OSZUKANA!!!!przez salon sukien slubnych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 18:16   #1
lollawwaTCZ
Przyczajenie

OSZUKANA!!!!przez salon sukien slubnych

Witajcie zostalam oszukana przez wlascicielke salonu sukien slubnych mianowicie zakochalam sie w pewnej sukni i włascicielka zaproponowala ze zamowi mi suknie (suknie chcialam kupic bo balam sie wypozyczac z 2 powodów nr 1 ze sukni cos sie stanie nr 2 jaka suknie dostane gdy ktos przedemna ja wypozyczy-zostalam zapewniona ze co kolwiek z suknia sie stanie krawcowa jest w stanie wszystko naprawic a jesli chodzi o obawy w jakim stanie otrzymam suknie do wypozyczenia to niemam czego sie martwic suknia jest zamowiona dla mnie i ja bede pierwsza dlatego place 2 tys.wiec wplacilam 1tys i podpisalam zwykla umowe Miesiac temu i nieotrzymalam kopi umowy a dokladniej umowa jest wypisana na moja mame bo niemialam przy sobie dowodu a podpisalam ja umowe ...kolezanka ktora wychodzi za maz przedemna zadzwonila do salonu z pytaniem czy moze ja wynajac miesiac przedemna okazalo sie ze tak za 1999zł. niewiem jak odzyskac pieniadze !!! pomocy
lollawwaTCZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 18:35   #2
eyo
Zakorzenienie

Dot.: OSZUKANA!!!!przez salon sukien slubnych

z w tej umowie jest napisane, że będziesz pierwszą użytkowniczką?

bo wiesz - gadać to oni sobie mogą ale przecież jest oczywistym, że jak ktoś będzie zaintersowany to mu nie odmówią bo nikt normalny nie odrzuci możliwości zarobku

nie wiem czego Ty się spodziewałaś - wypożyczasz suknię i jeszcze czujesz się oszukana bo koniec końców wypożyczana suknie będzie również używana ?

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 18:45   #3
malinowa87
Raczkowanie

A gotówkę wpłaciłaś do ręki czy przelałaś ten 1000 zł? Bo jak dałaś do ręki, nie dostałaś żadnego świstka, i jeszcze nie masz kopii umowy, to jest duża szansa, że nie odzyskasz żadnych pieniędzy, bo nie masz żadnego dowodu na to, że je w ogóle wpłaciłaś.
malinowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 19:01   #4
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
z w tej umowie jest napisane, że będziesz pierwszą użytkowniczką?

bo wiesz - gadać to oni sobie mogą ale przecież jest oczywistym, że jak ktoś będzie zaintersowany to mu nie odmówią bo nikt normalny nie odrzuci możliwości zarobku

nie wiem czego Ty się spodziewałaś - wypożyczasz suknię i jeszcze czujesz się oszukana bo koniec końców wypożyczana suknie będzie również używana ?
Oczywiście, że ma prawo czuć się oszukana! W salonach sukien ślubnych funkcjonuje coś takiego jak "pierwsze wypożyczenie", to znaczy, że suknia jest specjalnie szyta na miarę klientki, która pierwsza jej wypożycza i tym samym więcej za takie wypożyczenie płaci...
Powiedz mi, o jakie miasto chodzi, i czy nie jest to gdańsk? bo tutaj, kilkakotnnie jeden z salonów sobie tak robi jaja z klientów ;/
Stary 2013-12-17, 19:08   #5
Takajakaya
Wtajemniczenie

Sama zapłaciłam kilka stówek więcej i miałam nową suknię... Niestety nie masz żadnego potwierdzenia, więc równie dobrze mogą powiedzieć,że nic nie wpłacałaś i nie masz podstaw do roszczeń.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 19:16   #6
lollawwaTCZ
Przyczajenie

mam swistek ze wplacilam przypomnialo mi sie jeszcze cos ze umowa wypisana jest na moja mame (niemialam dowodu przy sobie ) a podpis jest moj.wiec umowa jest niewazna.na suknie mialam czekac do 4 miesiacy a okazalo sie ze po 6 tyg juz bedzie!!!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że ma prawo czuć się oszukana! W salonach sukien ślubnych funkcjonuje coś takiego jak "pierwsze wypożyczenie", to znaczy, że suknia jest specjalnie szyta na miarę klientki, która pierwsza jej wypożycza i tym samym więcej za takie wypożyczenie płaci...
Powiedz mi, o jakie miasto chodzi, i czy nie jest to gdańsk? bo tutaj, kilkakotnnie jeden z salonów sobie tak robi jaja z klientów ;/
chodzi o Tczew a reszte danych podesle gdy okaze sie czy oddadza mi kase
Stary 2013-12-17, 19:20   #7
Selfish Girl
Life is a drink ...

rozumiem, że to będzie TA SAMA SUKIENKA dlatego tyle jest o to dymu ?
a koleżanka ma takie same wymiary i ogólnie taki sam gust czy po prostu Ci zrobiła na złość ?
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 19:34   #8
lollawwaTCZ
Przyczajenie

tu nie chodzi o to !poprostu mialam zaplacic 2 tys za wypozyczenie sukni i dlatego taką wysoką cene bo bede pierwsza a suknia zostala zamowiona pod moj dokladny wymiar .niechodzi mi oto ze ktos bedzie mial ja przedemna ja chcialam kupic suknie wlascicielka namowila mnie na wynajem i obiecala ze niemam sie martwic ani zniszczen ani tego ze suknia bedzie w zlym stanie bo zamawia ja dla mnie i ja jestem pierwsza .jesli nie podpisze z nia umowy i niewplace 1000tys zl to jej niezamowi !

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
rozumiem, że to będzie TA SAMA SUKIENKA dlatego tyle jest o to dymu ?
a koleżanka ma takie same wymiary i ogólnie taki sam gust czy po prostu Ci zrobiła na złość ?
sorry zle ci zrozumialam !! kolezanka była ciekawa tej sukni ale jak z nia pogadalam ona zrezygnowala z tego salonu z powodu ze takie jaja sobie robia

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

poprostu oszukala mnie . i kazdy moze ja wynajac wystarczy ze jakas pinda wysmaruje sie zamoopalaczem i suknia bedzie zolta a ona niejest wstanie mi takiej sprowadzic w ciagu 2 tyg i to jest to :/

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

znowu przepraszam samoopalaczem * jestem bardzo zdenerwowana ta sytuacja
Stary 2013-12-17, 19:36   #9
Selfish Girl
Life is a drink ...

Jedyne co Ci mogę zasugerować to to, że nie wypożyczaj sukienek bo takie dziwne rzeczy właśnie się dzieją. Moja znajoma miała jeszcze gorszą historie.
Koleżanka mieszkała ogólnie w Niemczech i wszystko już miała zarezerwowane i miała w planach zjechać tydzień przed ślubem.
Koleżanka prawie popłakała się na Skypie gdy jej mama pokazała jej sukienke w kamerce. Nie płakała dlatego, że była taka piękna tylko dlatego, że to w ogóle nie była ta sukienka którą ona zamawiała.

A z koleżanką pytam bo .. w sumie taka koleżanka to skarb. Bierzecie ślub w tym samym np miesiącu a ona podpierdziela Ci wcześniej (bo ma ślub dwa tygodnie wcześniej) sukienke którą Ty pierwsza ustrzeliłaś...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 21:02   #10
malinowa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lollawwaTCZ Pokaż wiadomość
tu nie chodzi o to !poprostu mialam zaplacic 2 tys za wypozyczenie sukni i dlatego taką wysoką cene bo bede pierwsza a suknia zostala zamowiona pod moj dokladny wymiar .niechodzi mi oto ze ktos bedzie mial ja przedemna ja chcialam kupic suknie wlascicielka namowila mnie na wynajem i obiecala ze niemam sie martwic ani zniszczen ani tego ze suknia bedzie w zlym stanie bo zamawia ja dla mnie i ja jestem pierwsza .jesli nie podpisze z nia umowy i niewplace 1000tys zl to jej niezamowi !

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

sorry zle ci zrozumialam !! kolezanka była ciekawa tej sukni ale jak z nia pogadalam ona zrezygnowala z tego salonu z powodu ze takie jaja sobie robia

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

poprostu oszukala mnie . i kazdy moze ja wynajac wystarczy ze jakas pinda wysmaruje sie zamoopalaczem i suknia bedzie zolta a ona niejest wstanie mi takiej sprowadzic w ciagu 2 tyg i to jest to :/

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

To ja nie rozumiem, o co chodzi. Sądziłam, że zbulwersowało Cię to, że ktoś będzie ją miał przed Tobą i o to ta cała afera, bo chciałaś być pierwszą użytkowniczką. Teraz piszesz, że nie chodzi o to, że ktoś ją będzie miał przed Tobą...
Stary 2013-12-17, 21:07   #11
AniaKW
Zadomowienie

Rozumiem, że czujesz się oszukana, bo po to płaciłaś więcej, aby być pierwsza. A okazuje się, że wcale tak nie jest. Nieładnie ze strony salonu.
AniaKW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 21:10   #12
201607131106
Konto usunięte

2 000 zł za wypożyczenie sukni to dość dużo. Nie interesowałaś się w innych salonach jak to wygląda?

Rozumiem, że jesteś teraz bardzo zdenerwowana i piszesz szybko, ale przez to ciężko wszystko zrozumieć. Umówiłaś się, że suknia będzie szyta na Ciebie, założysz ją pierwsza, na swój ślub, potem oddasz do salonu, a okazało się, że dostaniesz używaną przez kilka osób sukienkę, tak?

Spotkałam się z takimi praktykami w salonach, przy kupnie podpisuje się umowę, że jeśli suknia nie zostanie zniszczona to gwarantują, że po ślubie odkupią ją np. za 30% ceny. Więc w zasadzie wychodzi na to samo.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-12-17 o 21:12
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 21:12   #13
malinowa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AniaKW Pokaż wiadomość
Rozumiem, że czujesz się oszukana, bo po to płaciłaś więcej, aby być pierwsza. A okazuje się, że wcale tak nie jest. Nieładnie ze strony salonu.
Ale ona chyba nie płaci więcej, niż ktokolwiek inny, bo jak się okazało, koleżanka też miałaby zapłacić 1999 zł.
Tylko w sumie pytanie, ile kosztuje "normalne" wypożyczenie. Bo jeśli mniej, a i tak każda klientka płaci więcej bo każda ma być niby pierwszą użytkowniczką, to nieźle sobie właścicielka pogrywa...

Edytowane przez malinowa87
Czas edycji: 2013-12-17 o 21:16
Stary 2013-12-17, 21:53   #14
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
mam swistek ze wplacilam przypomnialo mi sie jeszcze cos ze umowa wypisana jest na moja mame (niemialam dowodu przy sobie ) a podpis jest moj.wiec umowa jest niewazna.na suknie mialam czekac do 4 miesiacy a okazalo sie ze po 6 tyg juz bedzie!!!

ja bym sie nie chwaliła i nie bazowała na tym, że umowa jest nie ważna - teoretycznie złamałaś prawo podpisując sie pod umową za kogoś, włascicielka też wiedząc o tym.

Ile ta sukienka kosztuje w cenie kupna ?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 22:56   #15
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
ślubu nie brałam i kiecek nie wypożyczałam to nie wiem
ale nawet jakbym wiedziała to cała idea "pierwszego wypożyczania" wydaje mi się tak skrajnie idiotyczna, że nawet do głowy by mi nie przyszło się w coś takiego bawić

i jak ktoś wspomniał - autorka wcale nie płaci więcej bo koleżance też zaproponowali 2 tysiące zł za nią

Cytat:

ogarnij się dziewczyno - dla kogoś innego Ty możesz być byle pindą która po salonach się szwęda i kiecki niszczy co za teksty....

a tak w ogóle w całym swoim bulwersie byłaś w tym salonie? pytałaś czy możesz liczyć na zwrot? nie możesz iść tam z tą koleżanką, która podpytywała o kieckę i razem zadziałać?
czy może tak generalnie bijesz pianę na forum i nawet nie spróbowałaś jak dorosły i kulturny człowiek zwyczajnie porozmawiać z ludźmi z tego salonu?

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 23:00   #16
201604181004
Konto usunięte

Jezu.
2 tysiące za wypożyczenie szmatki na jeden wieczór

olaboga

może po prostu dorzuć pół tysiaka i kup jakąś?

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez eyo
ślubu nie brałam i kiecek nie wypożyczałam to nie wiem
ale nawet jakbym wiedziała to cała idea "pierwszego wypożyczania" wydaje mi się tak skrajnie idiotyczna, że nawet do głowy by mi nie przyszło się w coś takiego bawić

no
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 23:08   #17
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jezu.
2 tysiące za wypożyczenie szmatki na jeden wieczór
olaboga
może po prostu dorzuć pół tysiaka i kup jakąś?

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

no
Umowa podpisana, 1 000 zł zaliczki wpłacone.
Wypożyczenie używanej sukienki za 2 000 zł, a na allegro, tablicy czy innym gumtree można odkupić wypraną uzywkę po jednej osobie (jest szansa, że się nie trafi na wysmarowaną samoopalaczem pindę ) za 500 - 1200 zł. Nie wiem, gdzie tu sens. Dlatego zapytałam, czy Autorka szukała czegokolwiek, gdziekolwiek, jakkolwiek. :P Bo albo suknia jest bardzo droga, luksusowa, od projektanta, albo ktoś sobie nieźle trzepie kasę na mało zorientowanych przyszłych pannach młodych. (Pomijam, że na sukniach i wszelkich akcesoriach ślubnych kasa i tak jest mocno trzepana. Suknia balowa - 400 zł, taka sama tylko biała, więc ŚLUBNA -4 000 zł)

A z tym "pierwszym wypożyczeniem" naprawdę tak jest, jakkolwiek śmiesznie by nie brzmiało. Ale jak napisałam już wcześniej, czasami chodzi po prostu o to, że po ślubie oddajemy suknię i jest ona dalej puszczona w obieg. Ale generalnie sukienka była uszyta dla zamawiającej ("pierwszej wypożyczającej").

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-12-17 o 23:09
Stary 2013-12-17, 23:12   #18
grubella
BAN stały

