|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie prezenty przywozicie do Polski?
Jestem ciekawa jakie upominki/prezenty przywozicie swoim bliskim lub o co was pytaja?
Jade do Polski w te wakacje ze stanow i chcialabym kazdemu przywiezc cos symbolicznego ale nie tandetnego no i przede wszystkim zeby sie cieszyli. nie mam ogromnego budzetu bo dopiero co skonczylam studia ![]() dziecko 3 latka: klocki lego. nie mam pojecia ale wydaje mi sie ze star wars sa teraz w modzie? dziecko 12 lat: podobno dostal ostatnio okulary Adidasa i zniszczyli mu w szkole myslalam o jakichs fajnych okularach (choc Adidasa jeszcze nie widzialam nigdzie w stanach) albo bidonie starbucksa z nowej kolekcji wiosennej i moze jakies niedrogie perfumy typu Guess (choc moze zbyt mlody jeszcze na perfumy ![]() kobieta: zestaw kosmetykow Estee Lauder lub Lancome w zaleznosci czy beda miec wtedy upominki. myslalam jeszcze nad zestawem perfum Victorii Secret bo slyszalam ze w Polsce jest trudno dostac chyba ze mieszka sie w Warszawie mezczyzna: butelka jakiegos alkoholu wiem ze slodycze ostatnio sie srednio sprawdzily bo amerykanska czekolada srednio smakuje ludziom w Polsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie prezenty przywozicie do Polski?
A nie chcesz kupić jakichś lokalnych produktów? Bo ja o wiele bardziej bym się cieszyła z drobiazgu, ale z danego kraju niż z zestawu nawet luksusowych kosmetyków, który mogę kupić w każdej drogerii u nas. To samo Lego - naprawdę można je kupić w Polsce wszędzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie to to wszystko w Polsce jest
![]() Ja bym obejrzała jakies filmiki na yt pt. Słodycze z USA czy coś takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Z kosmetyków no to rzeczywiście coś z VS lub Bath and Body Works (obie firmy sa tylko w Warszawie, ale też nie wszystkie produkty są w PL dostępne, przykładowo z BBW nie ma u nas jesiennych limitek, może też coś takiego będzie). Może coś z Lush'a? Firma angielska, ale jest w Stanach, a w Polsce nie. Gdyby ktoś z moich znajomych przyjeżdżał ze stanów, to ja bym chciała słodycze (Reese's, różne wersje oreo, np. miętowe) i rzeczy, które u nas nie są dostępne. Kiedyś np. poprosiłam przyjaciółkę o balsam EOS (to było 100 lat temu i w Polsce można je było pooglądać tylko na yt), Burt's Bees i jakieś carmexy, których nie bylo w Pl. Tzn. wiadomo, z każdego prezentu bym się ucieszyla, bo to miły gest, ale Lancome i inne to sobie sama mogę kupić, bo najbliższego Douglasa i Sephore mam po drugiej stroniej ulicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
BWW - uwielbiam <3 Zgadzam się dla nastolatka/nastolatki kupilabym koszulkę/czapkę dryzyny koszykarskiej/hokejowej/futbolowej/bejsbolowej czy uniwersytecką. Albo coś american eagle, abercrombe&fitch czy z urbanoutfitters. Lego to duńska firma, wiec ciągnąć ze stanów trochę bez sensu. Juz predzej bym celowala w jakąs zabawkę z Marvella, Disneya Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-06-09 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Napoje o smaku marsa czy bounty są już normalnie w marketach.
Resees i oreo o dziwnych smakach jest w kuchniach świata w każdym większym mieście, ale jeśli rodzina mieszka w mniejszym to to może nie być zły pomysł. Szczerze mówiąc to nie lepiej zapytać konkretnych osób które mają zostać obdarowane?
![]() |
#7 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Resees, oreo i rozne inne slodycze wysylam zawsze w paczce na swieta ale jakos dzieciaki nie sa nigdy zachwycone ![]() ![]() Moja rodzina jest taka ze oni nic nie chca. A jak juz cos zechca to z reguly nie moge tego tutaj dostac, np kiedys zapytali mnie sie o jakies klocki Lego z jakiejs tam serii co nie bylo w Polsce i jak zajrzalam na strony sklepow z zabawkami tez wcale tego u nas nie bylo co moglo wynikac z tego, jak mowicie, ze to nie amerykanska firma. Jestem z dosc duzego miasta na zachodzie wiec mamy daleko do VS, ale z tego co mi kiedys kolezanka mowila to rzeczy w VS sa o wiele drozsze na polska kieszen niz tu u nas czy w Anglii na warunki angielskie. To prawda? Np teraz jest semi-annual sale w VS i mozna kupic fajny zestaw perfum VS z roznymi balsamami i dorzucic do tego jakis fajny upominek za $40. Za taka sama cene moge kupic zestaw kosmetykow z Lancome w stylu puder, blyszczyk, zmywacz do makijazu i jakies kremiki. A slyszalam ze podobno w Polsce to sa drogie produkty z wyzszej polki? Bardzo podoba mi sie tez pomysl z Bath and Body Works widzialam na filmikach youtube ze to tez sa porzadane produkty w polsce. a co z Yankee Candles? mozna je dostac w polsce ludzie je lubia? Dzieki ![]() A tak apropo Lusha, to co na przyklad? te bomby do kapieli? Ja mialam swojego czasu obsesje na punkcie Lush i na urodziny dostawalam karty podarunkowe na zakupy tam. Ale wydaje mi sie, ze niesttey to nie na moj budzet bo kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek tam to =$50 Edytowane przez Floridzianka Czas edycji: 2017-06-09 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wg mnie tak. Poza tym wydaje mi się, że kosmetyki pielegnacyjne z VS są bezpieczniejsze niż kosmetyki do makijazu bo nie wiesz czy na 100% komus podpasuje odcien czy konsystencja pudru/szminki. Na polską kieszen produkty YC (moze poza woskami) są wg mnie bardzo drogie. W outlecie (TK maxxx) świece 400g YC to ok 80 pln (w internecie nawet drozej) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hmmm generalnie myślę, że warto celować w marki, które w Polsce są koszmarnie drogie w porównaniu z USA (jak Yankee Candle). Jedzenia bym nie zwoziła, skoro wysyłasz w paczkach, tym bardziej, że "typowo amerykańskie" rzeczy mogą być obrzydliwe dla nieprzyzwyczajonych jednak ![]() Dla dwunastolatka bym podpytała rodziców czym się interesuje - gadżety związane z serialami itd. są często tańsze zagranicą niż w Polsce, a o wiele fajniejsze, więc może akurat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To zalezy co oni kupuja Ci w prezencie i jakie wysylaja paczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
zielony stworek
|
Kupuję ewentualnie tylko coś rodzicom, zazwyczaj na tutejszych wyprzedażach ( głównie ubrania ), nic poza tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.