|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
UWAGA! wirusy, które samu możemy sobie ściągnąć
hej,
piszę tak ku przestrodze. Jeśli ktoś korzysta jeszcze z takiego zabytku jak gg(gadu-gadu ![]() jeśli otworzycie link, który jest podany w wiadomości (bez kropek) to ściągniecie sobie jakiegoś wirusa, który np zablokuje Wam komputer. jeśli można to wklejam treść wiadomości, jeśli to zabronione to proszę o informację. "hej mam projekt video-camerki do zrobienia na zaliczenie.... tutaj link: (i tutaj był link, ale ze względów bezpieczeństwa usunęłam, żeby ktoś z ciekawości nie kliknął) moja prośba, czy możesz sprawdzić czy u Ciebie działa poprawnia i wysłać mi w skali 1-10? będe wdzięczny ( wyśle prezencik na gg ) pozdrawiam" NIE REAGUJCIE NA TAKIE WIADOMOŚCI dziękuję za uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: UWAGA! wirusy, które samu możemy sobie ściągnąć
..takie, i wszystkie inne na mailu, czy na wizażu (uwaga: w przypadku takich wiadomości zgłaszajcie ZP) od obcych osób/ludzi ze stażem poniżej 10 postów
![]() [mówię tu o "cześć, oceń http://dziwnylink/vhwilr/cokolwiek"]
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-06-17 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za ostrzeżenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Na wizażu nie tak znowu dawno było coś podobnego. Ktoś prosił, żeby sprawdzić, czy w załączonych linkach nie ma znanych osób. To miała być jej/jego praca domowa itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kaha_akro, ale to są po prostu podstawy bezpieczeństwa w sieci...
Naprawdę ktoś jeszcze wierzy w tak oczywisty spam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja sobie zdaję sprawę, że to są podstawy bezpieczeństwa sieci, ale lepiej zawsze przypomnieć, mnie to nic nie kosztuje, a kogoś może ustrzec przed problemem
![]() Gdyby za rozsyłanie takiego ransomware'u były jakiekolwiek kary z kodesku, to chętnie bym takiego bu_ca znalazła i zrobiła coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.