W życiu stosuję zasadę ograniczonego zaufania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 15:02   #1
Imperialista
BAN stały

W życiu stosuję zasadę ograniczonego zaufania

Na przykład jak kobieta (nawet żona) oznajmi mi, że jest ze mną w ciąży, to od razu zażądam testu na ojcostwo (bądź zrobię go po cichu). Czy to coś poniżającego?
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:13   #2
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Dot.: W życiu stosuję zasadę ograniczonego zaufania

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Na przykład jak kobieta (nawet żona) oznajmi mi, że jest ze mną w ciąży, to od razu zażądam testu na ojcostwo (bądź zrobię go po cichu). Czy to coś poniżającego?
A co mam myśleć? Współczuje.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:18   #3
Imperialista
BAN stały

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;43640573]A co mam myśleć? Współczuje.[/QUOTE]

Naturalnie mówię o tym, że dla mnie nie istnieje coś zwanego 100% zaufaniem.
Stary 2013-11-09, 15:20   #4
eyo
Zakorzenienie

to nie jest zasad ograniczonego zaufania a paranoja
aczkolwiek wolny kraj - można sobie i paranoje mieć

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:20   #5
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Tylko poinformuj kobietę o tym PRZED wejściem w związek. Coby nie było nieporozumień potem. A kwestia czy to słuszne czy nie, to nie mnie oceniać. chociaż w niektórych przypadkach brak zaufania wydaje mi się logiczny.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:29   #6
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
to nie jest zasad ograniczonego zaufania a paranoja
aczkolwiek wolny kraj - można sobie i paranoje mieć
Ostrożność to paranoja? Podobno 10% Polaków wychowuje nieswoje dziecko, które nieświadomie uznaje za własne.

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Tylko poinformuj kobietę o tym PRZED wejściem w związek. Coby nie było nieporozumień potem. A kwestia czy to słuszne czy nie, to nie mnie oceniać. chociaż w niektórych przypadkach brak zaufania wydaje mi się logiczny.
Dlaczego mam o tym mówić? Przecież zamierzam robić swoją ostrożność maksymalnie utajnić.

A może waszym zdaniem facet jak się dowiaduje, że jego dziecko nie jest z jego krwi, to powinien dla jego dobra udawać, że się nic nie stało. A jak zaczyna się awanturować o to i kończy związek, to na pewno nie kocha dziecka.

Czytałem kobiece opinie, że lepiej o takich sprawach nie mówić, skoro afera nie wyszła na jaw.
Stary 2013-11-09, 15:38   #7
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostrożność to paranoja? Podobno 10% Polaków wychowuje nieswoje dziecko, które nieświadomie uznaje za własne.

Dlaczego mam o tym mówić? Przecież zamierzam robić swoją ostrożność maksymalnie utajnić.

A może waszym zdaniem facet jak się dowiaduje, że jego dziecko nie jest z jego krwi, to powinien dla jego dobra udawać, że się nic nie stało. A jak zaczyna się awanturować o to i kończy związek, to na pewno nie kocha dziecka.

Czytałem kobiece opinie, że lepiej o takich sprawach nie mówić, skoro afera nie wyszła na jaw.

To jakieś oficjalne dane czy z reklamy kliniki oferującej sprawdzanie ojcostwa przez badanie?

A dlatego nie ukrywać by kobieta wiedziała z kim się wiąże i co ją będzie czekać po zajściu w ciąże. Wiele pań by kopnęło faceta który by wykonał takie badania. Takie tajniackie krycie się ze swoimi poglądami uważam za maksymalne tchórzostwo.

A czy mówić czy nie to nie mam zielonego pojęcia bez jasno określonej sytuacji. A gdybać nie lubię. Chociaż ja bym kłamać nie umiała i konsekwencje zdrady bym wzięła na klatę.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 15:41   #8
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Znam też mężczyzn, którzy mają takie podejście.

Co do tematu - z jednej strony ostrożność jest zdrowa, z drugiej strony nie mogłabym być w związku, w którym co chwilę jedno by sprawdzało wiarygodność słów drugiego. Nie ma sensu być w związku, jeśli się zakłada że ta druga strona co chwilę kłamie.
Czy ufam bezgranicznie? Nie, ale mój brak bezgranicznego zaufania nie polega na tym, że co chwilę sprawdzam, tak dla pewności, tylko na tym, że nie lekceważę podejrzanych symptomów. Jak coś wzbudza mój niepokój, to sprawdzam. Ale tak pro forma? Bez sensu trochę.
Stary 2013-11-09, 15:53   #9
_Mia
Zakorzenienie

A jak będziesz planować dziecko z partnerką, to też zrobisz potem testy na ojcostwo? Już to widzę- codzienny seks, babka skrupulatnie oblicza dni płodne i łyka kwas foliowy jak dropsy, w końcu wymarzony pozytywny test ciążowy i 9 miesięcy radości, po czym stwierdzasz, że chcesz testu na ojcostwo
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 16:01   #10
michal321
Raczkowanie

Proponuje sprawdzić też czy twoja kobieta urodziła się kobietą,
podobno 10% kobiet urodziło się mężczyznami.
Potem myślisz że jest w ciąży a ona tak naprawdę wypycha brzuch czipsami a niemowlę kupi od cyganów. Straszne
michal321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 16:27   #11
natka 94
Raczkowanie

Cytat:
Masz do tego prawo. Bezgraniczne ufanie innym jest bardzo naiwne.
natka 94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 16:36   #12
Dzikun
Zakorzenienie

Ja bym na Twoim miejscu w stosunku do kobiet, w życiu stosowała zasadę pt.: "Poznaj mój nick na wizaż.pl, zanim wejdziesz ze mną w głębsze relacje"
Może to zaoszczędzi Ci zmartwień, czy wychowywałbyś własne biologicznie dziecko
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:07   #13
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
tak. to coś poniżającego.
Stary 2013-11-09, 17:13   #14
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Pokaż wiadomość
Zgadzam się ;d
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:25   #15
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Pokaż wiadomość
czy ja wiem czy poniżające, poniżające jak już to jest dowiedzenie się że dziecko które się kochało, wychowywało jest dzieckiem sąsiada.
ja problemu nie widzę, jak ktoś chce mieć pewność co do ojcostwa to niech robi badania, w końcu ten człowiek przez 18 lat i dłużej będzie utrzymywał to dziecko.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:32   #16
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
ja problemu nie widzę, jak ktoś chce mieć pewność co do ojcostwa to niech robi badania, w końcu ten człowiek przez 18 lat i dłużej będzie utrzymywał to dziecko.
Ja bym pewnie miała mieszane uczucia, z jednej strony ok, ma prawo, w końcu to ważna kwestia i dobrze mieć pewność, ale z drugiej cóż, mój partner życiowy, człowiek z którym zdecydowałam się założyć rodzinę, uważa że byłabym zdolna nie dość że do zdrady, to jeszcze do kretynizmu jakim jest zdrada bez zabezpieczenia...no ciężko jest przełknąć takie podejrzenie o bycie piramidalnie głupią zdrajczynią. Jeszcze oskarżenie o zdradę, no trudno, ale o głupotę?

A my, biedne kobiety, jesteśmy skazane na wiarę, że mężczyzna nie ma innych dzieci rozsianych po Europie. Smutne.
Stary 2013-11-09, 17:33   #17
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

a ja cie rozumiem i to samo bym zalecila mojemu synowi
tez stosuje taka zasade w moim zyciu i czesto ona uratowala mnie przed wdepnieciem w glebsze gowno.
tylko radze zrobic to w tajemnicy zeby nie wywolywac nieprzyjemnej atmosfery
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:39   #18
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
czy ja wiem czy poniżające, poniżające jak już to jest dowiedzenie się że dziecko które się kochało, wychowywało jest dzieckiem sąsiada.
To wcale nie zmienia faktu, że poniżające jest, gdy facet uważa, że dopiero po teście na ojcostwo może stwierdzić, że kobieta go nie zdradziła.
I bardziej poniżające będzie, gdy okaże się, że kobieta mu rogi doprawia równo, a dzieciak akurat będzie jego.
Test na ojcostwo powie mu jedynie czy pieniążki wydaje na swoje dziecko. Nic innego. Wciąż kobiecie ufać nie może. Związek z kobietą, której się ani odrobinę nie ufa jest wg mnie poniżający. Po co się tak męczyć?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:41   #19
Dzikun
Zakorzenienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;43642431]a ja cie rozumiem i to samo bym zalecila mojemu synowi
tez stosuje taka zasade w moim zyciu i czesto ona uratowala mnie przed wdepnieciem w glebsze gowno.
tylko radze zrobic to w tajemnicy zeby nie wywolywac nieprzyjemnej atmosfery [/QUOTE]
Jak już się jest takim "odważnym", to nie lepiej na legalu to robić? Aby każdy miał jasność sytuacji?
Stary 2013-11-09, 17:43   #20
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Test na ojcostwo powie mu jedynie czy pieniążki wydaje na swoje dziecko. Nic innego. Wciąż kobiecie ufać nie może. Związek z kobietą, której się ani odrobinę nie ufa jest wg mnie poniżający. Po co się tak męczyć?
A to swoją drogą.
Smutny wątek.
Stary 2013-11-09, 18:11   #21
maggie_grace
Zadomowienie

Zrozumiałabym jeszcze jakby partnerka dała Ci jakieś powody do tego, że boisz się jej zaufać, ale tak po prostu sprawdzać wszystko, mi by było szkoda życia. Zamiast się cieszyć to co chwile zastanawianie "a ona mnie teraz oszukała czy nie? a może zrobi to za chwilę?"
maggie_grace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 18:17   #22
michal321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie_grace Pokaż wiadomość
Zrozumiałabym jeszcze jakby partnerka dała Ci jakieś powody do tego, że boisz się jej zaufać, ale tak po prostu sprawdzać wszystko, mi by było szkoda życia. Zamiast się cieszyć to co chwile zastanawianie "a ona mnie teraz oszukała czy nie? a może zrobi to za chwilę?"

Typ człowieka który przed każdą przejażdżka samochodem sprawdza ciśnienie w oponach a na grzyby zabiera zestaw do survivalu.
Jedni mówią o nich że są przezorni ale ja nazywam ich po prostu nudziarzami.
michal321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 18:19   #23
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Przesadzacie. Nieraz przyjaciele wbijają sobie nóż w plecy, najlepszy przyjaciółki za plecami wyzywają drugą od łatwych, ludzie po 15 latach małżeństwa odkrywają, że mieszkają z psycholem itd.

Z tego co wiem to 20% wychowuje nieswoje dziecko ;d Mniejsza o ilość. To że ty komuś ufasz to nie znaczy, że ta osoba jest godna zaufania. Możesz się mylić, możesz mieć błędne wyobrażenie, idealizować. Może to był tylko jednorazowy wyskok bo się za bardzo podpiła a tu bach! Ciąża. Instynkt przetrwania każe takiej kobiecie oszukiwać byle ona i jej dziecko nie znalazło się w potrzasku. Testy na ojcostwo są ok. Popieram Imperialistę.
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 18:29   #24
Imperialista
BAN stały

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;43642431]a ja cie rozumiem i to samo bym zalecila mojemu synowi
tylko radze zrobic to w tajemnicy zeby nie wywolywac nieprzyjemnej atmosfery [/QUOTE]

Czy to ty się nie wypowiadałaś, że czasami lepiej o zdradzie nie mówić, jakby miała zaburzyć harmonię?
Stary 2013-11-09, 18:40   #25
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Przesadzacie.
Możliwe, nie każdy chce być na każdym kroku podejrzewany o kłamstwo. Ja bym nie chciała być z człowiekiem, który z góry zakłada że na każdym kroku i w każdej sprawie mogę kłamać i co chwila żąda udowodnienia że mówię prawdę. Tak samo nie chciałabym być z człowiekiem, którego czułabym potrzebę co chwilę sprawdzać. Po co taki związek? Więcej tego sprawdzania, niż cieszenia się życiem.
Stary 2013-11-09, 18:43   #26
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Nie trzeba cały czas, ale tu chodzi o nowego człowieka któremu poświęcisz wiele lat swojego cennego czasu i pracy. Nikt nie chce łożyć na kogoś 20 lat, żeby na końcu powiedział "nie jesteś moim ojcem" i odszedł z fochem. Mnóstwo jest takich historii.
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 18:44   #27
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Przesadzacie. Nieraz przyjaciele wbijają sobie nóż w plecy, najlepszy przyjaciółki za plecami wyzywają drugą od łatwych, ludzie po 15 latach małżeństwa odkrywają, że mieszkają z psycholem itd.
Co Ty ciągle o tym wbijaniu noża w plecy? W wątku o intercyzie też pisałeś że po roku czasu żona wbije nóż w plecy mężowi i polezie z majątkiem w siną dal
Stary 2013-11-09, 18:46   #28
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie trzeba cały czas, ale tu chodzi o nowego człowieka któremu poświęcisz wiele lat swojego cennego czasu i pracy.
Autor podał test na ojcostwo jako przykład, tytuł sugeruje życiową zasadę ograniczonego zaufania, czyli nie tylko kwestię ojcostwa. Czyli cały czas sprawdzanie wszelkich wartościowych, ważnych dla autora informacji. Nie chciałabym tak przez ileś lat związku non stop udowadniać partnerowi że jestem uczciwa wobec niego. Albo żeby on mi musiał udowadniać. Szkoda czasu.

Test na ojcostwo...po co w ogóle brać się za robienie dzieci, skoro się zakłada że partnerka zdradza bez gumki jak tylko się ją spuści z oka? Po co w ogóle być w takim związku?
Stary 2013-11-09, 18:54   #29
tyene
Zakorzenienie

Według mnie to poniżające. Rozmnażanie się z osobą, której się nie ufa, nie szanuje i nie lubi generalnie brzmi poniżająco. Nigdy nie słyszałam o naprawdę dobrym, pełnym intymności związku, w którym nagle partnerka zdradziła partnera i miała dziecko z innym i mu nie powiedziała. Ja wiem, że mój TŻ jest mnie w 100% pewny i wiem, że to jest także moje zobowiązanie, by nigdy, przenigdy nie zawieść jego zaufania. W życiu nie przyszłoby mi do głowy sprawdzać swojego partnera - po co miałabym się wiązać z kimś, komu nie ufam?
Stary 2013-11-09, 18:54   #30
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Taa, jasne.

Nie masz żony, chyba nawet nie masz dziewczyny, dziecka też nie masz, a wątek już zakładasz. Po co?

Mam zaraz założyć wątek, że jak pójdę do kosmetyczki, to każę jej przy mnie umyć ręce, bo stosuję zasadę ograniczonego zaufania? Kogo to obchodzi?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości