|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dwujęzyczna księgowa
Witam.
jestem młodą (22 lata) osobą mieszkającą 6 lat za granicą - Dania. oczywistością jest to, że język duński znam niemal tak dobrze jak polski. mam wykształcenie ekonomiczne (handlowe?), wszak była to szkoła w której ekonomię, finanse, księgowość czy matematykę miałam na najwyższym poziomie - jednak nie był to uniwersytet. chciałabym wrócić do PL ze względów personalnych. stąd moje pytanie: jakie miałabym szanse na zostanie księgową (dwujęzyczną, z jęz duńskim) w Polsce? czy jest na coś takiego zapotrzebowanie? ile taka osoba (mniej więcej!) by zarabiała? ewt. jaki zawód jeszcze byście mi polecali? pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwujęzyczna księgowa
Szanse są różne w zależności od rejonu Polski. Jest sporo ogłoszeń w internecie, można znaleźć też z wymaganym jezykiem duńskim, np. w Krakowie, o zarobkach nie wiem nic
![]()
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
gdy tylko wspomniałaś o duńskim to od razu pomyślałam o Accenture. oni często poszukują osób ze znajomością angielskiego + jednego bardziej nietypowego języka do działu outsourcingu (właśnie głównie księgowość).
znalazłam taką ulotkę w pdf: http://careers.accenture.com/pl-en/l...ure_ulotka.pdf i duński jest jednym z wymienianych języków. niestety, nie mam pojęcia jak prezentują się zarobki w outsourcingu Accenture. gdzie jeszcze możesz pracować? możliwości jest mnóstwo. pierwsze co przychodzi mi do głowy to audyt, doradztwo biznesowe, transakcyjne, consulting, controlling itp. (jednak tam raczej nie skorzystasz z duńskiego, chyba, że firma będzie miała duński kapitał). zarobki są bardzo zróżnicowane w zależności od tego w jakim mieście będziesz pracować, w jakiej firmie, w jakim dziale - maksymalna pensja z jaką się spotkałam dla świeżo upieczonego absolwenta finansów to 12tys. zł brutto, ale są też osoby, które zaczynają za minimalną krajową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że masz dużą szansę na pracę w centrum outsourcingowym. Ale pieniądze tam są raczej kiepskie, znajomy zaczynał od trochę pond 2 tysięcy złotych na rękę (jakieś 3500 brutto o ile pamiętam).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
http://www.pracuj.pl/praca/young-pro...oferta,3113955 a cos takiego?
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
na Twoim miejscu chyba wolałabym się rozejrzeć za firmami działającymi w Polsce z duńskim kapitałem np. Arla Foods, Carlsberg czy Nordea (znalazłam w internecie informację, że duńskich firm jest w Polsce kilkaset, więc będzie w czym wybierać) i po prostu aplikowała tam do działów księgowości/finansów/sprawozdawczości/controllingu. znajomość duńskiego może się przydać później w pracy w bezpośrednich kontaktach ze spółkami z grupy i może być Twoją mocną stroną przy rekrutacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.