znienawidzony trądzik!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 18:22   #1
noname18
Przyczajenie

Unhappy

znienawidzony trądzik!!

cześć! jestem tu nowa.
moim problemem jest trądzik który mam od kilku lat. moim marzeniem jest wyjscie z domu bez makijazu, jak pokazac sie ludziom z taką masakrą na twarzy ostatnio zakupiłam mydełko z nanosrebrem oraz dzis zakupiłam i pierwszy raz użyłam mazidła domowej roboty (nafta kosmetyczna {panaceum} plus olejek pichtowy). stosowała któras ?
kilka dni temu dostałam wysypu pryszczy podskórnych, takich guld, myslicie ze jest to spowodowane stosowaniem zakupionego msc temu kremu garnier bb ?
próbuje wszystkiego, rece opadaja, az plakac sie chce... w poniedzialek znowu szkoła i wez tu sie pokaz ; (
prosze o pomoc
noname18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 23:02   #2
marita_g
Raczkowanie

Dot.: znienawidzony trądzik!!

Może te kosmetyki po prosty Cię zapchały i stąd te gule.
Ja miałam zabiegi u zielarzy i specjalny krem od nich i po zastosowaniu tego wszystkiego pozbyłam się po wielu latach kłopotu na szczęście.
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 12:23   #3
misz_masz
Raczkowanie

Nie myślałaś o terapii izotretynoiną? Oczywiście po konsultacji z dermatologiem. Skoro walczysz z trądzikiem już kilka lat i nic nie pomaga. W wielu przypadkach jest skuteczny, jeżeli leczenie jest przeprowadzone w prawidłowy sposób. Stosowała ją dziewczyna mojego brata i teraz ma śliczną, gładka buzię. I zero problemu z pryszczami.
misz_masz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 21:27   #4
HurraVita
Rozeznanie

Spróbuj zwykłe mydło siarkowe do mycia twarzy. Jeśli trądzik jest naprawdę uciążliwy to można pomyśleć o antybiotykach. Też miałam problemy ze skórą- miałam kurację antybiotykiem 3x 3 miesiące. Dość wyniszczające, włosy mi strasznie wypadły, ale trądzik znikł i potem doprowadziłam organizm do porządku. Łatwo nie było, ale antybiotyk był moją ostatnią deską ratunku (potem już tylko droga kuracja witaminą A, a tego chciałam uniknąć). Powodzenia!
HurraVita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 20:00   #5
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misz_masz Pokaż wiadomość
Nie myślałaś o terapii izotretynoiną? Oczywiście po konsultacji z dermatologiem. Skoro walczysz z trądzikiem już kilka lat i nic nie pomaga. W wielu przypadkach jest skuteczny, jeżeli leczenie jest przeprowadzone w prawidłowy sposób. Stosowała ją dziewczyna mojego brata i teraz ma śliczną, gładka buzię. I zero problemu z pryszczami.
I ja również polecam wizytę u dermatologa z rozmową o izotretynoinie
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 12:05   #6
ana909
Erudycja

ja jestem po izoteku i to byl strzal w 10.
Stary 2013-09-15, 22:07   #7
Puszyslawa
Rozeznanie

Ja jestem po Izoteku i leczenie tym specyfikiem było najgorszą decyzją w całym moim życiu. Próbowałaś innego leczenia dermatologicznego? Takie wejście do dermatologa i "poproszę izotretynoinę". No bez żartów.

BB Garniera przy trądziku bym nie używała. Ogólnie kremy BB trzeba bardzo dokładnie i uważnie zmywać (i to nie mydłem). Olejek pichtowy z naftą też mi szkodził. Opisz swój przypadek, kosmetyki jakich używasz i dokładnie całą pielęgnację i to na forum dermatologicznym, może tam prędzej ktoś pomoże
Puszyslawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 09:45   #8
martamak
Raczkowanie

Może faktycznie powinnaś pomyśleć o jakimś doustnym preparacie na trądzik, a do pielęgnacji skóry tak jak poprzedniczka polecam mydło siarkowe, dobrze wysusza skóre
martamak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 13:09   #9
violcia88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martamak Pokaż wiadomość
Może faktycznie powinnaś pomyśleć o jakimś doustnym preparacie na trądzik, a do pielęgnacji skóry tak jak poprzedniczka polecam mydło siarkowe, dobrze wysusza skóre
Mydło siarkowe owszem wysusza skórę. Jednak po dłuższym stosowaniu skóra się przyzyczaja i już nie pomaga. Było tak przynajmniej w moim przypadku. Ale jak wiadomo to kwestia indywidualna.
violcia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości