Własny biznes :) Pomoże ktoś ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 08:54   #1
Devek
Raczkowanie

Własny biznes :) Pomoże ktoś ?

Witam!

Chciałbym was się jakoś poradzić co można rozkręcić takiego, aby dorobić coś na boku I się nie na robić ;P
Kiedyś jak byłem młodszy to kręciłem biznes z telefonami simlocki itp były takie dni, że wyciągałem do 1tys. Ale dużo osób opatentowało mój sposób i robią simlocki za bezcen od 5 do 20 zł Więc to od pada bo aukcja itp i wychodzę teraz na 0... Obecnie czekam, aż gość otworzy firmę i mam zatrudnienie na 100% ale muszę czekać jeszcze z miesiąc. Chciałbym coś jeszcze dorabiać na boku. Co teraz jest na topie ?
Co potrafię ?
Elektronika lutowanie usuwanie usterek.
PC/Laptop naprawa, wgrywanie win podpisywanie sterowników itp..
Tworzenie witryn www.
Telefony, Naprawa, Simlock, Unlock
Programowanie procesorów
Mechanika samochodowa usuwanie usterek, wymiana części, Elektromechanik
Spawanie Gazowe, elektryczne
oraz wiele wiele więcej.

Jestem po szkole oo całkiem innym kierunku i nie zamierzam iść dalej
Devek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-23, 10:53   #2
temporaryqwerty
Raczkowanie

Dot.: Własny biznes :) Pomoże ktoś ?

Cytat:
Napisane przez Devek Pokaż wiadomość
Witam!

Chciałbym was się jakoś poradzić co można rozkręcić takiego, aby dorobić coś na boku I się nie na robić ;P
Kiedyś jak byłem młodszy to kręciłem biznes z telefonami simlocki itp były takie dni, że wyciągałem do 1tys. Ale dużo osób opatentowało mój sposób i robią simlocki za bezcen od 5 do 20 zł Więc to od pada bo aukcja itp i wychodzę teraz na 0... Obecnie czekam, aż gość otworzy firmę i mam zatrudnienie na 100% ale muszę czekać jeszcze z miesiąc. Chciałbym coś jeszcze dorabiać na boku. Co teraz jest na topie ?
Co potrafię ?
Elektronika lutowanie usuwanie usterek.
PC/Laptop naprawa, wgrywanie win podpisywanie sterowników itp..
Tworzenie witryn www.
Telefony, Naprawa, Simlock, Unlock
Programowanie procesorów
Mechanika samochodowa usuwanie usterek, wymiana części, Elektromechanik
Spawanie Gazowe, elektryczne
oraz wiele wiele więcej.

Jestem po szkole oo całkiem innym kierunku i nie zamierzam iść dalej
Obsługa informatyczna sektora MSP? Firmy często szukają tu oszczędności. Potrzebna będzie na pewno jakaś wiedza na temat programów księgowych i ich baz danych, czasami Exchange i praca na kontach na serwerze lokalnym. No i oczywiście wszelkie sprawy sieci LAN, w tym VPN. Dodatkowym atutem byłaby wiedza o hezpieczeństwie IT, zarówno na poziomie technicznym, jak i "ludzkim".
Poza tym firmy często wydają niepotrzebnie kasę na nowy i za drogi sprzęt zamiast dobrze utrzymywać starszy - mając orientację na rynku, możesz zaproponować im dużą redukcję kosztów.

W wolnych chwilach Wordpress.

Mam nadzieję że nie jesteś z Małopolski :P

Firma? Raczej nie, ZUS Cię zje. Umowy o dzieło są w takich sytuacjach dużo korzystniejsze.

Edytowane przez temporaryqwerty
Czas edycji: 2013-09-23 o 10:55
temporaryqwerty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-23, 12:30   #3
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devek Pokaż wiadomość
aby dorobić coś na boku I się nie na robić ;P

Tak dobrze w obecnych czasach chyba nie ma

Reklama dźwignią handlu jak to się mówi, nie wiem czy chcesz mieć swoją dział. gospodarczą czy to chcez robić po pracy dorywczo, ale jak się ogłosisz w gazecie, jakieś reklamy ulotki i napiszesz co tam konkretnie będziesz wykonywał to myślę że ktoś się skusi. Byle ceny był dobre i żebyś miał wiedzę na dany temat.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-23, 14:15   #4
Devek
Raczkowanie

Informatyk jest dobra fucha tez jestem połapany z zabezpieczeniami oraz ich łamaniem Ale wszędzie w firmach chcą doświadczenia nie wiadomo jakiego oraz skończoną szkołę w tym kierunku. Ale przeważnie u mnie jest tak, że przyjmują znajomi sowich znajomych, lub rodzinę Co nie wiedzą nic.... Ciemna magia heh ale to ich spawa nie moja.
ZUS skarbówkę oraz państwo da radę oszukać ;P Tylko trzeba umieć kręcić :P jak każdy prywaciarz w firmach heh
Stary 2013-09-24, 21:32   #5
temporaryqwerty
Raczkowanie

Jeśli równolegle nie studiujesz dziennie, polecam poczytać o zbiegu tytułów ubezpieczeń Niezły trik.
Stary 2013-09-24, 21:45   #6
artur1986
Raczkowanie

Może stronki www jakieś proste zaoferować dla osób prywatnych
artur1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 10:35   #7
Devek
Raczkowanie

Czasami mam zlecenia na strony www. Ale to jest marny grosz aa obecnie to wszyscy się na Fb ogłaszają więc to od pada.
Stary 2013-09-27, 11:27   #8
201605161006
Konto usunięte

Możesz oferować na gumtree zrobienie strony internetowej za jakąś niższą cene, niz oferują specjalne firmy, ja np. jak pracowalam w firmie i zajmowalam sie reklamą itp. to byly firmy oferujące zrobienie strony interetowej za 5000 zł :O, a zwykły student, umiejący robic strony, oferował zrobienie strony za 150-200zł i wcale nie było źle. Takze na pewno w ten sposob mozesz podreperować budżet.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 10:48   #9
weranika
BAN stały

Może ekologiczna myjnia samochodowa? Czytałam gdzieś że to fajny pomysł na biznes ale jako kobieta jakoś sie w tym nie widzę sama , ale może Tobie sie spodoba http://ecomyjnia.pl/ tam masz biznesplan takiego biznesiku
weranika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 21:40   #10
Devek
Raczkowanie

Narazie to wymieniam części w samochodach i przyuczam się :P I strony internetowe po 50 zł robię :P Zobaczymy jak dalej się po toczy...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości