![]() |
#1 |
BAN stały
|
Klasyczna uroda?
Dziewczyny, jaka to jest klasyczna uroda? Przeszukuje internet i nie mam pojecia, wyskakuja mi przerozne typy.
Nie zainteresowaloby mnie to az tak, gdyby nie sytuacja, kiedy obca osoba, no przynajmniej ktos o stanowsku takim, ze dziwne bylo uslyszec uwage na temat wygladu, oznajmila mi wrecz ze zdumieniem, ze mam rzekomo bardzo klasyczna urode i powinnam zajac sie czyms w rodzaju modelingu, hm... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Klasyczna uroda?
Otrzymałaś duży komplement
![]() Klasyczna uroda to regularne rysy twarzy, dość symetryczna (choć idealnie nigdy nie będzie), średnie/duże oczu i usta, proporcjonalny do wielkości twarzy, jej kształtu, nie krzywy nos. Nie wiem jak to dookreślić dokładniej ![]() Najlepiej wstawię zdjęcia kobiet, które uważam za klasycznie ładne. Np. Natalie Portman, Kate Beckinsale, młoda Cindy Crawford i Brooke Shields. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dziekuje. Ja jestem milosniczka urody typu uroda Adriany Limy czy Angeliny Jolie, dlatego makijazem staram sie zawsze zrobic np taki charakterystyczny jak ich ksztalt oka, no coz, nigdy nie bede zadowolona z tego co mam heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
... choć nie Westwood
|
Z tym, że właśnie na klasyczną urodę w modelingu jest mniejsze zapotrzebowanie
![]() W każdym razie zazdroszczę komplementu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
jestę wieszczę
|
Mnie kojarzy się z tym określeniem zawsze Agnieszka Wagner.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
zgadzam się z lexmax
![]() ![]() Angelina Jolie nie ma klasycznej urody - ma nieproporcjonalnie duże usta, co nie zmienia faktu że jest piękna (według mnie^^). Poza tym, z polskich aktorek to jeszcze np: Anna Cieślak jest przedstawicielką klasycznej urody, Pola Raksa. Jak widzisz po wyżej wymienionych to bardzo duży komplement ![]()
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-08-02 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez littlemagdalena Czas edycji: 2012-08-02 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Wow, tak to odbierasz. Dziwie sie, nie wiem w takim razie o jakich filmach Ty mowisz, chyba o ksiezniczkach z disneya haha, bo myslalam, ze wlasnie na ulicach widac wiele klasycznej urody, takiej jak na filmach ;D A mi klasyczna uroda, chocby nie wiem jaka piekna byla taka twarz, wydaje sie nudna. Zachwycam sie natomiast nad magnetyzmem np Adriany Limy niczym nastolatka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Też słyszałam kilka razy, że mam klasyczną urode - po czym inne osoby mówiły mi, że oryginalną
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Regularne rysy, prosty nos, owalna twarz. Czyli Lima itp seksowne kociaczki odpadają. To raczej taki typ o spokojnych, harmonijnych rysach - greckie rzeźby, Madonny Botticellego. Żadne tam usta Angeliny Jolie ani za krótkie pyszczki.
O kobiecie o takiej urodzie można w późniejszym wieku powiedzieć nie tylko że jest urodziwa, ale i "przystojna" (: |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
To taki typ urody, który podoba się zarówno mężczyznom, jak i kobietom. Modelki z klasyczną urodą są zazwyczaj najbardziej atrakcyjne. Dla mnie klasyczna pięknością była Grace Kelly. W czasach obecnych to Monica Bellucci.
Chodzi o symetryczność i harmonijność rysów twarzy; w pewien sposób też o wyraz twarzy - dla mnie klasyczna piękność ma taki "mądry" ![]() ![]() Dla mnie klasyczna pięknośc to typ urody ponadczasowy, który podoba się dzisiaj, a 100 lat temu też miałby wzięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ja (to brzmi jakbym sie uwazala za taka pieknosc, nie odbierzcie tego tak
![]() ![]() A jak myslicie, jaki styl ubioru najbardziej pasuje to takiego typu? Klasczny jak Bellucci, dosc proste sukienki czy bardziej odjechany? Ja lubie sie przyozdobic czasami czyms oryginanym chociaz cenie minimalizm, a mam wrazenie ze moja siostra o typie urody Angeliny Jolie zalozy byle szmatke i wyglada swietnie, jak myslicie, co najbardziej pasuje to mojego typu? Edytowane przez littlemagdalena Czas edycji: 2012-08-02 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
A jak fotogeniczna! Ta kobieta nie miała złego zdjęcia, naprawdę, nawet na tych z zaskoczenia wygląda jak prosto z Vogue'a!
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorzuciłabym jeszcze parę posągowych piękności - Vivien Leigh, Claudię Cardinale, Jane Fondę, Ornellę Muti i przepiękną Romy Schneider, a ze współczesnych Marion Cottillard, Rachel Weisz ![]()
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2012-08-02 o 17:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A ja dodam od siebie jeszcze naszą Polską Annę Dymną....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pani Buka
|
mam podobne typy. klasyczna uroda to moim zdaniem proporcjonalne, regularne rysy twarzy. żaden element nie odstaje od innych. spore oczy z naturalnymi, wyraźnie zarysowanymi brwiami, prosty, niezbyt duży nos, usta takie w sam raz, wyraźne kości policzkowe.
Grace Kelly, Pola Raksa to dobre typy wg mnie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Z klasycznej polskiej urody to załapuje się też Barbara Brylska
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym jeszcze Diane Kruger dodała.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zgadzam się co do Grace Kelly, Viviene Leigh, Rachel Weisz, Romy Schneider, Anny Dymnej i Jane Fondy (zarówno za młodu jak i teraz) ![]() A ta panią sobie musiałam wygooglać i stwierdzam, że również jest niczego sobie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
mi zawsze klasyczna uroda kojarzyła sie z francuskimi aktorkami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
http://www.zeberka.pl/art.php?id=17465
twarz tej dziewczyny wybrano jako idealnie symetryczną, 'klasyczną'. nie podoba mi się jej uroda, zbyt nudna ![]()
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Zgadzam sie z Toba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z taka twarzą nie oszpecisz sie łatwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Oj, szkoda, że nie pokażesz pyszczka ;p no trudno. Nie będę nalegać, bo zaraz wyjdę na jakąś nienormalną ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
A jesteś podobna do jakiejś znanej kobiety? Przypominasz którąś z tych tutaj podanych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Kurcze, nie wiem...moze do niej, tylko na tym zdjeciu http://i2.listal.com/image/1348148/9...-cardinale.jpg tylko ona ma chyba oczy glebiej osadzone...
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Moze tez odrobine z Bellucci, ale odrobinke, tamta ma wieksza gorna warge i inne oczy ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Pokazalam mamie to zdjecie co wkleilam, mowi zdecydowanie, ze jestem podobna. Mysle, ze mam usta ciutek, cut ciut wieksze i bardziej wszytsko skupione na twarzy, no nie wiem, a jak przegladam zdjecia, to na kazdym wygladam inaczej xD No wkleilabym, ale mam watek typu problemy z facetami, moglabym sobie zawalic zycie osobiste jakby mnie ktos tu wyhaczyl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.