|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ile kalorii przy ćwiczeniach?
Od 5 dni chodzę na siłownię i trzymam dietę ok. 1000-1300 kcal. Staram się jeść w miarę regularnie, ale codzienne zabieganie nieraz mi na to nie pozwala, dlatego po prostu liczę kalorie. Chcę schudnąć jakieś 5-6 kg. Podczas ćwiczeń chodzę na bieżni 50 min, ale jest to trening na spalenie tkanki tłuszczowej ( taki program wybieram) i często ustawiam duży wznios, więc spalam ok. 500 kcal. Pozostałe rowerki (3) po 10 minut na każdym na mięśnie - ok. 200 kcal, jakiś steper ok. 70 kcal i na koniec rozciąganie. Czy taki trening wystarczy by schudnąć przy mojej diecie? Czy moja dieta jest ogólnie dobra? Np. dziś ogólnie zjadłam 5 jabłek, 4 kromki białego chleba z masłem i twarogiem półtłustym, 2 kromki białego pieczywa z masłem i paprykarzem z łososia i makaron z sosem pieczarkowym. Doradźcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile kalorii przy ćwiczeniach?
Poczytaj i wyciągnij wnioski
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666690
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem przy tak dużej aktywności fizycznej, jesz zdecydowanie za mało! Spalając 700 kcal dziennie na siłowni powinnaś jeść przynajmniej 1700-1900 kcal. Inaczej rozstroisz sobie metabolizm i twoja dieta przyniesie odwrotny skutek!
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Za mało.
Cytat:
Nie. Polecam podesłany wcześniej wątek. Edytowane przez psychobunny Czas edycji: 2013-10-09 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a co to za dieta że Ty zjadasz w ciągu dnia sam chleb i jabłka?
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A przede wszystkim wypadaloby wyliczyc zapotrzebowanie kcal i dopiero kombinowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rzabbocop
|
Jesz zdecydowanie za malo I bardzo slabo jakosciowo, to nie doprowadzi do niczego dobrego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.