![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Bielizna - ZBIORCZY
Przeszukałam forum i nie znalazłam wątku, więc zakładam, jeśli jednak jest gdzieś taki to proszę o zamknięcie
![]() Witam i zapraszam do dyskusji wszystkie miłośniczki bielizny ![]() Wymieniajmy się tutaj naszymi doświadczeniami, opiniami itd ![]() Ja dotychczas kupowałam bieliznę w Atlanticu, gdyż biustonosze z tej firmy dobrze na mnie leżały i są bardzo trwałe. Ostatnio się skusiłam i kupiłam komplet w Intimissimi, mają bardzo ładne wzory, ale uważam, że są za drogie - stringi za 45zł po kilku założeniach się prują ![]() Jestem ciekawa jak oceniacie Triumpha? W Factory na promocji mają bardzo dobre ceny ok40zł za stanik, mierzyłam kiedyś ale źle na mnie leżały. Jakie polecacie jeszcze firmy bieliźniarskie? Mam mały biust i zazwyczaj staniki na mnie źle leżą, szczególnie te z sieciówek tzn H&M, Reserved itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bielizna - ZBIORCZY
Cytat:
Edytowane przez Elessar Czas edycji: 2014-03-15 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam bieliznę La Senza
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak kiedyś będę miała więcej gotówki to z ciekawości się przejdę do takiego salonu gdzie dobierają rozmiar ![]() Póki co muszę się rozejrzeć za czymś do 50zł, zobaczę ten Triumph z przeceny z Esotiq i La Senzy jeszcze nigdy nie mierzyłam, tam też zerknę. Intimissimi wybrałam, tylko dlatego, że potrzebowałam czegoś na szybko a nic innego na mnie nie pasowało, ale nie stanik nie jest wart tych 114zł, ceny outletowe ok ale te normalne to przesadzają. Szczerze mówiąc nie rozumiem tak zawyżonych cen bielizny, w kraju o tak niskich zarobkach - stringi koronkowe 50zł ![]() ![]() ![]() Zadowolona jestem ze stringów z Calvina Kleina, które kupiłam w Factory za ok 40zł, ale są bardzo trwałe, mam od nich stanik jest ok, ale 90zł to za dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ceny dołów to inna bajka :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Muszę taki przymierzyć, tak to trudno jest mi się przekonać, bo nie mam porównania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ja z kolei mam bardzo duży biust
![]() I co nie kupię stanika, to źle na mnie leży. Nie wiem już jak kupować i się za bardzo nie wykosztować, żeby było mi wygodnie i żeby przy schylaniu się, pierś ze stanika nie wychodziła. Byłam zadowolona z firmy Kinga. O tych, które wspomniała Khaleesi nawet nie wstępowałam do butików, bo rozmiarówka na mój biust u nich nie występuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- [1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4559731 6]Ja z kolei mam bardzo duży biust ![]() I co nie kupię stanika, to źle na mnie leży. Nie wiem już jak kupować i się za bardzo nie wykosztować, żeby było mi wygodnie i żeby przy schylaniu się, pierś ze stanika nie wychodziła. Byłam zadowolona z firmy Kinga. O tych, które wspomniała Khaleesi nawet nie wstępowałam do butików, bo rozmiarówka na mój biust u nich nie występuje.[/QUOTE] Próbowałaś może Avy? Chociaż to też zależy co masz na myśli przez duży biust. Poszukaj czy gdzieś w Twojej okolicy nie ma sklepu z większym zakresem rozmiarów, Stanikowa Mapa pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No a jeśli chodzi o tą Avę, to nie próbowałam, wolę nie ryzykować i kupować w internecie, bo jak w stacjonarnych nie umiem dobrać rozmiaru, to tym bardziej w internecie też nie dobiorę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmierz się wg wytycznych z pierwszego posta tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=726809 i podaj mi wymiary na priv albo napisz w podlinkowanym wątku, zobaczymy co da się zrobić dla Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A jak wygląda takie dobieranie stanika?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Próbowałaś może Avy?
![]() Nosiłam biustonosze wielu producentów, ale AVA to właśnie mój faworyt. Mam 75D i zdecydowanie AVA to mój krój. Ładnie zaokrągla, utrzymuje. Esotiq też warty jest uwagi, chociaż jak dla mnie za szybko się rozciąga w pasie. Podobają mi się również staniki marki Kinga i Nipplex ale niestety nie są dla mnie - mimo dobrze dobranego rozmiaru biust nie wygląda idealnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A ja mam jeszcze inny problem i rowniez bardzo ciezko mi dobrac stanik.
Mam dosc spory biust, a przy tym maly obwod pod nim. Zazwyczaj biustonosze albo maja maly obwod, ale i mala miseczke, albo odwrotnie: perfekcyjna miseczke i obwod taki, ze ze 3 razy bym sie owinela... >.< EDIT: dopiero zobaczylam posta bieliznasensi. Hmm. Bede musiala przemyslec AVA... ![]()
http://www.next-stop-adventure.com ![]() ![]() ![]() اذا ضحك لك الزمان فكن على حذر... لأن الزمان لا يضحك طويلا Edytowane przez zuzia_zuzia Czas edycji: 2014-03-15 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Zostajesz albo zmierzona centymetrem albo brafitterka dobiera rozmiar po obejrzeniu Ciebie w biustonoszu. Potem mierzysz różne modele w danym i sąsiednich rozmiarach i stwierdzasz, w którym czujesz się wygodnie i w którym się sobie podobasz.
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Nosiłam biustonosze wielu producentów, ale AVA to właśnie mój faworyt. Mam 75D i zdecydowanie AVA to mój krój. Ładnie zaokrągla, utrzymuje. Esotiq też warty jest uwagi, chociaż jak dla mnie za szybko się rozciąga w pasie. Podobają mi się również staniki marki Kinga i Nipplex ale niestety nie są dla mnie - mimo dobrze dobranego rozmiaru biust nie wygląda idealnie.[/QUOTE] Dlatego dobrze, że jest wybór ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubię bieliznę firmy Kinga i Ava
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
teeż!
![]() ![]()
kociara na pełny etat ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-03-19 o 09:19 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja zamówiłam sobie pas korygujący i czekam na przesyłkę. Zobaczymy, jaki będzie efekt. Mam problem z wystającym brzuszkiem i będzie idealny pod obcisłe sukienki- jeśli spełni swoją funkcję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ja nie polecam bielizny z H&M - staniki strasznie się rozciągają i deformują ( a piorę wszystko ręcznie i suszę rozłożone...) Majtki też mi się zmniejszyły po kilku praniach z rozmiaru 36 do 32
![]() Bielizna z Oysho jest bardzo fajna i lepsza jakościowo, ale niestety to jednak sieciówka i trzeba się sporo nagimnastykować żeby dobrać rozmiar (np. ich majtki w rozmiarze S są na mnie za małe, za to Mki spadają mi z tyłka ![]() ![]() Triumph miał kiedyś fajne biustonosze - ktoś się orientuje czy nadal trzyma poziom? W ogóle to marzy mi się jakaś urocza, ale kobieca bielizna. Wszędzie widzę bieliznę albo nijaką ( gładki materiał, ''gaciowe'' kolory,nijakie fasony) albo zbyt seksowną ( sto koronek, puszków, kokardek, materiał błyszczący i zazwyczaj w kolorze intensywnego różu czy innym jadowitym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nie polecam bielizny z H&M i innych sieciówek. Nie specjalizują się one w bieliźnie, tak więc posiadają słabej jakości staniki i majtki (chociaż pod względem wizualnym są bardzo ładne). Z chęcią skorzystam z Waszych podpowiedzi i wypróbuję Ave i Esotiq
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() New Yorker to w ogóle śmiech na sali, nigdy tam nie wchodzę, no chyba żeby sobie humor poprawić ![]() W Reserved jest dziwna rozmiarówka - ich biustonosze albo wypadają za duże albo za małe. Nie mówiąc już o obwodach tych biustonoszy, 70 była tak wielka że prawie się mogłam nim dwa razy owinąć ![]() Ale nie, jak dla mnie nie ma ładnej bielizny na naszym rynku, sama nuda, od tylu lat takie same kolekcje, takie same wzory i typowa kolorystyka ( biel, czerń, beż/nude ewentualnie na lato dadzą różowy albo turkusowy za którymi nie przepadam). Może jestem za bardzo wymagająca, ale marzy mi się jakiś naprawdę piękny komplet bielizny - ale poszukiwania nadal trwają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Można zacząć szukać po necie. Na pewno coś się znajdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja staniki kupuje w internecie, wyszukuje okazji, na tyle tanie zebym potem mogla sprzedać jeśli na mnie nie pasuje. Ostatnio szaleje z m&s. Czasami ale to rzadko kupuje w sklepach typu only her, czy tez innych oferujących takie marki jak panache lepel czy pour moi. Wtedy liczę sie ze wzrotem lub wymianą. Gacie to made in china albo sieciówki.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=haru_haru;45671233]W Triumphie z tego co pamiętam nic ładnego nie było, ich bielizna jest dość wygodna, ale ładna? Kiedyś owszem, mieli fajne kolekcje, ale teraz co ich odwiedzę to straszna nuda
![]() Teraz w Triumphie jest nowa kolekcja i ciekawsza kolorystyka , oraz najnowsza promocja do - 30%
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.