Fatalnie zauroczona - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 09:45   #1
AvaVeronica
Przyczajenie

Fatalnie zauroczona

Już nie raz mi pomagałyście i teraz też mam taką nadzieję,że dobrze mi doradzicie.
Od początku. Jestem aktualnie samotna, ale nie szukam nikogo na siłę. Pracuję, rozwijam się i faceci są ostatnim o czym myślę-do czasu, jak się okazało. Po pracy pracuję jako wolontariusz w fundacji rozwoju miasta, i tam poproszono mnie bym zajęła się jedynym projektem, do pomocy dano mi chłopaka. On okazał się szalenie sympatyczny,przystojny, z takim radiowym głosem,że aż mam ciarki. Szybko przypadliśmy sobie do gustu, i w zasadzie większość czasu spędzaliśmy na rozmowie z sobą i o sobie, a nie na pracy. Problem w tym,że ja jestem totalnie nim zauroczona-świetnie nam się rozmawia, mamy takie samo poczucie humoru, podobne podejście do życia i w ogóle on naprawdę mi się spodobał. No, ale on ma dziewczynę. Moja przyjaciółka uznała,że co z tego,że ją ma, gdyby byli szczęśliwi to nie byłby wobec mnie taki otwarty, sympatyczny itp. Dla mnie to oczywiście kończy sprawę-facet ma kogoś i nie będę się w to mieszać. No tylko ten jeden mały problem-my musimy skończyć się ten projekt, czyli musimy się jeszcze przez dwa tygodnie spotykać. I to jest wyzwanie, boję się,że on znów będzie taki uroczy,zabawny itp. Boję się,że pogłębię to zauroczenie a i tak z tego nic nie wyjdzie.
Powiedzcie mi jak mam utrzymać dystans? Jak mam go sobie wybić z głowy,tak by móc skończyć ten projekt w spokoju i nie myśleć o tym zbyt wiele?
pozdrawiam
AvaVeronica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 09:56   #2
mpt
Zakorzenienie

Dot.: Fatalnie zauroczona

Cytat:
Napisane przez AvaVeronica Pokaż wiadomość
Już nie raz mi pomagałyście i teraz też mam taką nadzieję,że dobrze mi doradzicie.
Od początku. Jestem aktualnie samotna, ale nie szukam nikogo na siłę. Pracuję, rozwijam się i faceci są ostatnim o czym myślę-do czasu, jak się okazało. Po pracy pracuję jako wolontariusz w fundacji rozwoju miasta, i tam poproszono mnie bym zajęła się jedynym projektem, do pomocy dano mi chłopaka. On okazał się szalenie sympatyczny,przystojny, z takim radiowym głosem,że aż mam ciarki. Szybko przypadliśmy sobie do gustu, i w zasadzie większość czasu spędzaliśmy na rozmowie z sobą i o sobie, a nie na pracy. Problem w tym,że ja jestem totalnie nim zauroczona-świetnie nam się rozmawia, mamy takie samo poczucie humoru, podobne podejście do życia i w ogóle on naprawdę mi się spodobał. No, ale on ma dziewczynę. Moja przyjaciółka uznała,że co z tego,że ją ma, gdyby byli szczęśliwi to nie byłby wobec mnie taki otwarty, sympatyczny itp. Dla mnie to oczywiście kończy sprawę-facet ma kogoś i nie będę się w to mieszać. No tylko ten jeden mały problem-my musimy skończyć się ten projekt, czyli musimy się jeszcze przez dwa tygodnie spotykać. I to jest wyzwanie, boję się,że on znów będzie taki uroczy,zabawny itp. Boję się,że pogłębię to zauroczenie a i tak z tego nic nie wyjdzie.
Powiedzcie mi jak mam utrzymać dystans? Jak mam go sobie wybić z głowy,tak by móc skończyć ten projekt w spokoju i nie myśleć o tym zbyt wiele?
pozdrawiam
Tak, przecież wszyscy mili ludzie tkwią w nieszczęśliwych związkach
Co zrobić? Nic, cieszyć się towarzystwem sympatycznego faceta. Nie próbuj flirtować, róbcie swoje i tyle.
Stary 2013-10-15, 10:06   #3
maniowa
Zakorzenienie

Jest sympatyczny, ale to wcale nie oznacza, że w związku jest nieszczęśliwy, a z Tobą flirtuje. Chyba, że flirtuje, to wyprowadź mnie z błędu.
Przebrnij przez to, za każdym razem, kiedy zaprzątnie Ci głowę jakaś myśl, że moglibyście coś..to pomyśl o jego dziewczynie. Wyobraź sobie, że to Ty mogłabyś być na jej miejscu, a jakaś dziewczyna robiłaby z nim projekt.
Ponoć dziewczyna nie ściana, przestawić się da - fajnie póki nie jest się na miejscu tej, co to ją każda przestawiać chce.
maniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 10:15   #4
Weronka9292
Raczkowanie

Nie każdy facet, który jest wobec Ciebie otwarty i sympatyczny zaprasza Cię w ten sposób do flirtu. Niektórzy po prostu mają takie usposobienie, a wielu ludzi to źle interpretuje
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 10:20   #5
suszarka
Buc

powtarzaj sobie w myślach, że gość ma dziewczynę. może pomoże.
Stary 2013-10-15, 10:30   #6
AvaVeronica
Przyczajenie

W zasadzie to ja zachowuję się z dystansem-tak mam już mam, że jestem nieśmiała. A on? Opowiada mi o tym, że bardzo chciałby mieć dziecko,ale ona nie chce i nie wie co robić,czy związek ma sens. W ogóle w moim towarzystwie czuje się chyba zbyt swobodnie- nie mówi mi normalnie po imieniu, tylko w zdrobniały sposób, ciągle przypadkowo dotyka,dzwoni,pisze smsy-nie tylko o tym projekcie. Ale dla mnie fakt, że ma kogoś skreśla go zupełnie. Tylko jak w takiej atmosferze widzieć w nim tylko kolegę? Z tym mam problem...
Stary 2013-10-15, 10:35   #7
maniowa
Zakorzenienie

Może powiedz mu wprost, że krępuje Cię fakt, że jest aż tak otwarty, że narusza pewną granicę będąc w związku?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 11:04   #8
morelle_
Zakorzenienie

Jak słyszę tego typu teksty to mi się niedobrze robi. Zmień przyjaciółkę i zostaw faceta w spokoju.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Doczytałam post o nim... Nie ma kogo bronić...
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 11:20   #9
AvaVeronica
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Jak słyszę tego typu teksty to mi się niedobrze robi. Zmień przyjaciółkę i zostaw faceta w spokoju.

Doczytałam post o nim... Nie ma kogo bronić...
no ja raczej nic nie robię, poza tym,że w mojej głowie pojawia się myśl-super facet. Ale to tyle. Mnie to krępuje, ale i też - niestety utwierdza w przekonaniu,że mamy wiele wspólnego-tak wynika z rozmów. Ale z mojej strony to są tylko luźne rozmowy. Chciałabym skończyć ten projekt i tyle. A on niestety nie zachowuje się jak zwykły kolega z pracy.
Stary 2013-10-15, 11:26   #10
maniowa
Zakorzenienie

To tym bardziej powinnaś z nim szczerze porozmawiać. Może okaże się, że wcale nie jest tak, jak myślisz i po prostu ten typ tak ma.
Stary 2013-10-15, 12:09   #11
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Zdajesz sobie sprawę, że teksty o "złej dziewczynie" to częsty patent na podryw u zajetych facetów? Ja z kolei słyszałam tekst, że nie dziewczyna biedaczka nie rozumie i wykorzystuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 12:11   #12
ptasie__mleczko
Rozeznanie

dwa tygodnie to nie taka tragedia. Trzymaj go na dystans nie pozwól sie dotykać, jak Cie dotknie to powtarzaj mu żeby pamiętał o tym, że ma dziewczynę itd. 2tygodnie przeżyjesz a potem urwij kontakt. Wg mnie to jest typ, który lubi sobie poflirtować. Jak myśli o dziecku z tą dziewczyną no to wskazuje na to, że to nie jest związek przelotny. Może mają chwilowy kryzys, ale jakby chciał ją zostawić to by to zrobił. Nie daj się złapać na teksty pt. "nie układa nam się", "nie wiem czy ten związek ma sens" itd. To są teksty na łatwe panienki. A co ma Ci prawde powiedziec? Ze jest szczesliwy i nic do Ciebie nie czuje? Dalej by mógł sobie z Tobą flirtować? No chyba niekoniecznie.
Stary 2013-10-15, 12:17   #13
maniowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ptasie__mleczko Pokaż wiadomość
dwa tygodnie to nie taka tragedia. Trzymaj go na dystans nie pozwól sie dotykać, jak Cie dotknie to powtarzaj mu żeby pamiętał o tym, że ma dziewczynę itd. 2tygodnie przeżyjesz a potem urwij kontakt. Wg mnie to jest typ, który lubi sobie poflirtować. Jak myśli o dziecku z tą dziewczyną no to wskazuje na to, że to nie jest związek przelotny. Może mają chwilowy kryzys, ale jakby chciał ją zostawić to by to zrobił. Nie daj się złapać na teksty pt. "nie układa nam się", "nie wiem czy ten związek ma sens" itd. To są teksty na łatwe panienki. A co ma Ci prawde powiedziec? Ze jest szczesliwy i nic do Ciebie nie czuje? Dalej by mógł sobie z Tobą flirtować? No chyba niekoniecznie.
W pełni się zgadzam.

Wysłane z mojego U20i
Stary 2013-10-15, 13:00   #14
delfix10
Zakorzenienie

Twoja przyjaciółka ma 15lat?bo pie...y takie głupoty że aż przykro czytać
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 13:16   #15
tiniaczek
Zakorzenienie

Ustal z kolega granice, chyba ze chesz sie pakowac w niezdrowy uklad.
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 13:35   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Ustal z kolega granice, chyba ze chesz sie pakowac w niezdrowy uklad.
Nie lekceważ, drogi Tiniaczku, siły hasełka pt. "zaręczyny / ślub". Niektórym pannom od tego od razu majtki same spadają, a co dopiero lekkie poświęcenie w postaci tkwienia w związku z ciulem.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 13:55   #17
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie lekceważ, drogi Tiniaczku, siły hasełka pt. "zaręczyny / ślub". Niektórym pannom od tego od razu majtki same spadają, a co dopiero lekkie poświęcenie w postaci tkwienia w związku z ciulem.
Dobra bajera nie jest zla
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 14:05   #18
Nataalia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
Nie każdy facet, który jest wobec Ciebie otwarty i sympatyczny zaprasza Cię w ten sposób do flirtu. Niektórzy po prostu mają takie usposobienie, a wielu ludzi to źle interpretuje
zgadzam się mój facet też jest miły , lubi rozmawiac z kobietami , a układa nam się cudownie takie zachowanie jest normalne
Nataalia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 15:48   #19
AvaVeronica
Przyczajenie

Dla mnie to on jest zbyt otwarty.Pracuję w męskiej branży, mam dzień w dzień kontakt z dziesiątkami facetów i żaden aż tak swobodny nie jest. A on ma dziewczynę-dla mnie jest skończony w temacie flirtowania i tyle. Tylko nie wiem jak mu zwrócić uwagę? Ok jest fajny, ale mnie to krępuje, no i też po takim jego zachowaniu-myślę co za super facet. Ale nie chcę by przez resztę pracy był taki otwarty,bo mi to nie pasuje.
A co do mojej przyjaciółki to jej rada mi nie podpasowała-dlatego zapytałam tutaj Akurat ona swojego męża poznała będąc w związku, on też miał już narzeczoną i dla niej fakt, że ktoś kogoś ma nie jest żadną przeszkodą. Dla mnie jest. Tylko nie chcę mu mówić-nie flirtuj,bo przez coraz bardziej mi się podobasz, a wiadomo ty masz dziewczynę -bo mnie chyba wyśmieje?

Edytowane przez AvaVeronica
Czas edycji: 2013-10-15 o 15:49

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 16:33   #20
fleur05
Zadomowienie

Bycie otwartym i miłym jeszcze nic nie znaczy, on może lubić Twoje towarzystwo. Ale to nadawanie na dziewczynę do Ciebie jak dla mnie kiepsko o nim świadczy. Partnera się nie obgaduje z byle kim.
Głupio zabrzmiało xD w każdym razie chodzi mi o to, że jak się ma jakiś problem i chce się komuś wygadać, to raczej chyba nie świeżo poznanej osobie tylko zaufanej. W sensie jak się mówi o problemach w związku to chyba po to żeby je rozwiązać, a nie żeby tylko sobie ponadawać na partnera.

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 16:38   #21
Littlejackie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fleur05 Pokaż wiadomość
Bycie otwartym i miłym jeszcze nic nie znaczy, on może lubić Twoje towarzystwo. Ale to nadawanie na dziewczynę do Ciebie jak dla mnie kiepsko o nim świadczy. Partnera się nie obgaduje z byle kim.
Głupio zabrzmiało xD w każdym razie chodzi mi o to, że jak się ma jakiś problem i chce się komuś wygadać, to raczej chyba nie świeżo poznanej osobie tylko zaufanej. W sensie jak się mówi o problemach w związku to chyba po to żeby je rozwiązać, a nie żeby tylko sobie ponadawać na partnera.
Zgadzam się w 100 procentach. Jakbym się dowiedziała, że mój facet opowiada intymne związkowe szczegóły jak np. dzieci/ślub jakiejś lasce z którą robi referat czy też jakiś projekt to chyba bym mu poderżnęła wszystkie tętniczki

No bez przesady. Jakiś facet palant. Stawiam, że to jednak bajera w stylu: "och moja dziewczyna jest taka beznadziejna ale jestem już z nią 15 lat, ale jest taka beznadziejna, och nie, cóż robić"
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 17:10   #22
lisbeth_wasp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AvaVeronica Pokaż wiadomość
Dla mnie to on jest zbyt otwarty.Pracuję w męskiej branży, mam dzień w dzień kontakt z dziesiątkami facetów i żaden aż tak swobodny nie jest. A on ma dziewczynę-dla mnie jest skończony w temacie flirtowania i tyle. Tylko nie wiem jak mu zwrócić uwagę? Ok jest fajny, ale mnie to krępuje, no i też po takim jego zachowaniu-myślę co za super facet. Ale nie chcę by przez resztę pracy był taki otwarty,bo mi to nie pasuje.
A co do mojej przyjaciółki to jej rada mi nie podpasowała-dlatego zapytałam tutaj Akurat ona swojego męża poznała będąc w związku, on też miał już narzeczoną i dla niej fakt, że ktoś kogoś ma nie jest żadną przeszkodą. Dla mnie jest. Tylko nie chcę mu mówić-nie flirtuj,bo przez coraz bardziej mi się podobasz, a wiadomo ty masz dziewczynę -bo mnie chyba wyśmieje?
Powiedz mu po prostu, że ta jego otwartość Cię krępuje i wolałabyś zachować większy dystans
lisbeth_wasp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 18:40   #23
AvaVeronica
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fleur05 Pokaż wiadomość
Myślę tak samo. Nie chcę tego słuchać, sama mówię co najwyżej o muzyce czy filmach, a nie o prywatnych, nawet intymnych sprawach.
No i też co innego jakby on tylko lubił moje towarzystwo, ale jeżeli dzień w dzień pisze do mnie maile niezwiązane z naszą pracą-raczej opisuje co u niego słychać, jak się ma jego pies, i na jakim to filmie był z bratankami, i czemu nie lubi kapusty, to dla mnie jest to przesada. Nie wiem, szuka kontaktu, który mi zupełnie nie odpowiada w danej sytuacji.
Trudno, będę musiała z nim o tym porozmawiać, bo widzę,że bez tego się nie obędzie.
Stary 2013-10-15, 19:33   #24
maniowa
Zakorzenienie

Nie liczyłabym, że się sam domyśli. Ewidentnie próbuje Ci zaimponować i połechtać tym swoje ego, jeśli uda mu się Ciebie poderwać.
Stary 2013-10-15, 19:43   #25
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Jak dla mnie sprawa jest prosta: facet ma dziewczynę = trzeba go sobie odpuścić. To jedna z najświętszych zasad, do których zawsze sie stosuję, i jeszcze nigdy nie wyszłam na tym źle. Tobie też polecam.

A co do faceta: uważam, że jest lekko żałosny. Opowiadać obcej dziewczynie o problemach w związku i z nią flirtować, to jak chwytać dwie sroki za ogon. Z nią mu nie wyjdzie -> przeskoczy do Ciebie. Z Tobą mu nie wyjdzie -> będzie milutki dla swojej dziewczyny. Takich ludzi trzeba unikać, bo jeśli robią takie rzeczy, to znaczy, że nikogo tak naprawdę nie kochają.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 20:37   #26
metafizysza
Przyczajenie

ja bym z nim porozmawiała na ten temat... szczerość jest zawsze najważniejsza.
metafizysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 07:57   #27
AvaVeronica
Przyczajenie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;43281993]Jak dla mnie sprawa jest prosta: facet ma dziewczynę = trzeba go sobie odpuścić. To jedna z najświętszych zasad, do których zawsze sie stosuję, i jeszcze nigdy nie wyszłam na tym źle. Tobie też polecam.

A co do faceta: uważam, że jest lekko żałosny. Opowiadać obcej dziewczynie o problemach w związku i z nią flirtować, to jak chwytać dwie sroki za ogon. Z nią mu nie wyjdzie -> przeskoczy do Ciebie. Z Tobą mu nie wyjdzie -> będzie milutki dla swojej dziewczyny. Takich ludzi trzeba unikać, bo jeśli robią takie rzeczy, to znaczy, że nikogo tak naprawdę nie kochają.[/QUOTE]
Ja też taką zasadę stosuję, i owszem chłopak jest sympatyczny i nawet może mi się spodobać, ale fakt,że ma kogoś go przekreśla.
Jego zachowanie po prostu wyprowadza mnie z równowagi, i na samą myśl,że mamy dziś się spotkać robi mi się słabo. Nie chcę właśnie by zachowywał się w ten sposób,ale nie chcę też by ta rozmowa nie zniszczyła naszego projektu, i nie wyszła niezręczna sytuacja.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości