|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jak zmienic domyslne ustawienia mikrofonu w komputerze?
Hej, mam kamerke internetowa z wbudowanym mikrofonem (nie wiem, czy to wazne, ale jest to ten model: http://www.mediatry.pl/Kamera_Intern...fonem-137.html )
Od wczoraj probuje ja podlaczyc i w koncu sie udalo, zainstalowalam Skype, ale odkrylam, ze nie slychac mojego glosu gdy korzystam z kamerki. Z obrazem wszystko okej. Pogrzebalam w ustawieniach audio i w necie i z tego co rozumiem-powinnam wejsc w ustawienia dzwiekow i urzadzen audio, znalezc tam ustawienia nagrywania glosu i z listy wybrac mikrofon od kamerki. Na liscie jest jednak tylko jeden punkt do wyboru i z tego co kojarze-sa to moje glosniki. Czy ktos sie orientuje co moge zrobic, zeby mozna bylo uzywac tej kamerki poprawnie i moc przez nia rozmawiac? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zmienic domyslne ustawienia mikrofonu w komputerze?
A w Skype spróbuj wejść do opcji ( Narzędzia > Opcje > Ustawienia audio) i tam przy mikrofonie powinnaś mieć do wyboru mikrofon, przez który chcesz rozmawiać i powinno działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ustawieniach zaawansowanych jest lista na ktorej teoretycznie mozna wybierac z czego chce sie korzystac. Tam tez wyswietla sie tylko jedna opcja-glosniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wejdź w Panel Sterowania, w ustawienia dźwięku. Jeśli masz głośniki, to znaczy, że patrzysz na urządzenia wyjściowe, do odtwarzania. Musisz przełączyć na wejściowe, do nagrywania, i tam będziesz miała mikrofon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojecia czym to bylo spowodowane, ale mikrofon zaczal dzialac sam z siebie. Nie udalo mi sie nic pozmieniac w tych ustawieniach, wszystko jest tak, jak bylo gdy zakladalam temat, a mikro dziala
![]() Zrobilam screeny, czy o te ustawienia chodzilo? Wchodze w panel sterowania, potem w dzwieki i urzadzenia audio. No i myslalam, ze tam sie da zmienic, albo w zakladce audio albo glos, bo tam mam ikonke mikrofonu. Ale nie da sie, jak rozwijam ta liste to mam tylko jedna pozycje o tej nazwie, co widac (SoundMAX Digital Audio), i to mialam na mysli mowiac, ze do wyboru mam tylko jedna rzecz, glosniki. Gdy uruchamiam Skype i probuje tam popatrzec na ustawienia-jest to samo. Rozwijajac wszelkie listy wyskakuje mi na nich tylko ta jedna pozycja. Ale dzieki za pomoc i tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.