|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie spotkać międzynarodowe towarzystwo?
Chciałabym mieć więcej kontaktu z obcokrajowcami. Szczególnie chodzi mi o jedną nację, żeby ćwiczyć język
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie spotkać międzynarodowe towarzystwo?
Ja mogę polecić internetowy kontakt poprzez strony takie jak penpalworld.com i inne penpale. Działa to na zasadzie korespondencji (internetowej lub nawet tradycyjnych listów), można poznać ciekawe osoby i poszlifować swój język
![]() A co do prawdziwych spotkań to mam nadzieję, że znajdą się Wizażanki, które wiedzą więcej na ten temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Poszukaj na fb - ESN warszawa/ uw, pw, erasmus warszawa/ warsaw 2013/14
Popatrz na stronę ESN warszawy/uw - tam powinno być coś o polyglot cafe albo tandem. Trzeba przejrzeć albo stronę internetową ESN albo własnie fb. Co roku jest tworzona grupa erasmusowa- jak pisałam Erasmus Warszawa/warsaw 2013 itp. Poszukaj ![]() Być może też jest jakaś grupa odnośnie konkretnego narodu? Np. portugues em Krakow czy cos takiego itp. Jeżeli poszukujesz wymiany stricte językowej to spotkania language tandem będą dobre. Najlepiej wkręć się do ekipy ESN swojej uczelni, AISEC, AEGEE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, jakie masz warunki lokalowe, ale polecam couchsurfing - możesz być hostem dla przedstawicieli interesujących Cię nacji. Jeśli to nie jest opcją, ale sympatyzujesz z ruchem i chciałabyś np. kogoś oprowadzić po mieście, to też można tak się umówić. Poza tym couchsurferzy zazwyczaj organizują cykliczne spotkania hostów i gości w danym mieście - może uda złapać się kontakt z kimś, o kogo Ci chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zerknij sobie i poczytaj - tam jest więcej inf.
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie we wrocławiu jest klub, który organizuje co tydzień imprezy\posiadówki dla ludzi z couchsurfingu. no i nie wiem o jaką nację Ci chodzi, ale jeśli np. hiszpanie\włosi to podejrzewam, ze w warszawie równiez macie lokale, gdzie przeważa taka muzyka i czesto goścmi sa tam akurat hiszpanie czy włosi. ale to już zalezy kogo "szukasz". jeśli nie chcesz chodzić po imprezach równiez dobrze mozesz założyc konto na cs'ie i tez się ogłosić, że chcesz tandem. i akurat znajdziesz obcokrajowca mieszkajaącego u nas.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Daj ogłoszenie w Instytucie Cervantesa, Instytucie Francuskim itp. (w zależności jaki język potrzebujesz). Zapytaj w recepcji Instytutu czy możesz powiesić ogłoszenie i jeśli się zgodzą, zostaw. Poza tym w tego typu miejscach (przejrzyj program na stronce www!) są organizowane spotkania językowe z obcokrajowcami - np. francuski językowy aperitif w kawiarenkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - dziękuję wam BARDZO za wszystkie sugestie! Właśnie o coś takiego mi chodziło - jak mam punkt zaczepienia to już na pewno coś znajdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
wszelkie organizacje studenckie, typu ESN, BEST, IAESTE czy AIESEC. choć jeśli ma to być typowo erasmusowe środowisko, no to ESN najlepszy
![]() zgłoś się na mentora, bierz udział w wydarzeniach przez nich organizowanych czy zwyczajnie... pojawiaj się na imprezach ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
wydarzenia organizowane przez ESNy to głównie imprezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;42875131]wydarzenia organizowane przez ESNy to głównie imprezy
![]() W takim razie to kiepska sekcja ESNu ![]() Bardzo fajny jest projekt Social Erasmus, gdzie Erasmusi chodzą do domów dziecka, do szkół średnich, sadzą lasy, malują pisanki, kartki (z których sprzedaży kasa idzie też na domy dziecka) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.