Gdzie spotkać międzynarodowe towarzystwo? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 22:31   #1
abraxas2871
Wtajemniczenie

Gdzie spotkać międzynarodowe towarzystwo?

Chciałabym mieć więcej kontaktu z obcokrajowcami. Szczególnie chodzi mi o jedną nację, żeby ćwiczyć język Studiuję, ale nie za bardzo umiem załapać kontakt np. z erasmusami. Możecie mi poradzić jak "wkręcić" się w takie towarzystwo? Jestem z Warszawy, więc to relatywnie dobre miejsce do spotkań z obcokrajowcami. Są jakieś organizacje zrzeszające erasmusów, do których polacy też mają dostęp?
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 22:35   #2
myffa21
Raczkowanie

Dot.: Gdzie spotkać międzynarodowe towarzystwo?

Ja mogę polecić internetowy kontakt poprzez strony takie jak penpalworld.com i inne penpale. Działa to na zasadzie korespondencji (internetowej lub nawet tradycyjnych listów), można poznać ciekawe osoby i poszlifować swój język
A co do prawdziwych spotkań to mam nadzieję, że znajdą się Wizażanki, które wiedzą więcej na ten temat
myffa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 22:54   #3
bentkuff
Zadomowienie

Poszukaj na fb - ESN warszawa/ uw, pw, erasmus warszawa/ warsaw 2013/14
Popatrz na stronę ESN warszawy/uw - tam powinno być coś o polyglot cafe albo tandem. Trzeba przejrzeć albo stronę internetową ESN albo własnie fb. Co roku jest tworzona grupa erasmusowa- jak pisałam Erasmus Warszawa/warsaw 2013 itp. Poszukaj
Być może też jest jakaś grupa odnośnie konkretnego narodu? Np. portugues em Krakow czy cos takiego itp.
Jeżeli poszukujesz wymiany stricte językowej to spotkania language tandem będą dobre. Najlepiej wkręć się do ekipy ESN swojej uczelni, AISEC, AEGEE
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 22:55   #4
Nette
Wtajemniczenie

Nie wiem, jakie masz warunki lokalowe, ale polecam couchsurfing - możesz być hostem dla przedstawicieli interesujących Cię nacji. Jeśli to nie jest opcją, ale sympatyzujesz z ruchem i chciałabyś np. kogoś oprowadzić po mieście, to też można tak się umówić. Poza tym couchsurferzy zazwyczaj organizują cykliczne spotkania hostów i gości w danym mieście - może uda złapać się kontakt z kimś, o kogo Ci chodzi.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 22:57   #5
kasia19923
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Chciałabym mieć więcej kontaktu z obcokrajowcami. Szczególnie chodzi mi o jedną nację, żeby ćwiczyć język Studiuję, ale nie za bardzo umiem załapać kontakt np. z erasmusami. Możecie mi poradzić jak "wkręcić" się w takie towarzystwo? Jestem z Warszawy, więc to relatywnie dobre miejsce do spotkań z obcokrajowcami. Są jakieś organizacje zrzeszające erasmusów, do których polacy też mają dostęp?
A ja bardzo polecam spotkania w ramach wymian językowych. W Krakowie coś takiego działa, na pewno w Warszawie też będą. Pogrzebałam troszkę i znalazłam https://www.facebook.com/groups/tandem.evening/ - tu jest grupa na facebooku, musisz najpierw dołączyć. Polega to na tym, że ludzie piszą np "Mój angielski za twój polski" - i się spotykają, na pogawędce najpierw w jednym języku, później w drugim.
Zerknij sobie i poczytaj - tam jest więcej inf.

wolontariuszka AP
kasia19923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 23:17   #6
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Poszukaj na fb - ESN warszawa/ uw, pw, erasmus warszawa/ warsaw 2013/14
Popatrz na stronę ESN warszawy/uw - tam powinno być coś o polyglot cafe albo tandem. Trzeba przejrzeć albo stronę internetową ESN albo własnie fb. Co roku jest tworzona grupa erasmusowa- jak pisałam Erasmus Warszawa/warsaw 2013 itp. Poszukaj
Być może też jest jakaś grupa odnośnie konkretnego narodu? Np. portugues em Krakow czy cos takiego itp.
Jeżeli poszukujesz wymiany stricte językowej to spotkania language tandem będą dobre. Najlepiej wkręć się do ekipy ESN swojej uczelni, AISEC, AEGEE
ESN jest świetną sprawą, bo nie tylko poznajesz erazmusów, ale też uczysz się baaardzo ogarniać
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 23:46   #7
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny pisały - ESN. Zgłoś się na mentora/buddy czy jak to się u Was nazywa i zaznacz, że zależy Ci szczególniej na tej narodowości

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 21:12   #8
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Nie wiem, jakie masz warunki lokalowe, ale polecam couchsurfing - możesz być hostem dla przedstawicieli interesujących Cię nacji. Jeśli to nie jest opcją, ale sympatyzujesz z ruchem i chciałabyś np. kogoś oprowadzić po mieście, to też można tak się umówić. Poza tym couchsurferzy zazwyczaj organizują cykliczne spotkania hostów i gości w danym mieście - może uda złapać się kontakt z kimś, o kogo Ci chodzi.
dokładnie.
u mnie we wrocławiu jest klub, który organizuje co tydzień imprezy\posiadówki dla ludzi z couchsurfingu.

no i nie wiem o jaką nację Ci chodzi, ale jeśli np. hiszpanie\włosi to podejrzewam, ze w warszawie równiez macie lokale, gdzie przeważa taka muzyka i czesto goścmi sa tam akurat hiszpanie czy włosi.
ale to już zalezy kogo "szukasz".

jeśli nie chcesz chodzić po imprezach równiez dobrze mozesz założyc konto na cs'ie i tez się ogłosić, że chcesz tandem. i akurat znajdziesz obcokrajowca mieszkajaącego u nas.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 12:43   #9
poziomkalol
Raczkowanie

Daj ogłoszenie w Instytucie Cervantesa, Instytucie Francuskim itp. (w zależności jaki język potrzebujesz). Zapytaj w recepcji Instytutu czy możesz powiesić ogłoszenie i jeśli się zgodzą, zostaw. Poza tym w tego typu miejscach (przejrzyj program na stronce www!) są organizowane spotkania językowe z obcokrajowcami - np. francuski językowy aperitif w kawiarenkach.
poziomkalol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 14:25   #10
abraxas2871
Wtajemniczenie

Dziewczyny - dziękuję wam BARDZO za wszystkie sugestie! Właśnie o coś takiego mi chodziło - jak mam punkt zaczepienia to już na pewno coś znajdę
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 17:46   #11
Pampalini
Rozeznanie

wszelkie organizacje studenckie, typu ESN, BEST, IAESTE czy AIESEC. choć jeśli ma to być typowo erasmusowe środowisko, no to ESN najlepszy

zgłoś się na mentora, bierz udział w wydarzeniach przez nich organizowanych czy zwyczajnie... pojawiaj się na imprezach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 18:16   #12
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

wydarzenia organizowane przez ESNy to głównie imprezy
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 19:41   #13
parodia
Zakorzenienie

[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;42875131]wydarzenia organizowane przez ESNy to głównie imprezy [/QUOTE]
W takim razie to kiepska sekcja ESNu
Bardzo fajny jest projekt Social Erasmus, gdzie Erasmusi chodzą do domów dziecka, do szkół średnich, sadzą lasy, malują pisanki, kartki (z których sprzedaży kasa idzie też na domy dziecka)

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości