|
Notka |
|
Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
(ro)BOT
|
Jaja Farmio ? bez GMO i antybiotyków
Idzie Wielkanoc - czas kiedy na stole królują jajka. Warto zadbać o to, żeby były zdrowe, świeże i ze sprawdzonego źródła. Jajka Farmio to dobry wybór - są bez GMO, a dodatkowo są badane na obecność antybiotyków, jako jedyne jajka na polskim rynku! czytaj więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaja Farmio ? bez GMO i antybiotyków
Taaa, ale z klatki. Kura wcale dobrze tam nie ma.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mnie bawi to "badane na obecność antybiotyków", bo to nie znaczy chyba, że antybiotyków nie ma
![]() Poza tym dobbinka ma rację. Może i część jaj jest z wolnego wybiegu, ale ja póki co w sklepach widziałam od nich same trójki. Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2014-04-03 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Od jakiegoś czasu kupuje tylko jajka Farmio i nie mam problemu ze znalezieniem z wolnego wybiegu. Są właściwie zawsze w Tesco i Carrefour.
Kwestia napisów na opakowaniu to naprawdę inna sprawa i nie ma co się przesadnie czepiać. Przecież wyraźnie piszą, że do tej pory żadne wyniki nie wykazały obecności antybiotyków. Zamiast się cieszyć że pojawiają sie coraz bardziej kontrolowane produkty na rynku to narzekacie, dajcie spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja również jeszcze ani razu nie widziałam, aby jajka z tej firmy były z wolnego wybiegu. Zauważyłam tylko same "3".
#6 |
Konto usunięte
|
A jajka w ogóle mogą zawierać antybiotyki? Kury można karmić GMO? Dla mnie to brzmi jak chwyt marketingowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jest zakaz podawania antybiotyków w paszach dla zwierząt zarówno tych treściwych jak i objętościowych - odgórny przez UE ale każdy wie jak jest. Teraz dozwolone jest "podrasowanie" ziołami z zielonki albo specjalnie kupowanych które wpływają zarówno na jakość mięsa zwierząt jak i samych jajek, barwy i zapachu.
Bywa że w chowie klatkowym majstrowano przy paszach. Nie dziwi mnie to hasło o badaniu bo możecie mi wierzyć lub nie- ale uchybienia występują. Ja sama nie badam ![]() swoją drogą gmo to modyfikowane produkty , ktore same w sobie nie są antybiotykiem ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.