|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wypożyczalna ubrań
Hej Dziewczyny!! Wpadłam na pewien pomysł - wypożyczalni sukienek i nie tylko. Byłyby to początkowo sukienki o wartości do 1000 zł. Wypożyczenie za ok 50. Zawsze szukałam tego typu wypożyczalni stąd też pomysł. Często bywało, że kupowałam drogą sukienkę na wesele czy inną okazję i zakładałam ją raz lub dwa. Z czasem myślałam o poszerzeniu działalności o piękne suknie znanych projektantów, tutaj koszt wypożyczenia musiałby wynosić 300 - 400 zł. Napiszcie proszę co myślicie o tym pomyśle? Czy same zdecydowałybyście się skorzystać z takiej usługi?? Czy wypożyczyłybyście torebkę od znanego projektanta na wielkie wyjście? Macie ewentualne podpowiedzi, pomysły?? Z góry bardzo Wam dziękuję za wszelkie rady. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
zielony stworek
|
Dot.: wypożyczalnia ubrań
Ja bym nie skorzystała,bo za 400zł to można fajną sukienkę kupić.
Jeśli lokal miałby się mieścić gdzieś w centrum Warszawy i udałoby się ściągnąć do niego znane osoby to pewnie pomysł by wypalił. W innym wypadku wątpię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: wypożyczalna ubrań
ja sukienkę za 50zł chętnie bym wypożyczyła na wesele..
ok 150zł na studniówkę za ok 150-200zł na wesele (funkcja starszej) pytanie czy Tobie by to się opłacało.. -sukienki się niszczą (trzeba zainwestować w krawcową która ewentualnie naprawi sukienkę) -sukienki trzeba prać (pralnia kosztuje) -czynsz i opłaty za lokal trzeba opłacić -sukienki trzeba dokupywać nowe bo co chwila coś innego jest modne - ta sama sukienka w kilku rozmiarach bo klientki są różne (spory wkład finansowy być musiała mieć) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja bym nie korzystała raczej. Wolałabym poszukać sukienki w lumpeksie i ją kupić. Wtedy miałabym ją na kilka razy , a nie musiałabym po ubraniu jej raz zaraz oddawać. 50 zł za wypożyczenie dla mnie było by za drogo. Ale ja lubię chodzić po sklepach z odzieżą używaną i kupować tam ciuchy , natomiast nie lubię chodzić po sklepach z nowymi rzeczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kto co woli - wg mnie lepiej wypożyczyć niż płacić od razu tak dużą sumę za sukienkę (np wesele) którą ubierzesz tylko raz.
Oczywiście sukienka sukience nie równa - za 300-400 pln można znaleźć coś fajniejszego niż za 1000 - zależy gdzie się szuka. Pomysł ciekawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.