Cytat:
Witajcie zostalam oszukana przez wlascicielke salonu sukien slubnych mianowicie zakochalam sie w pewnej sukni i włascicielka zaproponowala ze zamowi mi suknie (suknie chcialam kupic bo balam sie wypozyczac z 2 powodów nr 1 ze sukni cos sie stanie nr 2 jaka suknie dostane gdy ktos przedemna ja wypozyczy-zostalam zapewniona ze co kolwiek z suknia sie stanie krawcowa jest w stanie wszystko naprawic a jesli chodzi o obawy w jakim stanie otrzymam suknie do wypozyczenia to niemam czego sie martwic suknia jest zamowiona dla mnie i ja bede pierwsza dlatego place 2 tys.wiec wplacilam 1tys i podpisalam zwykla umowe Miesiac temu i nieotrzymalam kopi umowy a dokladniej umowa jest wypisana na moja mame bo niemialam przy sobie dowodu a podpisalam ja umowe ...kolezanka ktora wychodzi za maz przedemna zadzwonila do salonu z pytaniem czy moze ja wynajac miesiac przedemna okazalo sie ze tak za 1999zł. niewiem jak odzyskac pieniadze !!! pomocy
Ja tu nie widzę winy właścicielki przynajmniej na razie.
Być może dla ciebie sprowadzi jeszcze jedną suknię i będziesz pierwszą która suknię nałoży.
Lub dla koleżanki sprowadzi .
Jak się trafiła klientka to dlaczego właścicielka ma nie skorzystać i nie wypożyczyć 2 jednakowe sukienki klientkom? Skąd ma wiedzieć , że jesteście koleżankami?
Oszukana to byś była gdyby koleżance zaproponowała za znacznie mniejszą kwotę ten sam model sukienki. A 1 zł różnicy to niewiele.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 23:14   #19
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Ja tu nie widzę winy właścicielki przynajmniej na razie.
Być może dla ciebie sprowadzi jeszcze jedną suknię i będziesz pierwszą która suknię nałoży.
Lub dla koleżanki sprowadzi .
Jak się trafiła klientka to dlaczego właścicielka ma nie skorzystać i nie wypożyczyć 2 jednakowe sukienki klientkom? Skąd ma wiedzieć , że jesteście koleżankami?
Oszukana to byś była gdyby koleżance zaproponowała za znacznie mniejszą kwotę ten sam model sukienki. A 1 zł różnicy to niewiele.
Autorka wywnioskowała, że chodzi o tę samą suknię, nie o drugą taką samą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 23:17   #20
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajaja koko dżambo jamajkie ejo
Umowa podpisana, 1 000 zł zaliczki wpłacone.
Wypożyczenie używanej sukienki za 2 000 zł, a na allegro, tablicy czy innym gumtree można odkupić wypraną uzywkę po jednej osobie (jest szansa, że się nie trafi na wysmarowaną samoopalaczem pindę ) za 500 - 1200 zł. Nie wiem, gdzie tu sens.
a już myślałam ze ze mnie jest beznadziejna panna młoda ale jak widać nie tylko ja myślę że to bez sensu
Stary 2013-12-17, 23:23   #21
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Autorka wywnioskowała, że chodzi o tę samą suknię, nie o drugą taką samą.
Mając na umowie zapewnienie, że jej suknia będzie "dziewicza" może się domagać mniejszej kwoty gdyby jednak się okazało, że ktoś tę suknię już używał.
Bo chyba da się poznać czy suknia była używana, prana.

Ja myślę, że właścicielka widząc nową klientkę sprowadziłaby drugą identyczną sukienkę gdy ta koleżanka wpłaciłaby.

Ale, że jak autorka pisze koleżanka zrezygnowała to suknia będzie dla autorki.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 23:35   #22
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ajaja koko dżambo jamajkie ejo

Stary 2013-12-18, 18:24   #23
201607050913
Konto usunięte

Ta cała historia się kupy nie trzyma.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 20:10   #24
lollawwaTCZ
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malinowa87 Pokaż wiadomość
To ja nie rozumiem, o co chodzi. Sądziłam, że zbulwersowało Cię to, że ktoś będzie ją miał przed Tobą i o to ta cała afera, bo chciałaś być pierwszą użytkowniczką. Teraz piszesz, że nie chodzi o to, że ktoś ją będzie miał przed Tobą...
ciezko mi to wytlumaczyc poprostu niechodzi mi oto ze ja niebede pierwsza bo zadna ksiezniczka niejestem i bym niemiala problemu zeby po kims zalozyc.umowa byla taka ze bede w niej pierwsza bo boje sie ze tuz przed slubem suknia bedzie w zlym stanie i dlatego koszt jest 2tys.Ta suknie mieli tylko w Toruniu.Gdybym poszla do salonu i wybrala uzywana ktora wyglada swietnie tez bym niechciala zeby ktos przedemna wypozyczal bo salon nie jest w stanie w ciagu miesiaca a juz wogle 2 tyg przed slubem nowej sciagnac gdyby z ta bylo cos nie tak.

nie jest powiedziane ze suknia bedzie dla mnie...bo salon ja wypozyczy kto bedzie chcial !!!

