Czy zamieszkaæ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-01-27, 00:58   #1
Amy2545
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Czy zamieszkaæ?

Witam
Chcia³abym siê poradziæ w sprawie zamieszkania z ch³opakiem. Tzn pad³ ostatnio pomys³ wynajêcia wspólnego mieszkania. I tu jest problem, bo to mój facet pracuje (oprócz studiów) i zarabia. Ja tylko dostaje jakie¶ ¶miesznie niskie stypendium. Studiujê dziennie i na tyle wymagaj±cy kierunek, ¿e nie dam rady nigdzie dorabiaæ. Wiem, ¿e w sumie za wszystko bêdzie p³aci³ mój facet (wiadomo, ¿e ja te¿ siê do³o¿ê ile mogê, no ale przy nim to tyle co nic ) Co prawda on twierdzi, ¿e wszystko jest ok, bo skoro on pracuje to on zap³aci, a ja jak skoñczê studia i bêdê mieæ pracê to siê wtedy bêdê dok³adaæ. Niby racja, ale... no nie wiem, co prawda planujemy wspóln± przysz³o¶æ (¶lub po studiach), ale mimo wszystko nie chcê, ¿eby wysz³o ¿e "paso¿ytujê" na nim czy co¶. Dodam jeszcze tylko, ¿e jeste¶my razem ju¿ ponad 3 lata Proszê powiedzcie co o tym my¶licie
Amy2545 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 01:16   #2
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 295
Dot.: Czy zamieszkaæ?

Cytat:
Napisane przez Amy2545 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam
Chcia³abym siê poradziæ w sprawie zamieszkania z ch³opakiem. Tzn pad³ ostatnio pomys³ wynajêcia wspólnego mieszkania. I tu jest problem, bo to mój facet pracuje (oprócz studiów) i zarabia. Ja tylko dostaje jakie¶ ¶miesznie niskie stypendium. Studiujê dziennie i na tyle wymagaj±cy kierunek, ¿e nie dam rady nigdzie dorabiaæ. Wiem, ¿e w sumie za wszystko bêdzie p³aci³ mój facet (wiadomo, ¿e ja te¿ siê do³o¿ê ile mogê, no ale przy nim to tyle co nic ) Co prawda on twierdzi, ¿e wszystko jest ok, bo skoro on pracuje to on zap³aci, a ja jak skoñczê studia i bêdê mieæ pracê to siê wtedy bêdê dok³adaæ. Niby racja, ale... no nie wiem, co prawda planujemy wspóln± przysz³o¶æ (¶lub po studiach), ale mimo wszystko nie chcê, ¿eby wysz³o ¿e "paso¿ytujê" na nim czy co¶. Dodam jeszcze tylko, ¿e jeste¶my razem ju¿ ponad 3 lata Proszê powiedzcie co o tym my¶licie
Wszystko zale¿y od tego, co wam pasuje.
Pewnie jak facet bêdzie sam co¶ wynajmowa³, to bêdziesz sta³ym go¶ciem u niego i na pewno bêdziesz te¿ nocowa³a itp, a skoro on proponuje ci mieszkanie razem i zna twoja sytuacjê finansow± i mo¿liwo¶ci i mu to nie przeszkadza, to dlaczego nie?
Ja bym pewnie siê zgodzi³a, gdybym chcia³a mieszkaæ z facetem
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 01:18   #3
lulka19
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 833

Cytat:
Witam
Mentalno¶æ wiza¿owa jest taka, ¿e dopóki sama nie zarabiasz minimum tyle ile Twój facet, nie powinna¶ z nim zamieszkiwaæ Ja uwa¿am, ¿e to Ty powinna¶ odpowiedzieæ sobie na pytanie czy chcesz byc na utrzymaniu t¿, i jak bêdziesz siê z tym czu³a. Zak³adanie w±tku nie ma sensu bo jest tutaj trylion takich samych, a rady siê nie zmieniaj±
lulka19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 01:23   #4
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Poka¿ wiadomo¶æ
Mentalno¶æ wiza¿owa jest taka, ¿e dopóki sama nie zarabiasz minimum tyle ile Twój facet, nie powinna¶ z nim zamieszkiwaæ
O to ja nawet nie wiedzia³am
A to ja bym by³a paso¿ytem, bo jakbym chcia³a (i facet te¿ i by to proponowa³) to bym zamieszka³a - ale biorê tu pod uwagê zwi±zki, które ju¿ jaki¶ kawa³ trwaj± i jakie¶ plany na przysz³o¶æ s±
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
Stary 2014-01-27, 01:28   #5
Amy2545
Przyczajenie

W³a¶nie mój dylemat polega na tym, ¿e z jednej strony bardzo bym chcia³a, ¿eby¶my razem mieszkali, a z drugiej strony bojê siê, ¿e bêdê siê ¼le czu³a z tym, ¿e nie mam w to prawie ¿adnego wk³adu Poza tym obecnie wci±¿ mieszkamy z rodzicami i bardzo jestem ciekawa jak na to zareaguj±. (a jak to by³o u Was?) Jego s± raczej mocno religijni i takie "mieszkanie przed ¶lubem" to pewnie bêdzie koniec ¶wiata Moja mama natomiast jest do¶æ mocno wra¿liwa na "nie przyjmujê siê drogich prezentów itd, bo ma³¿eñstwem jeszcze nie jeste¶cie. Po ¶lubie to co innego". Nie do koñca siê z tym zgadzam, ale to chyba w³a¶nie to sprawi³o, ¿e teraz mam takie w±tpliwo¶ci.
Ale jako, ¿e moja tzw. silna wola u mnie praktycznie nie istnieje to pewnie prêdzej czy pó¼niej siê zgodzê na takie rozwi±zanie, tylko bojê siê, ¿eby pó¼niej nie ¿a³owaæ Ale to ju¿ czas poka¿e. W ka¿dym razie dziêki za odpowiedzi i proszê o kolejne Bo wiadomo, ¿e i tak ja zadecydujê, ale chcia³abym znaæ opiniê innych na ten temat
Stary 2014-01-27, 01:50   #6
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
W³a¶nie mój dylemat polega na tym, ¿e z jednej strony bardzo bym chcia³a, ¿eby¶my razem mieszkali, a z drugiej strony bojê siê, ¿e bêdê siê ¼le czu³a z tym, ¿e nie mam w to prawie ¿adnego wk³adu Poza tym obecnie wci±¿ mieszkamy z rodzicami i bardzo jestem ciekawa jak na to zareaguj±. (a jak to by³o u Was?) Jego s± raczej mocno religijni i takie "mieszkanie przed ¶lubem" to pewnie bêdzie koniec ¶wiata Moja mama natomiast jest do¶æ mocno wra¿liwa na "nie przyjmujê siê drogich prezentów itd, bo ma³¿eñstwem jeszcze nie jeste¶cie. Po ¶lubie to co innego". Nie do koñca siê z tym zgadzam, ale to chyba w³a¶nie to sprawi³o, ¿e teraz mam takie w±tpliwo¶ci.
Ale jako, ¿e moja tzw. silna wola u mnie praktycznie nie istnieje to pewnie prêdzej czy pó¼niej siê zgodzê na takie rozwi±zanie, tylko bojê siê, ¿eby pó¼niej nie ¿a³owaæ Ale to ju¿ czas poka¿e. W ka¿dym razie dziêki za odpowiedzi i proszê o kolejne Bo wiadomo, ¿e i tak ja zadecydujê, ale chcia³abym znaæ opiniê innych na ten temat
Pogl±d jego rodzicow i podej¶cie twojej mamy - nie dziwiê siê, ¿e teraz rozmy¶lasz co zrobiæ
Powiem ci, ¿e ja mo¿e czu³abym siê ¼le z tym pomys³em, ale powiedzia³abym szczerze z facetem, ¿e np. czu³abym siê trochê jak utrzymanka. Zak³adam, ¿e facet by mnie uspokoi³ i kaza³ sobie wybiæ z g³owy takie my¶lenie. Poza tym ty mo¿esz mieæ inny wk³ad we wspólne mieszkanie - mo¿esz zrobiæ zakupy, przygotowaæ obiad, pomagaæ w obowi±zkach domowych itp.
Mieszkanie razem to równie¿ dobry test na to, by sprawdziæ, czy siê potrafi razem ¿yæ w takiej typowej codziennej scenerii i w¶ród obowiazków.
Ja mieszkam sama, a mój facet z rodzicami. Czêsto u mnie przebywa, czasami nocuje kilka nocy z rzêdu, rozmawiamy o wspólnym mieszkaniu, ale za jaki¶ czas Jeste¶my razem rok i te¿ nie chcemy siê spieszyæ, na wszystko przyjdzie pora. Ja równie¿ chcê siê jeszcze nacieszyæ z mieszkania solo, bo jednak ma to swoje uroki
K&K
Stary 2014-01-27, 02:05   #7
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 813

Cytat:
U mnie w³a¶nie tak by³o, by³ to koniec ¶wiata tote¿ aby go unikn±æ zdecydowa³am siê wyj¶æ za m±¿. Zdecydowanie za szybko.
Pomys³ wspólnego mieszkania nie jest z³y ale jakby¶ mia³a siê pó¼niej zamartwiaæ, ¿e Twój wk³ad jest znikomy, to lepiej siê chyba wstrzymaæ. Ten krok zawsze mo¿na podj±æ, w drug± stronê trochê trudniej bo to zazwyczaj ³±czy siê z koñcem zwi±zku. Bo cz³owiek jako¶ siê nie sprawdzi³ i w ogóle
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 07:52   #8
Czekoladyn83
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 26

Nie paso¿ytujesz na nim.
Skoro sam zaproponowa³ Ci tak± opcjê wspólnego mieszkania, gdzie wie jak przedstawia siê Twoja sytuacja, ¿e nie bêdziesz mia³a mo¿liwo¶ci dok³adania do czynszu póki co i skoro mu to pasuje...to nie zosta³o nic innego jak siê wprowadzaæ
Od zawsze uwa¿a³em, ¿e mieszkanie ze sob± przed ¶lubem to fajna sprawa, bêdziecie mieli okazjê sprawdziæ siê w codziennych obowi±zkach i zobaczycie jak wam siê razem ¿yje na codzieñ z rutynowymi problemami ¿ycia
Stary 2014-01-27, 08:26   #9
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 394

Cytat:
W³a¶nie mój dylemat polega na tym, ¿e z jednej strony bardzo bym chcia³a, ¿eby¶my razem mieszkali, a z drugiej strony bojê siê, ¿e bêdê siê ¼le czu³a z tym, ¿e nie mam w to prawie ¿adnego wk³adu
Jak masz siê z tym ¼le czuæ, to siê nie decyduj na wspólne mieszkanie.

Cytat:
Ale jako, ¿e moja tzw. silna wola u mnie praktycznie nie istnieje to pewnie prêdzej czy pó¼niej siê zgodzê na takie rozwi±zanie, tylko bojê siê, ¿eby pó¼niej nie ¿a³owaæ
Decyzja nale¿y do Ciebie, ale te¿ i jej konsekwencje zale¿± od Ciebie. Dlatego te¿ dobrze by³oby æwiczyæ siln± wolê, a pó¼niej móc ¶wiadomie zdecydowaæ siê na jakie¶ rozwi±zanie.
Stary 2014-01-27, 08:36   #10
Sarna90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 151

Skoro facet ma ¶wiadomo¶æ Twojej sytuacji finansowej i tego, ¿e nie bêdziesz dorzuca³a do mieszkania nie wiadomo jakich kokosów, i zaproponowa³ Ci tak± opcjê, to có¿... Ja bym siê zgodzi³a.
Te¿ mieszkam ze swoim T¯, on ma umowê o prace i normalne zarobki, ja studiujê dziennie i mam dorywcz± pracê na weekendy, wiêc wiadomo, zarabiam mniej i mniej dok³adam siê do mieszkania. I nie mam uczucia, ¿e paso¿ytujê czy co¶ w tym stylu.
To jest kwestia dogadania siê i pewno¶ci, ¿e po jakim¶ czasie facet nie bêdzie mia³ pretensji, ¿e musi wiêcej kasy wyk³adaæ na ¿ycie/mieszkanie.

Co do rodziców - u moich zaobserwowa³am reakcjê totalnie zerow±. Przyjêli do wiadomo¶ci fakt, ¿e bêdziemy razem mieszkaæ, nie komentowali nie odradzali; byæ mo¿e wyszli z za³o¿enia, ¿e ich gadanie i tak jest zbêdne, bo jestem doros³a i mam prawo podejmowaæ decyzje samodzielnie. Tak samo mama mojego T¯.
Je¶li chodzi o rodziców i tak delikatne kwestie, jak wspólne mieszkanie, to wydaje mi siê, ¿e spokojna rozmowa, poinformowanie o tym, ¿e planujecie wspóln± przyszlo¶æ, by³aby dobrym pomys³em.
Stary 2014-01-27, 09:35   #11
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 792

Jestescie razem nie od wczoraj, jeste¶cie doro¶li, rozmawiacie ze sob±, znacie swoje sytuacje, macie jakies plany- w czym problem?

paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 09:56   #12
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 400

Cytat:
ja z tych wyznaj±cych zasadê ¿adnego ¶lubu przed wspolnym mieszkaniem wiêc jesli facet proponuje, ¿e wezmie na barki finanse to bym poszla na ten uk³ad. Zawsze mozesz sprobowac co nieco dorobiæ weekendowo.
A rodzice, no có¿. Nie wiem co ci poradziæ w tej kwestii, bo ja zawsze bardziej informowa³am o swoich decyzjach ni¿ pyta³am o zdanie. I szczerze mowi±c nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej rezygnujê ze wspolnego mieszkania ze wzglêdu na rodziców. ¦lub to powazna decyzja i wolalabym byc pewna ze znam tego czlowieka nie tylko z randek czy pomieszkiwania, ale tez z wykonywania najbardziej codziennych obowi±zków i radzenia sobie z problemami.
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 10:03   #13
Asji
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 731

Je¶li nie masz obaw przed wspólnym zamieszkaniem to równie¿ nie wiem, gdzie le¿y problem. Rodziców nie zmienicie - ich reakcja bêdzie jaka bêdzie, je¶li bêdzie negatywna to najwy¿ej j± przeczekacie a¿ siê do nowej sytuacji przyzwyczaj± Na pewno znasz podej¶cie swojego faceta do spraw finansowych i wiesz, jak siê ono prze³o¿y na praktykê. Jedyne co mo¿na doradziæ to ¿eby¶cie wszystko dogadali przed zamieszkaniem (pamiêtam w±tek jakiej¶ dziewczyny, która te¿ od rodziców wyprowadzi³a siê do ch³opaka, który wszystko op³aca³ i wylewa³a ¿ale, ¿e go¶æ jej wydziela kasê na jedzenie czy podpaski Podobno mia³ ¶wiadomo¶æ, ¿e jego dziewczyna przychodów nie ma i siê na to zgodzi³, tak¿e ró¿ne s± przypadki).
Asji jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 10:16   #14
201801191006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 250

ja radzê zamieszkaæ, skoro facet sam to zaproponowa³ to nie widzê problemu.

ja studiuje i pracuje + rodzice robi± mi przelew co miesi±c, bo z obecnej pracy nie jestem w stanie w pe³ni siê sama utrzymaæ, a nie mam czasu na ca³y etat. t¿ pracuje, mieszkanie jest jego (sp³aca kredyt).
ja siê jako tako oficjalnie do niczego nie dok³adam. staram siê p³aciæ za jakie¶ wiêksze zakupy w marketach, gotowaæ dobre jedzonko i takie tam
oczywi¶cie chcia³am mu robiæ jaki¶ sta³y przelew co miesi±c, ale on siê kategorycznie na to nie zgadza. no ale.. ostatnio t¿ mia³ wypadek, ca³a felga do wymiany. wróci³ do domu, opowiada mi o tym i ja w 3minuty kupi³am mu felgê na allegro. innym razem mówi mi, ¿e zapomnia³ o rachunku za gaz, ¿e musi wieczorem zrobiæ przelew. wiêc ja sama biorê ten rachunek i p³acê. itp.

no i tak sobie mieszkamy razem i ¿yje nam siê bardzo dobrze. mój wk³ad finansowy jest jak jeden do 1000, ale t¿ twierdzi, ¿e wa¿niejsze dla niego jest to, ¿e mamy siebie i ¿e dobrze nam siê mieszka, a o pieni±dze siê nie trzeba martwiæ.
201801191006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 10:36   #15
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 560

pomys³ zamieszkania razem jest super bo masz szanse sprawdziæ czy siê dogadujecie i czy przys³owiowa deska od kibla nie powoduje ogromnych konfliktów.
Twój ch³opak zna Twoja sytuacjê materialn±. Powiedz mu jakie masz w±tpliwo¶ci, i je¿eli nie widzi przeszkód - zgód¼ siê o ile wysoko¶æ jego pensji + Twoje stypendium wystarcz± na Wasze utrzymanie. Musicie to przeliczyæ. Mo¿e on liczy na to ¿e Twoi rodzice co¶ siê dorzuc±. Musisz to wyja¶niæ zanim podejmiecie decyzjê o wspólnym zamieszkaniu.
Mo¿e zarêczyny "uspokoi³yby" sumienie matki ch³opaka, czy planujecie siê pobraæ?
Studiujesz i masz du¿o z tym zwi±zanych zajêæ, to ¿e nie zarabiasz nie oznacza ¿e musisz przej±æ wszelkie domowe obowi±zki. Nie wyobra¿am sobie ¿eby¶ sama d¼wiga³a siaty pe³ne zakupów czy po¶wiêca³a weekend na sprz±tanie/pranie i gotowanie obiadów na ca³y tydzieñ. Domowe obowi±zki s± do podzia³u.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 10:49   #16
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 400

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Poka¿ wiadomo¶æ
pomys³ zamieszkania razem jest super bo masz szanse sprawdziæ czy siê dogadujecie i czy przys³owiowa deska od kibla nie powoduje ogromnych konfliktów.
Twój ch³opak zna Twoja sytuacjê materialn±. Powiedz mu jakie masz w±tpliwo¶ci, i je¿eli nie widzi przeszkód - zgód¼ siê o ile wysoko¶æ jego pensji + Twoje stypendium wystarcz± na Wasze utrzymanie. Musicie to przeliczyæ. Mo¿e on liczy na to ¿e Twoi rodzice co¶ siê dorzuc±. Musisz to wyja¶niæ zanim podejmiecie decyzjê o wspólnym zamieszkaniu.
zgadzam sie

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 16:36   #17
Amy2545
Przyczajenie

Dziêkujê bardzo za wszystkie odpowiedzi Zdecydowanie mnie uspokoi³y i przekona³y, ¿e to nie bêdzie nic "strasznego" je¶li na razie nie bêdê siê prawie dok³adaæ do tego wszystkiego. Poza tym to nie jest jeszcze na 100% pewne, ¿e faktycznie wynajmiemy to mieszkanie, no ale prêdzej czy pó¼niej...
A z rodzicami... my¶lê, ¿e jaka¶ spokojna rozmowa i damy radê Finanse te¿ ju¿ przeliczyli¶my i jest ok - bez ekstra luksusów, ale spokojnie wystarczy Zreszt± obydwoje wiemy, ¿e nasi rodzice nie bêd± siê dok³adaæ, wiêc to kluczowa kwestia
Stary 2014-01-27, 16:47   #18
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 560

Cytat:
Dziêkujê bardzo za wszystkie odpowiedzi Zdecydowanie mnie uspokoi³y i przekona³y, ¿e to nie bêdzie nic "strasznego" je¶li na razie nie bêdê siê prawie dok³adaæ do tego wszystkiego. Poza tym to nie jest jeszcze na 100% pewne, ¿e faktycznie wynajmiemy to mieszkanie, no ale prêdzej czy pó¼niej...
A z rodzicami... my¶lê, ¿e jaka¶ spokojna rozmowa i damy radê Finanse te¿ ju¿ przeliczyli¶my i jest ok - bez ekstra luksusów, ale spokojnie wystarczy Zreszt± obydwoje wiemy, ¿e nasi rodzice nie bêd± siê dok³adaæ, wiêc to kluczowa kwestia

S± na wiza¿u w±tki ekonomiczne: ile na co siê wydaje. Proponujê sprawd¼ na nich wasze kalkulacje. Na pocz±tek na pewno wydacie wiêcej ni¿ my¶licie bo takie s± pocz±tki.
Powodzenia na nowej drodze ¿ycia.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 20:00   #19
Amy2545
Przyczajenie

"Na pocz±tek na pewno wydacie wiêcej ni¿ my¶licie bo takie s± pocz±tki." - Na pewno tak bêdzie dopóki nie nauczymy siê co, gdze i za ile, ale liczymy siê z tym Chocia¿ racja, jeszcze poczytam

"Powodzenia na nowej drodze ¿ycia."
Dziêkujê ¶licznie
Stary 2014-01-27, 21:40   #20
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 23 813

Rób jak chcesz. Jesli tak wam bêdzie wygodnie to czemu nie.
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 22:32   #21
_czarny_kot
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 391

W ¿yciu nie zgodzilabym siê byæ na utrzymaniu faceta. Dla mnie to by³aby ujma
_czarny_kot jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-27, 23:09   #22
ojejciu_jejciu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125

A ile Ci jeszcze zosta³o do koñca studiów? Bo ja tak sobie my¶lê, ¿e taki uk³ad na rok/dwa jest jeszcze ok, ale d³u¿ej to ju¿ trochê s³abo.
Jak kto¶ tam pisa³, ¿e sp³ata kredytu za w³asne mieszkanie, no to w porz±dku, sp³aca ten kto kupi³, wyprowadzasz siê, nie ma ewentualnego konfliktu o maj±tek.
Jak tak czy siak chcia³ zacz±æ wynajmowaæ mieszkanie, to te¿ ok, bo i tak by mia³ te koszty, ale
jak tak po prostu chcecie sobie zamieszkaæ razem, a do koñca studiów jeszcze lata ¶wietlne, to nie chcia³oby mi siê pakowaæ kasy w wynajmowanie mieszkanie. Ani jako Twoj T¿ ani Pani T¯towa , wola³abym te marne grosze ze stypendium wydawaæ na siebie skoro "jeszcze mi wolno" ni¿ spieszyæ siê do doros³o¶ci i oddawaæ na dok³adkê do mieszkania wszystko co mam, bo mi g³upio i nie mieæ ju¿ na swoje wydatki kompletnie nic.
ojejciu_jejciu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-27 23:09:48

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.