|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Reklamacja obuwia
Witam, bardzo proszę o pomoc w sprawie odwołania się od reklamacji, mianowicie chodzi o firmę CCC, mąż zakupił buty po niecałym miesiącu chodzenia zauważył że na zewnętrznej stronie pięty zaczęły sie rozklejać i pomarszczył się materiał, oddał na reklamacje po czym reklamacja została odrzucona ponieważ źle użytkował obuwie. Z tego co czytałam na różnych forach to żadnej osobie która złożyła reklamacje w CCC nie została pozytywnie rozpatrzona. Nam też zostało tylko odwołanie od tej decyzji ale bardzo proszę o pomoc może ktoś z was miał już taki problem z tą firmą i udało się go rozwiązać nadmieniam iż nawet nie żądaliśmy pieniędzy tylko wymiany więc nie rozumiem. Bardzo proszę o pomoc w napisaniu odwołania co konkretnie napisać aby tym razem reklamacja została rozpatrzona poztywnie. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Reklamacja obuwia
Szczerze mówiąc to chyba nic się z tym nie da zrobić. Też miałam taki przypadek i reklamacja została odrzucona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
I ja miałam taki przypadek.Też z CCC.
Kozakom po pierwszym dniu noszenia odkleiła się podeszwa, ale tylko u jednego buta mimo , że chodziłam po mokrym śniegu w obydwu naraz. Kozaki były ze sztucznej skóry, na szpilce. W podobnych ale z innej firmy nieraz przechodziłam sezon albo i 2. Reklamacji nie uwzględniono podając za argument, że to były kozaki do chodzenia w pomieszczeniu np. biurze a nie po śniegu. Bo na sam wygląd ich można się domyśleć, że nie nadają się na dwór i kontakt z wodą, śniegiem gdyż są takie eleganckie. Nie walczyłam o zmarnowane coś koło 60zł, kupiłam klej za 3 zł i dochodziłam do końca sezonu bez problemów. Może zasięgnij porady u Rzecznika Praw Konsumenta? W wielu miejscowościach jest jego biuro, może coś uda się wyegzekwować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mnie zamienili buty od ręki tylko, że ja za radą dziewczyn nie składałam reklamacji.
Teraz to już chyba zostaje rzecznik.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kurde! Zawsze omijałam ccc z daleka, aż do wczoraj kiedy spodobały mi się botki Lasockiego, ale jak 250 złotych ma iść z dymem to chyba znajdę inne..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
lokalna gwiazda
|
Ale jak to zrobiłaś? Przyszłaś z butami do sklepu i bez niczego wymienili? Jeśli były nieużywane i miały wadę, to rozumiem, ale jeśli jakaś wada objawiła się podczas chodzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też reklamowałam w zeszłą zimę kozaki w CCC - przy pięcie się rozklejały. Za pierwszym razem skleili. Miesiąc później poszłam z tym samym problemem i bez problemu wymienili na inne buty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet mi pieniądze chcieli oddać, ale wolałam wymienić bo akurat fason bardzo mi pasował. Fakt, że musiał być trefny bo drugie też się rozpadły, ale, że byłam na wakacjach i nie chciało mi się ich wozić przez pół Polski to poszły w kosz.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zwróć się do RPK, ja właśnie dlatego szerokim łukiem omijam CCC i Deichmanna.
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Możesz reklamować buty powołując się na niezgodność towaru z umową, wg tego prawa coś co psuje się w ciągu pierwszych 6 miesięcy użytkowania musi być bezwzględnie reklamowane - ale nie wiem czy można takiej reklamacji nie uznać... poszperaj w necie jak to jest od strony prawnej, takich informacji jest mnóstwo. I zgłoś się do Rzecznika Praw Konsumenta.
Co do butów z CCC - ja kupuję buty Lasockiego i jestem zachwycona, nigdy jeszcze nie narzekałam. A z tańszych to także zdarzyło mi się kupić, jakieś sandałki i baleriny, ale samoistnie rozwaliły się po 3-4 miesiącach chodzenia... nie reklamowałam itp. bo tego też się spodziewałam po obuwiu za 30-40zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
witam, dziękuje za informacje, będę próbować za waszymi radami może uda się coś zrobić jeszcze tym tym. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.