|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Własny biznes :) Pomoże ktoś ?
Witam!
Chciałbym was się jakoś poradzić co można rozkręcić takiego, aby dorobić coś na boku ![]() Kiedyś jak byłem młodszy to kręciłem biznes z telefonami simlocki itp były takie dni, że wyciągałem do 1tys. Ale dużo osób opatentowało mój sposób i robią simlocki za bezcen od 5 do 20 zł Więc to od pada bo aukcja itp i wychodzę teraz na 0... Obecnie czekam, aż gość otworzy firmę i mam zatrudnienie na 100% ale muszę czekać jeszcze z miesiąc. Chciałbym coś jeszcze dorabiać na boku. Co teraz jest na topie ? Co potrafię ? Elektronika lutowanie usuwanie usterek. PC/Laptop naprawa, wgrywanie win podpisywanie sterowników itp.. Tworzenie witryn www. Telefony, Naprawa, Simlock, Unlock Programowanie procesorów Mechanika samochodowa usuwanie usterek, wymiana części, Elektromechanik Spawanie Gazowe, elektryczne oraz wiele wiele więcej. ![]() Jestem po szkole oo całkiem innym kierunku i nie zamierzam iść dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Własny biznes :) Pomoże ktoś ?
Cytat:
Poza tym firmy często wydają niepotrzebnie kasę na nowy i za drogi sprzęt zamiast dobrze utrzymywać starszy - mając orientację na rynku, możesz zaproponować im dużą redukcję kosztów. W wolnych chwilach Wordpress. Mam nadzieję że nie jesteś z Małopolski :P Firma? Raczej nie, ZUS Cię zje. Umowy o dzieło są w takich sytuacjach dużo korzystniejsze.
Facet. 93. Ateista. Feminista. Racjonalista. Leseferysta. Edytowane przez temporaryqwerty Czas edycji: 2013-09-23 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak dobrze w obecnych czasach chyba nie ma ![]() Reklama dźwignią handlu jak to się mówi, nie wiem czy chcesz mieć swoją dział. gospodarczą czy to chcez robić po pracy dorywczo, ale jak się ogłosisz w gazecie, jakieś reklamy ulotki i napiszesz co tam konkretnie będziesz wykonywał to myślę że ktoś się skusi. Byle ceny był dobre i żebyś miał wiedzę na dany temat.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Informatyk jest dobra fucha tez jestem połapany z zabezpieczeniami oraz ich łamaniem
![]() ![]() ZUS skarbówkę oraz państwo da radę oszukać ;P Tylko trzeba umieć kręcić :P jak każdy prywaciarz w firmach heh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeśli równolegle nie studiujesz dziennie, polecam poczytać o zbiegu tytułów ubezpieczeń
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Może stronki www jakieś proste zaoferować dla osób prywatnych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czasami mam zlecenia na strony www. Ale to jest marny grosz aa obecnie to wszyscy się na Fb ogłaszają więc to od pada.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Możesz oferować na gumtree zrobienie strony internetowej za jakąś niższą cene, niz oferują specjalne firmy, ja np. jak pracowalam w firmie i zajmowalam sie reklamą itp. to byly firmy oferujące zrobienie strony interetowej za 5000 zł :O, a zwykły student, umiejący robic strony, oferował zrobienie strony za 150-200zł i wcale nie było źle. Takze na pewno w ten sposob mozesz podreperować budżet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Może ekologiczna myjnia samochodowa? Czytałam gdzieś że to fajny pomysł na biznes ale jako kobieta jakoś sie w tym nie widzę sama , ale może Tobie sie spodoba http://ecomyjnia.pl/ tam masz biznesplan takiego biznesiku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Narazie to wymieniam części w samochodach i przyuczam się :P I strony internetowe po 50 zł robię :P Zobaczymy jak dalej się po toczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.