W jakim banku założyć konto jeśli... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 17:45   #1
__dsskadssadfaAA
Raczkowanie

W jakim banku założyć konto jeśli...

Hey. Z racji tego ze w tym roku idę na studia zaocznie, chciałabym już od wakacji podjąć pracę i założyć własne konto bankowe. Nie jestem obeznana za bardzo w tych sprawach, wiec chcialabym aby było to konto hmm'proste w obsłudze' ze tak to nazwę.. dodam jeszcze, aby było wam lepiej odpowiedziec, do czego mi będzie potrzebne :

- abym mogła dokonywać zakupów online
-abym mogła swobodnie wypłacać pieniadze z bankomatu
-aby wyplata była na to konto przelewana
-a przy okazji zeby mozna bylo cos zaoszczedzic

Edytowane przez __dsskadssadfaAA
Czas edycji: 2015-02-17 o 17:27
__dsskadssadfaAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 18:21   #2
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Dot.: W jakim banku założyć konto jeśli...

Wejdź na strony różnych banków i poszukaj jakie mają oferty

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 18:35   #3
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megwal8 Pokaż wiadomość
Hey. Z racji tego ze w tym roku idę na studia zaocznie, chciałabym już od wakacji podjąć pracę i założyć własne konto bankowe. Nie jestem obeznana za bardzo w tych sprawach, wiec chcialabym aby było to konto hmm'proste w obsłudze' ze tak to nazwę.. dodam jeszcze, aby było wam lepiej odpowiedziec, do czego mi będzie potrzebne :

- żeby tato wysyłac mi pieniądze na to konto w euro
- abym mogła dokonywać zakupów online
-abym mogła swobodnie wypłacać pieniadze z bankomatu
-aby wyplata była na to konto przelewana
-a przy okazji zeby mozna bylo cos zaoszczedzic
no więc tak...
*żebyś mogła mieć przelewy w euro musisz mieć konto walutowe...
*aby móc robić zakupy online musisz mieć konto internetowe tzn. z dostępem do netu ale to już każdy bank chyba ma w standardzie...
*aby wypłacać kasę z bankomatu musisz poprosić także o założenie karty bankomatowej - przeważnie pierwsza karta nic nie kosztuje
*wypłata to bez problemu na każde konto może wpływać wystarczy podać nr konta w firmie
* a oszczędności to już od ciebie zależy czy jesteś rozrzutna czy nie... ja mam np konto w PKO i tam mam dodatkowe konto na które wpłacam minimalną kwotę i ona jest na procencie i rośnie mi, nie dużo bo np.10gr od kwoty 20zł ale już coś...
konto walutowe moja siostra ma np w WBK i jest zadowolona...

najlepiej przejrzyj oferty banków ewentualnie przejdź się do jakiejś placówki i zapytaj o wszystko co ci interesuje....
Stary 2013-04-24, 18:50   #4
monicar
Zakorzenienie

Abyś mogła dostawać pieniądze w Euro, najlepsze będzie założenie konta walutowego. W zależności od banku płacisz/lub nie za prowadzenie konta i/lub kartę. Wybierasz wtedy w banku(nie pobierają prowizji) euro przesłane przez tatę. W przypadku wysłania euro przez tatę na „zwykłe” konto, bank przewalutowuje wpłatę według swojego kursu na złotówki. Sama korzystałam z pekao sa i mbank(ten polecam).
Dodatkowo musisz założyć tzw, zwykłe konto. Weź pod uwagę ile będziesz płacić za prowadzenie konta/kartę.
Najlepiej przejdź się do banku,porównaj oferty. Dużo jest propozycji dla studentów.
W większości banków jest opcja zarządzania kontem przez internet-konto walutowe i zwykłe masz w jednym miejscu. Również każdy oferuje ci kartę do bankomatu. Możesz sprawdzać saldo i historię operacji/robić przelewy/płacić za zakupy. To jest standard.

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-04-24 o 18:54
monicar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 11:33   #5
somethinggood
Zadomowienie

Mbank można założyć funkcję msaver(poczytaj sobie na ich stronie), możesz robić zakupy przez internet , jest darmowe, możesz wypłacać z euronet, cash4you , bzwbk , a za 5 zł miesiecznie z każdego bankomatu. Możesz założyć konto walutowe, ale ten bank nie ma tradycyjnych oddzialow i nie możesz od tak sobie wyplacic euro. Możesz przelać je na konto złotówkowe i jeżeli mówimy tutaj o dużych kwotach to stracisz na spreadzie , bo kantory zazwyczaj oferują lepsze. Jeżeli mówimy tutaj o kwotach 100 czy 200 euro, spread nie będzie dla ciebie odczuwalny i śmiało zakladaj mbank. Przelewy za darmo.

Najlepsze konto walutowe ma db , ma też konto internetowe, bezpłatnie można wypłacać z euronet i bankomatów db , są tradycyjne oddziały więc możesz iść i wyplacic 100 euro . Tam prowadzenie konta też jest za darmo o ile ma się jakąś tam kasą na koncie, nie pamiętam jakie kwoty. Przelewy chyba też za darmo. Oszczędzać możesz w formie lokat, które możesz zakładać przez neta . Poczytaj sobie o tych dwóch bankach,bo więcej nie mam siły pisać, zresztą na forum niedawno był poruszany ten sam temat, więc poszukaj.
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 21:26   #6
fabregasowa
Zakorzenienie

w PKO BP masz na pewno konto walutowe, konto dla młodych za darmo do 16roku życia, potem 5zł jeżeli masz wpływy powyżej 1000zł, największa w Polsce baza bankomatów i oddziałów, bankowość elektroniczna czyli ipko z dostepem do www jest naprawdę funkcjonalne i przejrzyste (miałam konto w mbanku i nigdy niczego nie mogłam tam znaleźć..) i oczywiście rachunki oszczędnościowe są również, ale uważaj na lokaty bo są słabe :P No i jak masz smartfona, to mozesz płacić telefonem - fajny gadżet, no i firmy płaca mniejsze prowizje Ale w sumie to co podałaś to niewiele wytycznych, jeżeli lubisz kontakt z ludźmi, ktoś Ci wytłumaczy to PKO super, bo ma tych oddziałów na pęczki, a jeżeli nie, to banków internetowych jest sporo, Inteligo, Mbank,Getin Online itd. Ja sama zrezygnowałam z mbanku bo na nerwy mi działały ciągłe zmiany regulaminów, co miesiąc coś było, nie nadążałam czytać...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 07:37   #7
dacn
Zakorzenienie

Ja tobie powiem gdzie NIE załozyć : w PKO SA, szkoda nerwów, czasu i kosztów, na szczęście juz nie mam nic wspólnego z tym bankiem.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 15:10   #8
machinaja
Przyczajenie

Zerknij sobie na xxx
Tam masz opisy i ranking najpopularniejszych kont.
Ja osobiście polecam Ci 2 konta: mBank (jeśli nie masz dużych dochodów) oraz Citi Handlowy (jeśli wpływa Ci na konto pensja minimum 1500zł).
Posiadam konta w obu tych bankach i jestem bardzo zadowolona.
Dodatkowo mBank ma bardzo ciekawą ofertę konta oszczędnościowego zintegrowanego z osobistym, na bardzo nowoczesnych zasadach. Daje to sporo oszczędzić "nieświadomie"
Pozdrawiam

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-26 o 20:12 Powód: Link.
machinaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 13:09   #9
fabregasowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Ja tobie powiem gdzie NIE załozyć : w PKO SA, szkoda nerwów, czasu i kosztów, na szczęście juz nie mam nic wspólnego z tym bankiem.
nie ma czegoś takiego jest PKO BP i Pekao SA, chociaż formalnie oba są spółkami akcyjnymi.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 06:55   #10
__dsskadssadfaAA
Raczkowanie

dziekuje badzo wszystkim za odpowiedzi
Stary 2013-05-11, 13:11   #11
Whim
...

Podepnę się pod temat: poszukuje oferty, gdzie nie ma opłaty za korzystanie z karty, istnieje coś takiego? : >

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 13:21   #12
eyo
Zakorzenienie

mbank

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 13:31   #13
Whim
...

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
mbank
Jest darmowa, ale nie do końca. Jeśli nie wykonam wyznaczonego minimum płatności to za nią płacę.

Edit:
Już znalazłam, ale naszukałam się trochę takiego konta.

Edytowane przez Whim
Czas edycji: 2013-05-11 o 13:53
Stary 2013-05-11, 14:26   #14
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Jest darmowa, ale nie do końca. Jeśli nie wykonam wyznaczonego minimum płatności to za nią płacę.

Edit:
Już znalazłam, ale naszukałam się trochę takiego konta.
Nie wiem co znalazłaś, ale w Alior Sync nie ma

Stary 2013-05-11, 16:40   #15
Whim
...

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Nie wiem co znalazłaś, ale w Alior Sync nie ma
Właśnie Alior Sync znalazłam i muszę się bardziej w to zagłębić, bo oferta wydaje się ciekawa .

Stary 2013-05-11, 20:15   #16
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Właśnie Alior Sync znalazłam i muszę się bardziej w to zagłębić, bo oferta wydaje się ciekawa .
Sama się do nich przeniosłam z mbanku i jestem bardzo zadowolona

Stary 2013-09-20, 11:09   #17
__dsskadssadfaAA
Raczkowanie

Odnowię wątek.. w mojej miejscowości jest jeden bank.. 'bank spoldzielczy' . Kolezanka tam utworzyla konto i mowila ze tak bedzie wygodnie ale sama nie wiem, czy to jest 'oplacalne' czy jeszcze strace na tym banku.. eh kompletnie sie na tym nie znam, nigdy nie mialam stycznosci..
Stary 2013-09-20, 20:06   #18
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megwal8 Pokaż wiadomość
Odnowię wątek.. w mojej miejscowości jest jeden bank.. 'bank spoldzielczy' . Kolezanka tam utworzyla konto i mowila ze tak bedzie wygodnie ale sama nie wiem, czy to jest 'oplacalne' czy jeszcze strace na tym banku.. eh kompletnie sie na tym nie znam, nigdy nie mialam stycznosci..
mieszkam na wsi i też u mnie jest BS plusem tego banku jest dostępnośc również w małych miejscowościach i wsiach. Miałam założone darmowe konto, ale warunkiem tego były wpływy z określonego źródła, jeśli wpłynęłyby środki z innego źródła, wtedy doliczono by mi opłatę, coś około 5 zł. Niestety przy tym koncie nie miałam karty debetowej.
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości