PKO BP Przelew ekspresowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 10:48   #1
rickybobby
Wtajemniczenie

PKO BP Przelew ekspresowy

Czy w ofercie tego banku jest przelew ekspresowy?
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 11:04   #2
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75
Dot.: PKO BP Przelew ekspresowy

nie zauwazylam

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 12:26   #3
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

W Inteligo jest Quick Money, które trochę mąci w głowie, bo to tak naprawdę jest przelew w zakresie Inteligo i PKO BP - przelew dochodzi od razu. Tyle, że każdy bank oferuje taką usługe w zakresie swojego banku

Przelewy natychmiastowe do banków zewnętrznych oferuje np. Alior.
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 12:41   #4
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Mbank tez ma to, ale chyba 5 zl kosztuje taki

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 13:42   #5
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Mbank tez ma to, ale chyba 5 zl kosztuje taki
W Aliorze jest uzależniony od kwoty. Do 1000 jest za 1 zł, od 1 do 2 tys jest za 2 zł i tak dalej.
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 14:22   #6
pinaplesss
Zadomowienie

Jest. Ale padniecie jak przeczytacie ile kosztuje... 40zł. Ja mało nie zemdlałam jak to usłyszałam, bo w Alior Sync mam 10 przelewów natychmiastowych darmowych. W ogóle to w pko bp zdzierają jak mogą, ostatnio pobrali mi prowizję 33zł za to, że wyjęłam pieniądze kartą banku pko bp w innym banku. A raz wypłaciłam pieniądze kartą, ale nie w bankomacie tylko przy stanowisku w takim malutkim oddziale i skasowali mnie 10zł, Pani nawet nie raczyła mnie poinformować o tej prowizji, bo bym zrezygnowała i poszukała bankomatu... Za to, że wyjęłam pieniądze z konta oszczędnościowego zapłaciłam prowizję 7 lub 8zł (bo można tylko raz w miesiącu wypłacić za darmo - z własnego konta). Łupią na każdym kroku. Kwestia dni i zamykam konto.
 07.06.2012
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 16:28   #7
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pinaplesss Pokaż wiadomość
Jest. Ale padniecie jak przeczytacie ile kosztuje... 40zł. Ja mało nie zemdlałam jak to usłyszałam, bo w Alior Sync mam 10 przelewów natychmiastowych darmowych. W ogóle to w pko bp zdzierają jak mogą, ostatnio pobrali mi prowizję 33zł za to, że wyjęłam pieniądze kartą banku pko bp w innym banku. A raz wypłaciłam pieniądze kartą, ale nie w bankomacie tylko przy stanowisku w takim malutkim oddziale i skasowali mnie 10zł, Pani nawet nie raczyła mnie poinformować o tej prowizji, bo bym zrezygnowała i poszukała bankomatu... Za to, że wyjęłam pieniądze z konta oszczędnościowego zapłaciłam prowizję 7 lub 8zł (bo można tylko raz w miesiącu wypłacić za darmo - z własnego konta). Łupią na każdym kroku. Kwestia dni i zamykam konto.
A to nie jest sorbnet czasami?
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 16:41   #8
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
A to nie jest sorbnet czasami?
Możliwe. Zapytałam o przelew natychmiastowy, kobieta była zmieszana jakby sama nie wiedziała, pewnie powiedziała co wiedziała

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Nie dopytywałam, bo kwota 40 zł mnie odstraszyła skutecznie.
 07.06.2012
Stary 2013-09-24, 21:41   #9
temporaryqwerty
Raczkowanie

Są dwie możliwości:
1.Express Elixir - powoli zaczyna się pojawiać w bankach. Zwykle płatny ok 5zł.
2. Prywatna firma (zwykle BlueMedia) - z ich usług korzysta m.in. Alior.
Dostępne jednak dla każdego niezależnie od banku, ale poprzez systemy wspomnianej firmy - oczywiście płatne.

Edytowane przez temporaryqwerty
Czas edycji: 2013-09-24 o 21:43
temporaryqwerty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 13:52   #10
fabregasowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinaplesss Pokaż wiadomość
1. Porównywanie Alior sync z PKO BP jest całkowicie bez sensu. AS to bank internetowy, czyli bez odziałów, które generują ogromne koszty (najem lokalu, z reguły w centrum, zatrudnienie, sprzęt, sprzątaczki, itd) i nowy, więc kusi promocjami. PKO BP ma najwięcej placówek w Polsce, także chyba sama widzisz różnicę.
2. Jeżeli chodzi o rachunki oszczędnościowe - dziwny argument, bo w większości banków jest tak, że pierwszy przelew czy wypłata sa bezpłatne, a kolejne kosztują 5-10 zł - jest to norma, ponieważ te konta nie służą do przelewów, tylko tak jak sama nazwa wskazuje - do oszczędzania.
3. Konto ROR - pewnie masz ze starej oferty, w nowych kontach można mieć bezpłatne bankomaty, wystarczy się trochę zainteresować, jak w każdych umowach.
4. Każdy bank ma lepsze i gorsze produkty, w przypadku banków internetowych cena na pewno gra rolę. Z kolei PKO ma bardzo dobre kredyty hipoteczne, i przede wszystkim stabilne. I nie zapominajmy - ważnym czynniku (dla niektórych może nie) - jest to całkowicie polski bank, który zatrudnia ogrom ludzi, już nie mówiąc o tym że płaci tu największe podatki CIT z sektora finansowego, pieniądze same się nie pojawią. Dla niektórych to wady, a dla innych zaleta, biorąc pod uwagę ile korporacji czy sieciówek tanim kosztem tu zarabia a kase odprowadza

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 15:46   #11
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
1. Porównywanie Alior sync z PKO BP jest całkowicie bez sensu. AS to bank internetowy, czyli bez odziałów, które generują ogromne koszty (najem lokalu, z reguły w centrum, zatrudnienie, sprzęt, sprzątaczki, itd) i nowy, więc kusi promocjami. PKO BP ma najwięcej placówek w Polsce, także chyba sama widzisz różnicę.
2. Jeżeli chodzi o rachunki oszczędnościowe - dziwny argument, bo w większości banków jest tak, że pierwszy przelew czy wypłata sa bezpłatne, a kolejne kosztują 5-10 zł - jest to norma, ponieważ te konta nie służą do przelewów, tylko tak jak sama nazwa wskazuje - do oszczędzania.
3. Konto ROR - pewnie masz ze starej oferty, w nowych kontach można mieć bezpłatne bankomaty, wystarczy się trochę zainteresować, jak w każdych umowach.
4. Każdy bank ma lepsze i gorsze produkty, w przypadku banków internetowych cena na pewno gra rolę. Z kolei PKO ma bardzo dobre kredyty hipoteczne, i przede wszystkim stabilne. I nie zapominajmy - ważnym czynniku (dla niektórych może nie) - jest to całkowicie polski bank, który zatrudnia ogrom ludzi, już nie mówiąc o tym że płaci tu największe podatki CIT z sektora finansowego, pieniądze same się nie pojawią. Dla niektórych to wady, a dla innych zaleta, biorąc pod uwagę ile korporacji czy sieciówek tanim kosztem tu zarabia a kase odprowadza
Nie musisz mnie uświadamiać, bo wiem czym się różnią te banki. Do mnie przemawiają cyfry i oszczędności, myślę o sobie, a nie o utrzymywaniu placówek banku. Oddział mi nie potrzebny, wszystko da się załatwić on line, nie muszę stać w kolejkach. No jeżeli pójdę po hipotekę, to pewnie przemyślę gdzie, ale zapewne tam gdzie niższy procent... Nie rozumiem osób, które dobrowolnie tracą pieniądze w bankach, gdzie w innych można mieć to samo za darmo tylko dlatego, że np. są ich pracownikami (Ty tak brzmisz, choć mogę oczywiście się mylić) czy są z przyzwyczajenia. Młode pokolenie myśli inaczej, aby szybciej, wygodniej itd. A pieniądze, które niby wpływają do polskiego budżetu z polskiego banku i tak pójdą bokiem.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Piotr Brzozowski Pokaż wiadomość
Proszę się nie podniecać. Zadałem sobie sporo trudu by sprawdzić co to za przelew za 40 zł. Oto co ustaliłem. Szanowna Pani zrealizowała przelew wysokokwotowy za pośrednictwem systemu Sorbnet. To jest dość skomplikowane, ale to nie są przelewy dla "Pani Kowalskiej". W tym wypadku wysokość opłaty nie zależy od kwoty przelewu (ale jest to przelew wysokokwotowy poniżej 1 mln zł). Ile kosztuje przelew "pilny", czyli taki który przecietny posiadacz ROR-u w PKO BP może zlecić do natychmiastowego wykonania? 9 zł i pieniądze natychmiast są na koncie odbiircy!!!
Natomiast za zwykły przelew internetowy posiadacz np. Konta za Zero nie płaci nic, za przelew zlecany telefonicznie zapłaci 3 zł, a w oddziale 5 zł.
Prosze mi wybaczyć ale nie mam czasu by werifikować wszystkie inne sensacyjne informacje "pinaplesss". To mogą być newsy równie wiarygodne jak "przelew za 40 zł". W każdym razie ja, klient PKO BP, na pewno nie ponoszę tak dużych opłat.
Widzę, że odezwali się pracownicy banku... którzy na dodatek mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Więc jeszcze raz. Zapytałam pracownika o prowizję za przelew natychmiastowy i usłyszałam 40zł i na tym się skończyło, bo szkoda było kolejnych minut na dopytywanie, skoro i tak trafiłam na niekompetentną osobę. Jeszcze nie upadłam na głowę, żeby z niego korzystać, bo tak jak napisałam, w innym banku mam to za DARMO. Skoro stałam w placówce banku w wielkiej kolejce, to z ciekawości zapytałam. Jeżeli pracownik odpowiedział mi, jak widać nie na temat, Panie Piotrze, to może bank powinien zainwestować w szkolenia pracowników, a mniej w reklamę?
 07.06.2012
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości