![]() |
#1 |
sentimental animal
|
Reakcja faceta na Was bez makijażu.
Ostatnio pierwszy raz pokazałam się chłopakowi bez makijażu. Reakcja była hmm, średnio zadowalająca. Oczywiście powiedział, że bez makijażu też wyglądam ładnie, jednak kiedy powiedziałam, że nie zamierzam się więcej malować trochę się przestraszył i namawia mnie żebym się jednak malowała "bo wtedy jestem jeszcze piękniejsza"... Trochę mnie to zabolało. A co wy o tym sądzicie? Jak zareagowali Wasi faceci na was w wersji naturalnej?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reakcja faceta na Was bez makijażu.
na co dzień praktycznie się nie maluję, odrobina podkładu i pudru, także nie robi Mu dużej różnicy czy jestem "umalowana", poza tym jest zwolennikiem natury, więc bardzo Mu to odpowiada
![]() a wcześniej jak się malowałaś? mi też by pewnie było przykro, gdybym coś takiego usłyszała, ale może wcześniej malowałaś się dość mocno i różnica jest znacząco widoczna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mojemu facetowi to generalnie zwisa, czasem twierdzi, że ciężko rozpoznać czy mam makijaż czy nie i mnie namawia na wyjście bez makijażu na miasto, ale dalej niż do spożywczaka się nie odważyłam :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
damn good coffee
|
Częściej mnie widuje bez makijażu niż z, dla niego to żaden problem. Nawet woli mnie taką 'naturalną'.
A ten argument w 'jeszcze piękniejszym wyglądem', jak dla mnie, strasznie głupi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ uważa, że bez makijażu wyglądam pięknie, lepiej niż z :P A już szczególnie rano po przebudzeniu, w dresie czy jakieś piżamce i rozczochranych włosach :P
Na Twoim miejscu byłoby mi trochę przykro, ale patrząc obiektywnie większość kobiet lepiej wygląda w makijażu. Oczywiście delikatnym i dobrze zrobionym, nie tapecie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wredny kotecek
|
Nie zauważyłam nic specjalnego:P Przy Tż czuję się tak samo dobrze bez makijażu jak i z
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mój mnie raz ochrzanił, że się maluję ;] on lubi bez/delikatny, naturalny.
![]() |
#8 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() powiedział, że w sumie nie ma aż takiej różnicy, ale lepiej żebym się malowała... ja nie mam ochoty się malować, ale zastanawiam się czy nie robić tego specjalnie dla niego.
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2013-03-12 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie ile tapety mas zna sobie skoro nawet facet zauważył róznicę ? Faceci czesto nie widza delikatnego makijażu, o ile tusz mozna zobaczyć to dobrze dobrany podkład i musnięcie rózem policzków bywa przez nich nie dostrzegalne. Moj nie lubi tapety, a z łózka mnie nie wykopał jeszcze więc bez grama makijażu tez jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Mój mówi, że najbardziej lubi mnie rano, jak jestem bez grama makijażu :P Ale nie maluję się dla niego, tylko dla siebie. Pierwszy raz bez makijażu mnie zobaczył, gdy po niego zadzwoniłam bo byłam sama w domu i czułam się tak fatalnie, że zemdlałam - bałam się być bez nikogo. Więc nie dość, że mnie zobaczył w podomce, bez makijażu, z tłustymi włosami, to jeszcze mnie głaskał i tulił gdy ja się darłam z powodu bólu brzucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Kiedyś mój TŻ stwierdził , że bez makijażu wyglądam jak Indianka ale nie wiem czy brać to za komplement czy co?
![]() Teraz to mu to "zwisa" i często mówi , że nawet nie zauważa braku makijażu. I oczywiście standardowy tekst "bez makijażu jesteś jeszcze piękniejsza" ale i tak mu nie wierze :P
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze co mozesz zrobić to robic cos czego nie chcesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mnie namawia bym sie nie malowała, i że tak naturalnie jestem najpiękniejsza. a co do Twojego malowania się- nie rób nic na siłe, Ty sama sobie masz sie podobac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mój mnie nie brał w ciemno - 3 lata liceum bez grama tapety, bo wtedy nie używałam nic z kosmetyków do makijazu, nawet pudru. Potem na studiach to i na basenie się zdarzyło spotkać i nad jeziorkiem, więc tez oczywiście zero tapety plus zero fryzury, myślę, że wiedział czego się spodziewać
![]() ![]() Ja tam nie widzę problemu. Oczywistym jest, że tylko prawdziwie piekne kobiety wyglądają cudownie saute, a te któym bozia nie dała urody rodem z hollywood (nie mówię brzydkie, ale bardziej skłaniające się ku przeciętności) wyglądają dużo lepiej w makijażu. Po to przecież ten makijaż jest, żeby uwydatnić zalety i zamaskować wady. Ja sobie zdaję sprawę z tego, że w makijażu wyglądam znacznie lepiej, bo wiem jak się malować i jakoś nie widze nic obraźliwego w powiedzeniu, że jestem piękna zawsze, ale w makijazu jeszce piękniejsza. Nie ma co się oszukiwać, że tu same boginie na świecie co w mokrych włosach i bez grama tapety wyglądają jak nimfy o poranku. I sumie się facetowi nie dziwię, jesli jesteście razem już jakiś czas, przyzwyczaił się do Twojego wyglądu a Ty mu nale wypalasz, że koniec z 'tjuningiem' to próbował lekko zwrócić uwagę, że jednak wolałby żebyś całkiem z tego nie rezygnowała. Nie mówię, żebyś latała wiecznie z tapetą, ale na jakieś wieksze wyjścia możesz delikatnie się umalowac, to 10 minut roboty a jemu będzie miło. Jakby mi facet obwieścił, że od dziś się nie goli i nie czesze włosów to też raczej sugerowałabym mu, że bez zarostu jest jeszcze piekniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() /zdj usunięte/
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2013-03-15 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: jesteś śliczna ![]() Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2013-03-12 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jeśli mialaś zawsze mocno podkreślone oczy i mocny podklad to sie nie dziwie ze mogl sie "wystraszyc". Jest różnica jak się go zmyje.
Ja na pierwsze randki malowałam tylko rzęsy i delikatny podklad by później nie mieć takiej wlasnie sytuacji oraz by chlop sam stwierdzil czy mu sie po prostu podobam bez większych "poprawek". A lubie mieć w różnym stopniu podkreślone oczy ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
mój jakoś specjalnie nie reaguje. używam tuszu do rzęs i podkładu ale akurat moim zdaniem tusz robi sporą różnicę bo mam jasną oprawę oka i bez niego oczy wyglądają jakby ich nie było
![]() natomiast jak od wielkiego dzwonu użyję tez kredki, cienia itp. to się zachwyca i komplementuje. a jak różnica jest taka jak na załączonym obrazku to mozna się rozczarować ![]()
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2013-03-12 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja lubię się malować i robię to od końca gimnazjum. TŻ poznał mnie jak zawsze byłam 'wytapetowana', ale że w końcu zaczęliśmy być ze sobą, to w końcu musiał zobaczyć mnie bez makijażu. I mówi, że jestem piękna - lubi mnie bez makijażu, jak i w, chociaż chyba bardziej bez
![]() Pamiętam sytuację, kiedy byliśmy na wyjeździe u kuzynki. Jedliśmy śniadanie w trójkę, ja w ręczniku na głowie po prysznicu, oczywiście bez tapety. Coś tam narzekam, że muszę się jeszcze pomalować, bo wyglądam jak potwór. Na to mój TŻ - kochanie, przecież wyglądasz przepięknie. Taki tam banał, ale bardzo miłe i wiem, że TŻ akceptuje mnie taką, jaka jestem. Co do zachowania chłopaka Autorki - mi byłoby przykro, ewidentnie taki tekst to delikatne powiedzenie, że jednak nie za bardzo podobasz się chłopakowi bez makijażu i nie akceptuje całej Ciebie :/ Nie maluj się specjalnie tylko dlatego, że facet tego chce, bo nie jest Ciebie wart. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
no prosze cie, wygladasz bardzo ladnie i naturalnie. Dziwi mnie że twoj chlopak zauwaza roznice. Na pewno sie nie maluj dla niego, jak juz to dla siebie a jego zdaniem sie nie przejmuj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() ostatnio jak rozmawialiśmy na temat makijażu u kobiet (to było przed pierwszym pokazaniem mu się bez makijażu, właśnie z tej rozmowy wynikło, że mu sie pokazałam) to stwierdził, że kobiety powinny się malować, bo to takie ukryte potwory są. zamurowało mnie, ale przemilczałam.
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Hahaha, spoko, mój równie miły, złośliwiec jeden
![]() -misiu, idę się umalować -po co? -bo wtedy jestem ładniejsza -nie jesteś... ![]() ![]() ![]() Argument Twojego jest bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
To nie dotyczy tylko facetów. Miałam 2 koleżanki, które codziennie miały perfekcyjny makijaż, szczególnie oczu. Nikt ich nie poznawał, gdy np. zaspały do szkoły i nie zdążyły się 'wyszykować'
![]() ![]() Nie przejmuj się i po prostu teraz przyzwyczajaj tzta do nowego wyglądu, ktory na pewno jest zdrowszy, a z czasem ten naturalny makijaż bedzie dla niego najpiękniejszy. ![]()
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro mu się pokazujesz, to znaczy, że chcesz opinii. Dostałaś, że jesteś piekna, jednak w makijażu jest jeszcze lepiej. Żyj z tym, zamiast wmawiać sobie, że na pewno to facet drań. Chciałaś opinii to masz, nie wiem czemu kobiety muszą usłyszeć, że sa ideałem, a jak nie to robi się problem. Widoczniej jednak w makijazu wyglądasz jeszcze lepiej niż bez, skoro facet tak powiedział (w sumie dziwne by było gdyby było odwrotnie) Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-03-12 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
sentimental animal
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wstydziłabys sie być taka ładna, piekne oczy, usta, włosy i jeszcze się tak tym chwalic na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.