Co ze mną nie tak?:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 14:10   #1
meloonik
Przyczajenie

Co ze mną nie tak?:(

Witajcie,
nie wiem jak zacząć, bo to dość krępująca sprawa. Mam 18 lat i Jestem ze swoim chłopakiem 1,5 roku (z przerwami). Na początku dodam, że leczę się na zaburzenia odżywiania (może to ma jakiś wpływ na moje zachowanie?) Do niedawna nie dałam mu się nawet dotknąć, ale jest postęp. Jakiś czas temu zaczęliśmy się☠pieścić. Wszystko byłoby okej, gdyby nie to, że w tym momencie albo coś mnie wytrąca z równowagi i nie potrafię 'odpłynąć w przyjemność' albo cała świadomość, która 'uciekła' gdy było mi dobrze, powraca i nie umiem już się oddać przyjemnośći albo pod koniec stymulacji łechtaczki (kiedy jest mi bardzo dobrze), każę mu przerwać i przestaje mieć ochotę na wszystko...
Nie wiem co robić. Tak już było wiele razy, że nagle (przeważnie po momencie, gdy było mi bardzo dobrze) przestawalam mieć ochotę na dalsze pieszczoty.
Dodam, ze mój chłopak jest naprawdę opiekuńczy, troskliwy, dobry. To ja wszystko psuję...
meloonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 15:08   #2
c25b88eee251337e2cf3080657e4acb7d681f815_5dace6f2394b4
Konto usunięte

Dot.: Co ze mną nie tak?:(

Cześć.
Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi, miałam w głowie tylko jedno słowo: zaufanie. Nie tylko do swojego chłopaka, bo wydaje mi się, że do niego je masz, ale do SIEBIE. Zaburzenia odżywiania mówią nam o tym, że nie byłaś zadowolona ze swojego ciała - czy teraz jesteś?
Zaufaj sobie. Wszystko będzie dobrze, jeśli to zrobisz, kochana.
c25b88eee251337e2cf3080657e4acb7d681f815_5dace6f2394b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 15:13   #3
meloonik
Przyczajenie

Nie, nadal sobie nie ufam i nadal mam problem z akceptacją. On to wie, ale przecież każdego cierpliwość się kończy i boję się, że jego także się pewnego dnia wyczerpie... Tym bardziej, że na pewno nie zaspokajam jego potrzeb, a związek to nie tylko patrzenie sobie w oczy...
Stary 2013-10-02, 19:39   #4
201607040946
Konto usunięte

Nie bede cie pocieszac, ale powiem, ze tak, zaburzenia odzywiania wplywaja na to. Piszesz, ze nie zaspokajasz jego potrzeb. A swoje zaspokajasz?
Skoro sie leczysz, to chodzisz do psychologa, tak? A bierzesz jakies leki? (nie napisalas, jakie masz zaburzenia)
Rozmawialas o tym z psychologiem? My nie pomozemy, mozemy tylko komentowac i doradzac, ale dziewczyny, ktore ED nie mialy, nie wiedza, jak to jest.
Sama mialam przez ok. 7 lat kompulsy i nie napisze nic nowego: psycholog. No i zaufanie do chlopaka. Kochasz go? Czujesz sie przy nim bezpieczna?
No i czy on wie o twoim problemie?
Mowi ci, ze akceptuje cie taka, jaka jestes (chodzi o cialo)?
W ogole masz potrzebe seksu? Odczuwasz pociag do swojego chlopaka?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 20:49   #5
meloonik
Przyczajenie

Och, nie chodziło mi broń boże o pocieszanie. Może jedynie o jakieś rady? Męczę się z tym, że tak jest. Czy swoje zaspokajam? Rodzi mi się w głowie pytanie czy mam jakieś potrzeby...?

Tak, chodzę na terapię. Mam anoreksję. Tzn jeśli chodzi o wagę to jest, powiedzmy, w normie, ale w głowie nadal siedzi. Leków już zadnych nie biorę od 6 miesięcy. On wie o problemie, akceptuje moje ciało, mówi mi o tym.

Krępuję się o tym porozmawiać z psychologiem. Nie umiem się na tyle otworzyć, dlatego postanowiłam napisać tutaj.
Czuję się przy nim bezpieczna, wydaje mi się, ze mu ufam (niestety nie w 100% bo nikomu nie potrafię na tyle zaufać). Czy go kocham? I tu rodzi się odpowiedź: nie wiem; mam ogromny problem z opisywaniem uczuć. Wiele razy się rozstawaliśmy, ale wracałam do niego, więc myślę, że na pewno coś czuję.

Obawiam się, że nie mam potrzeby seksu... Coraz bardziej załamuję się, że jestem jakimś dziwakiem, nieudacznikiem i nie powinnam być z nikim w związku...
Stary 2013-10-02, 21:26   #6
agngrz
Raczkowanie

Jesteś młoda, masz jeszcze czas na samoakceptację i ostre jazdy w łóżku Powoli, do celu. Skoro mówisz, że zaczęliście się pieścić, to po prostu róbcie to dalej, a im częściej, tym dla Ciebie to stanie się bardziej naturalne i przyjemne. Powoli, krok po kroczku, do celu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości