Fryzjer - Czy kto¶ pomo¿e ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-09-26, 11:52   #1
enterten
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Exclamation

Fryzjer - Czy kto¶ pomo¿e ?

Witajcie. Jestem w tym bardzo pod³amana i liczê ¿e która¶ z Was bêdzie potrafi³a mi pomóc. A mianowicie, jestem po maturze a moim marzeniem jest zostaæ fryzjerem niestety Pani Minister wprowadzi³a zakaz nauczania fryzjerstwa osób doros³ych - szko³y policealne nie prowadz± ju¿ takich zajêæ. Jak mogê zdobyæ tytu³ czeladnika? Czy mam siê ju¿ przegnaæ ze swoim marzeniem?
enterten jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-26, 12:23   #2
amg88
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 257
Dot.: Fryzjer - Czy kto¶ pomo¿e ?

Ale s± szko³y policealne jednoroczne(p³atne) gdzie mo¿na ukoñczyæ fryzjerstwo. Taki kierunek koñczy siê egzaminami wewnêtrznymi.
amg88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-26, 14:33   #3
Agnieszka987
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 080

Nie to podforum...
Agnieszka987 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-26, 18:15   #4
Kocica84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 320

Cytat:
Napisane przez enterten Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie. Jestem w tym bardzo pod³amana i liczê ¿e która¶ z Was bêdzie potrafi³a mi pomóc. A mianowicie, jestem po maturze a moim marzeniem jest zostaæ fryzjerem niestety Pani Minister wprowadzi³a zakaz nauczania fryzjerstwa osób doros³ych - szko³y policealne nie prowadz± ju¿ takich zajêæ. Jak mogê zdobyæ tytu³ czeladnika? Czy mam siê ju¿ przegnaæ ze swoim marzeniem?
HejZawsze mo¿na sie zapytaæ o kursy s± takie roczne czyli p³atne ale generalnie po takim kursie umiesz tyle samo jak by¶ skoñczy³a policelane studium i masz dyplom ukoñczenia
Najlepiej zobaczyæ oferty szkó³ tam gdzie jest fryzjerstwo na internecie zadzwoniæ zapytaæ sie o ceneFajne jest to ¿e w trakcie trwania jednego kursu mo¿esz ukoñczyæ te¿ inne ja tak mia³am na rocznym kursie z paznokci

Edytowane przez Kocica84
Czas edycji: 2013-09-26 o 18:19
Kocica84 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-26, 21:30   #5
mala061
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 285

Cytat:
Napisane przez enterten Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿liwo¶ci zostania fryzjerem masz napewno. Moja kole¿anka zdecydowa³a siê na kszta³cenie w tym zawodzie, dopiero po tym jak obroni³a licencjat na studiach, a gdzie tam po maturze
mala061 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-09-26, 21:30   #6
migotka_zdw
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Tak to jest w tym kraju, ¿e ostatnio zakazuj± wiedzy w placówkach edukacyjnych ju¿ od najm³odszych lat. Przez nich bojê siê mieæ dzieci w Polsce!

A co do Twojego pytana to my¶lê, ¿e mo¿esz popytaæ w szko³ach policealnych lub wybraæ siê na jaki¶ kurs. A mo¿e uda³oby Ci siê za³atwiæ jakie¶ praktyki przed nauk± w jakim¶ zaprzyja¼nionym salonie?
Stary 2013-09-28, 13:43   #7
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka_zdw Poka¿ wiadomo¶æ
Tak to jest w tym kraju, ¿e ostatnio zakazuj± wiedzy w placówkach edukacyjnych ju¿ od najm³odszych lat. Przez nich bojê siê mieæ dzieci w Polsce!

A co do Twojego pytana to my¶lê, ¿e mo¿esz popytaæ w szko³ach policealnych lub wybraæ siê na jaki¶ kurs. A mo¿e uda³oby Ci siê za³atwiæ jakie¶ praktyki przed nauk± w jakim¶ zaprzyja¼nionym salonie?
Nie jestem pewna, ale czy nie zlikwidowano ju¿ studium fryzjerskiego? Teraz s³yszê ju¿ tylko o kursach rocznych czy dwuletnich (po których mozna ubiegac siê o egzamin panstwowy i tetyu³ technika chyba...?)

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-09-29, 14:24   #8
migotka_zdw
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

"Informujemy, i¿ od wrze¶nia 2012 r. po wprowadzeniu nowej reformy przez Ministerstwo Edukacji Narodowej, na terenie ca³ej Polski nie bêdzie mo¿liwo¶ci uzyskania zawodu technika us³ug fryzjerskich w szko³ach policealnych tak, jak to by³o dotychczas. Nie dotyczy to osób, które ju¿ rozpoczê³y naukê.

Zawód technik us³ug fryzjerskich mo¿na uzyskaæ w naszej szkole na Fryjzerskim Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym (KKZ)."

http://www.copacabanastudium.pl/fryz...-zawodowy.html

http://www.copacabanastudium.pl/stud...yzjerskie.html

W sensie szko³y policealne mia³am na my¶li studium. Poda³am Ci jedn± stronkê we Wro. Najlepiej do nich zadzwoniæ i siê dowiedzieæ jak to wygl±da.
Stary 2013-09-29, 18:38   #9
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka_zdw Poka¿ wiadomo¶æ
"Informujemy, i¿ od wrze¶nia 2012 r. po wprowadzeniu nowej reformy przez Ministerstwo Edukacji Narodowej, na terenie ca³ej Polski nie bêdzie mo¿liwo¶ci uzyskania zawodu technika us³ug fryzjerskich w szko³ach policealnych tak, jak to by³o dotychczas. Nie dotyczy to osób, które ju¿ rozpoczê³y naukê.

Zawód technik us³ug fryzjerskich mo¿na uzyskaæ w naszej szkole na Fryjzerskim Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym (KKZ)."

http://www.copacabanastudium.pl/fryz...-zawodowy.html

http://www.copacabanastudium.pl/stud...yzjerskie.html

W sensie szko³y policealne mia³am na my¶li studium. Poda³am Ci jedn± stronkê we Wro. Najlepiej do nich zadzwoniæ i siê dowiedzieæ jak to wygl±da.

Czyli tak jak mówiê. Nie ma ju¿ studium 2 letniego policealnego, ale za to zosta³a mozliwosc uzyskanie technika po kursach kwalifikacyjnych. Ró¿nica polega na tym, ¿e w studium masz ci±g³o¶æ tj uczysz siê od po³owy wrzesnia do czerwca (w zaocznych co drugi tydzien) i na koñcu zdajesz egzaminy. Na kursach jest to trochê pomieszane: tj dyrektorzy placówek mog± zrobic tak, ze nie bêdziesz uczy³a siê zaocznie co drugi tydzien, a co tydzien, wiec skonczysz szko³ê wczesniej np. w lutym. Znam przypadki gdzie na egzaminy po skonczeniu kursu w czerwcu czeka³o siê do listopada, wiec zmiana wg mnie na " -" ... Wydaje mi siê, ¿e w studium policealnym egzaminy przebiega³yby szybciej, ale pewnosci nie mam...
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.