grubella salon niechcial zamowic sukni poki ja niepodpisze umowy i niewplace 1tys zl i niemaja i niebeda miec 2 takich samych modeli.

wlascicielka salonu napisala mi na fb ze ona mi nie obiecywala ze bede w niej pierwsza (a swiadkiem jest moja mama) i stwierdzila ze wypozyczenie mojego modelu sukni jako pierwszej jest wyzszy niz 2tys ale ceny nie podala :| tak klamie....

tak suknie jest droga jest to dokladnie wzor mori lee 1924 ombre i jest to jedna suknia ktora ukryje wady mojej figury bo w pasie jestem waska ale biodra mam wielkie i dlatego chcialam ta suknie no a o jej wzorze niewspomne zakochalam sie i tyle
Stary 2013-12-18, 20:14   #25
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
ciezko mi to wytlumaczyc poprostu niechodzi mi oto ze ja niebede pierwsza bo zadna ksiezniczka niejestem i bym niemiala problemu zeby po kims zalozyc.umowa byla taka ze bede w niej pierwsza bo boje sie ze tuz przed slubem suknia bedzie w zlym stanie i dlatego koszt jest 2tys.Ta suknie mieli tylko w Toruniu.Gdybym poszla do salonu i wybrala uzywana ktora wyglada swietnie tez bym niechciala zeby ktos przedemna wypozyczal bo salon nie jest w stanie w ciagu miesiaca a juz wogle 2 tyg przed slubem nowej sciagnac gdyby z ta bylo cos nie tak.

nie jest powiedziane ze suknia bedzie dla mnie...bo salon ja wypozyczy kto bedzie chcial !!!

grubella salon niechcial zamowic sukni poki ja niepodpisze umowy i niewplace 1tys zl i niemaja i niebeda miec 2 takich samych modeli.

wlascicielka salonu napisala mi na fb ze ona mi nie obiecywala ze bede w niej pierwsza (a swiadkiem jest moja mama) i stwierdzila ze wypozyczenie mojego modelu sukni jako pierwszej jest wyzszy niz 2tys ale ceny nie podala :| tak klamie....

tak suknie jest droga jest to dokladnie wzor mori lee 1924 ombre i jest to jedna suknia ktora ukryje wady mojej figury bo w pasie jestem waska ale biodra mam wielkie i dlatego chcialam ta suknie no a o jej wzorze niewspomne zakochalam sie i tyle
Przepraszam, ale jeśli z właścicielką rozmawiałaś równie chaotycznie to nie dziwią mnie te nieporozumienia między wami.
Stary 2013-12-18, 20:14   #26
lollawwaTCZ
Przyczajenie

Chciałam jeszcze dodać ze wlascicileka salonu powiedziala do kolezanki przez telefon ze moze wypozyczyc ale niebedzie jej przerabiała ! dziwne bo jak z nia gadalam co jesli schudne lub przytyje przed slubem ...? wszystko ona jest wstanie zrobić i wszystko dopasuje ! poprostu bala sie ze jak przyjde na przymiarki zobacze ze jest mniejsza lub ze zauwaze ze byla przerabiana

przepraszam za wszystkie bledy
Stary 2013-12-18, 20:17   #27
zakonna
Naczelna Nastolatka

dlaczego nie kupiłaś za te dwa patyki sukienki??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 20:19   #28
201604181004
Konto usunięte

Nie, ja nie ogarniam. Jestem narzeczoną z innej planety. Dwa tysiaki za wypożyczenie sukienki zamiast po prostu kupienie sobie za tyle samo albo za 2-3-4 tysiaki własnej.
Nie rozumje.
Stary 2013-12-18, 20:22   #29
zakonna
Naczelna Nastolatka

ja co prawda nie jestem narzeczoną, ale swoje w życiu widziałam, i też nie ogarniam.
Stary 2013-12-18, 20:28   #30
lollawwaTCZ
Przyczajenie

suknie mi zaproponowala za 4500tys.dlatego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości