|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie możemy znaleźć dla siebie miejsca ..
Witam!
![]() ![]() Mieszkaliśmy już w 4 miastach. Raz w naszym rodzinnym, później wyprowadziliśmy się do Gdańska, żeby juz usamodzielnić się i nabrać lepszych perfektywnych(bo to większe miasto od rodzinnego) Później na rok do Wrocławia(powody rodzinne myśleliśmy ze tam zostaniemy ale to jednak nie to) i z powrotem wróciliśmy do trójmiasta tym razem do Gdyni. Ja zaczęłam studia on pracuje. Jednak dalej to nie nasze miejsce. Mamy tu swoj maly domek ale nie morzemy zagrzac miejsca nigdzie na dluzej. I ciagle myslimy zeby moze znowu wyjechac a to za granice do Norwegi lub Holadii. Gdy byliśmy tam na wakacjach zobaczylismy jak zyja tam ludzie, nie tak jak w Polsce nikt na nikogo nie patrzy i nie obgaduje*chociaz tu tez nam sie to nie zdarza bo jestesmy raczej spokojna para ![]() (na razie jeszcze nie planujemy dziecka, myslelismy o tym jak skoncze studia )
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie możemy znaleźć dla siebie miejsca ..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
widać, że sami nie wiecie, czego chcecie od życia. co robicie, żeby nowe miejsce okazało się bardziej waszym?
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem skąd w ludziach tak popularne jest przekonanie, że zagranicą to nikt nie gada, nikt nie patrzy, można wyglądać jak się chce i robić co się podoba. Wszędzie tak jest, ale to kwestia podejścia do życia, a nie ludzi dokoła. A co do "swojego miejsca" to przecież nie jest tak, że przyjeżdżacie gdzieś i nagle czujecie, że to jest Wasze miejsce na ziemi, tego szukaliście całe życie itd. Miejsce tworzą znajomi, rodzina, hobby, praca. Dopóki nie zapuścicie chociaż minimalnie korzeni to nie przekonacie się, że to właśnie tu chcecie zostać. Dla mnie w ogóle coś takiego jak "swoje miejsce" jest trochę abstrakcyjnym pojęciem, takie coś się tworzy z czasem samo, naturalnie. Jeśli priorytetem jest dla Was praca czy studia to zastanówcie się co Wam odpowiada i spróbujcie takie miasto wybrać i tam spróbować te korzenie zapuścić, poznać ludzi,miasto, znaleźć jakieś zajęcia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.