tylko to trwa 2 dni i później znów jest to samo. Nie potrafię tego dłużej utrzymać. Cały czas czuję się krytykowana w tym związku. Nie wiem to chyba we mnie jest problem. Dodam, że moja matka jest toksyczną osobą i jak coś jej się nie podoba to ja od razu biorę to do siebie i biorę za to winę na siebie. Nie umiem się od niej odciąć. Skupić się na swoim związku. Ona nie akceptuje mojego faceta. W lipcu planujemy się wyprowadzić, wynająć sobie mieszkanie. Tylko że mój facet mówi że on już nie wierzy w to że coś tutaj się zmieni. Przepraszam, że to tak chaotycznie napisałam. Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi. Proszę o pomoc. Napiszcie co o tym sądzicie. Pozdrawiam. Edytowane przez winka2 Czas edycji: 2016-04-17 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z facetem
Jedno co mi się rzuca na oczy i dziwi niesamowicie to to, ze mieszkasz z toksyczna matka i ojcem i do tego domu, wprowadzasz się z facetem. I jeszcze sie zalisz ze matka co nie akceptuje. Jakim cudem on z wami zamieszkał skoro masz taka nieciekawa sytuacje w domu? I dlaczego dopiero w lipcu się wyprowadzacie?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ile macie lat?
Powiem Ci tak - mieszkanie z rodzicami i partnerem/ mężem to zabójstwo dla każdego związku. Brak swobody w każdym aspekcie życia - bo ani porozmawiać normalnie, ani seksu w spokoju nie uprawiać rzutuje później na cały związek. Czy tak samo źle było przed wspólnym mieszkaniem? A jeżeli tak, to dlaczego zdecydowaliście się to ciągnąć i razem mieszkać, do tego w Twoim domu z rodzicami? Zamieszkaliście ze sobą po dwóch miesiącach to bardzo szybko.. Odpowiedź proszę, czy zaczęło się sypać po wprowadzeniu do rodziców?
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Bo on nie jest z tego miasta co ja i nie chcieliśmy być ze sobą na odległość. A wyprowadzamy się dopiero w lipcu, bo on ma teraz w maju iść na komisję do ZUSU i nie jest pewne, że on będzie dalej otrzymywał rentę. Oboje pracujemy, ale wolimy mieć komfort finansowy i poczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czy Wy sie kochacie ?
Dlaczego macie problem z komunikacja ? Czy to wazne, kto inicjuje rozmowe ? Przeciez to zwiazek dusz, a nie egzamin.Raz mowi jedno, raz drugie.Czasami milczycie razem. A on ? Jak mowi, ze on robi za ojca w Waszym zwiazku, co zrobil, zebys dostrzegla w nim partnera ? Potrafi tylko przygadywac ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Ja staram się rozmawiać, może nie zawsze mi to wychodzi, ale zagaduję jak idziemy przez miasto np. o pogodzie, o ludziach, o nas; ale czasem zastanawiam się nad tematem, bo wielokrotnie słyszałam, że jestem monotematyczna... On zawsze był przy mnie blisko, wspierał mnie,pomagał. Tylko, że mówi, że ja tego nie potrafię dostrzec. Nie wiem co ja mam już robić. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile macie lat? Pracujecie? Zarabiacie na siebie?
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
no ja się nie dziwię , ze przed wprowadzeniem było idealnie, skoro to trwało tylko 2 miesiące. mam wrażenie, że gdybyście pobyli nawet na odległość to byście mieli inne podejście do związku. możliwe, że by się zakończył bez mieszkania razem, gdybyście mieli zamieszkać sami.
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że za szybko wszystko poszło w Waszym przypadku. Podjęliście decyzję, na którą chyba oboje nie byliście gotowi.. Do tego Twoi rodzice. ..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Rozstanie się to jest ostateczność. Nikt Ci tutaj nie powie, że masz się rozstać tu i teraz. Może on się wyprowadzi i spróbujecie się dogadać na neutralnym gruncie?
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tylko jak mu mówię, że może od siebie odpoczniemy to mówi, że on nie chce, bo czuje się odpowiedzialny za mnie i nie chce mnie zostawiać czasem jeszcze dodaje, że chce od niego odpocząć, bo mam go dość... a to nieprawda. Męczy mnie już to wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
.
|
myślę, że jeśli nie macie o czym rozmawiać po 9ciu miesiącach związku to kiepsko to wróży. jak sobie wyobrażasz wasze życie za np. 2 lata? będziecie wymieniać tylko komunikaty "co na obiad i przyszedł rachunek za..."?
Cytat:
na jaką odległość żyliście przez te 2 miechy? ja bym wróciła do randek i spotykania się, żeby zobaczyć, czy to ma faktycznie sens.
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
a w tamtym mieście mieszkał z rodzicami czy sam?
nie podoba mi się jego zachowanie. taka księżniczka z penisem. staraj się, bo jest kiepsko, a później taki jestem biedny, bo chcesz odpoczynku. 60km to jest tyle co nic.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Zanim się poznaliśmy to mieszkał od 2 miesięcy sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
.
|
no to raczej płaci mniej, dokładając się do rachunków niż gdyby sam wynajmował, co?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Po dwóch miesiącach sprowadziłaś gacha rodzicom pod dach? Padłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tu pasuje moje ulubione zdanie króla Juliana: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lokalna gwiazda
|
Dla mnie to dziwne, że facet wprowadza się do rodziców prawie obcej dziewczyny. I jak wynika z postów autorki, wielkimi uczuciami do niej nie pała.
O co tu chodzi? O czym ty, autorko, myślałaś? Jakim cudem twoi rodzice się na to zgodzili? W końcu to nie jest wieloletni narzeczony, który niespodziewanie stracił dach nad głową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja bym na Twoim miejscu zadała sobie pytanie, czy Ty aby na pewno go kochasz. A może to tylko przyzwyczajenie?
Spytaj się sama siebie, czy to na pewno Twoja druga połówka. Czy widzisz go w swoim życiu za parę lat. Czy aby na pewno macie odpowiednią chemię. I czy chciałabyś z kimś takim związać się na stałe życie. Wydaje mi się, że masz jednak jakieś wątpliwości i jakoś nie wyczułam, żeby pomiędzy Wami to była wielka miłość. On jakoś szybko zamieszkał u Ciebie... 2 miesiące po oficjalnym ,,byciu razem". Tak naprawdę wszystko zależy od Ciebie. Jeśli to Twoja wielka miłość to będziesz o nią walczyć. A jeśli nie... to może lepiej sobie przemyśleć ponownie decyzję, zanim wepchasz się w przeprowadzkę, dalsze wspólne mieszkanie i dalsze kłótnie. Jesteś jaka jesteś. Też nie możesz się zmuszać do wszystkiego. Może do siebie nie pasujecie... a może to kwestia wypracowania płaszczyzny porozumienia. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Zgadzam się w całości! Poza tym uwielbiam Króla Juliana i jego mądrości życiowe. Za szybko to wszystko się potoczyło, za szybko...
,,Budząc miłość usypiamy czujność". Edytowane przez rudavillemo Czas edycji: 2016-04-17 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chodziło mi o jakąś tam walkę, żeby sypać przed kimś różami, jechać za nim na koniec świata i błagać o powrót jak w romantycznym filmie ![]() Głównie chodzi o to, że jak ludzie się szczerze kochają to nie powinni się szybko poddawać, bo o wszystko co wartościowe trzeba się starać. Nic za darmo nie ma/
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.