![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
krok po kroku, co robic? :)
hm ja tez jestem w sumie dziewica..
bylam z chlopakiem ponad 2 lata ale jakos nie umialam sie przemoc.. wywieral na mnie presje ale mowil ze poczeka ile trezba ale coraz czesciej nalegal.. heh nie krecil mnie bo byl bardzo niedojrzaly a ja nie czulam sie z nim bezpiecznie i nie umialam mu zaufac.. napisalam ze w sumie jestem dziewica bo raz sprobowalismy ale pekla nam gumka... i sie zniechecilam.. w sumie nawet nie wprowadzil do konca ![]() ale powiem Wam ze latka leca... i 22 lata i byc dziewica to teraz juz dla mnie wstyd :P jak cos to widuje sie ze starszymi chlopakami a oni maja doswiadczenie, wyzsze wymagania moga mnie prownywac i obawiam sie tego co sobie o mnie pomsla.. ze ich nie zadowole :/ nawet mialam raz taka sytuacje ze 27letni koles mi powiedzial ze jak jestem dziewica to mnie nie chce!! to byl dla mnie szok...... nawet nie wiem jak to wszystko ma wygladac.. co robic i jak sie zachowywac podczas stosunku.. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krok po kroku, co robic? :)
Miałam znajomą która także długo czekała na ten moment, wreszcie zrobiła to z byle kim. Warto czekać na odpowiednią osobę, żeby potem nie wspominać źle pierwszego razu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hm... Przede wszystkim... Czy to jest takie ważne? Byc dzieica czy nie być?
Najważniejsze jest to, aby nie uprawiać sexu z byle kim. Dobrze wiem, czym są atalne doświadczenia z osoba, której sie nie kochało, bez przemyslenia. Daj zanć jak już znajdziesz i będziesz wiedzieć, że to "ten" ![]() ![]() Trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wiesz co, jak jakiś facet powiedział, że nie chce z Tobą być bo jesteś dziewicą, to jakiś idiota był i t6yle. I powinnaś cieszyć się, że szybko wyszło szydło z worka...
22 lata to wcale nie tak dużo, i nie wszyscy faceci w tym wieku mają szalone doświadczenie ![]() Powiem Ci tak - jeśli facet będzie Cię kochał, to nie będzie mu to wcale przeszkadzało. I będziesz si.ę przy nim uczyć. Nie da się udzielić instrukcji "krok po kroku" jak się zachowywać w łóżku - każdy lubi co innego, każdy ma inny temperament, inne zachowania są dla różnych ludzi "do przyjęcia". Część z takich porad by Ci się spodobała, a część byś od razu odrzuciła jako coś, czego nie chcesz robić. Seks jest w pewnym stopniu instynktowny. Wiesz, mój obecny chłopak nie mógł uwierzyć, że mam za sobą raptem parę stosunków, więc doświadczenie prawie żadne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
EDIT: lexie, śledzisz mnie czy ja Ciebie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
eh pewnie macie racje.. ale ja juz sobie zaczynam wkrecac rozne dziwne lotki ;P nie chce sie okazac slaba ... ogolnie u mnie w domu to zawsze byl temat tabu i moze dlatego jakos mam taka blokade psychiczna.. zle mi z tym ..
a co do faceta to wiem na pewno ze musi byc to silny mezczyzna nie chodzi mi gl o cechy fizyczne tylko swiadomy siebie i taki przy ktorym bede czuc sie bezpiecznie i nie bede sie bala .. ale generalnie im jestem strasza tym mam wieksze obawy.. :/
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Przede wszystkim nie ma określonej granicy wieku kiedy trzeba już to zrobić.
Mozesz czuć się gotowa mając lat 16 i lat 30. Warto poczekać na ten odpowiedni moment, wyczujesz to podświadomie - zapewniam ![]() Nie ma się co denerwowac i spieszyć z tym. Dziewictwo to nie jest żaden wstyd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Najwazniejsze to aby nie robic tego z byle kim ,pierwszym lepszym i po 1 dni znajomosci ale to dotyczy wszytskich kobiey nie tylko tych wchodzacych w zycie seksualne.
Ale tez nie nastawialabym sie na cos nieziemskiego,trzesienie ziemi itp,wielkiej namietnosci i oddania do konca zycia. Predzej czy pozniej kazdy "musi" to zrobic byleby zrobic to i moc spojrzec sobie w oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej,to moze ja tez powinnam byla sie wstydzic ![]() ale wiesz co..dla mnie to powod do dumy,nie spieszylam sie,czekalam na odpowiednia osoba,wiem,ze dojrzalam,ze odpowiednio sie zabezpieczylam i teraz moge sie cieszyc ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
przede wszystkim nie rozumiem dlaczego dziewictwo ma być powodem do dumy?? co jest w tym takiego specjalnego? każda z nas to ma lub miała!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dla Ciebie osobiście nie musi być powodem do dumy. Z resztą nie chodzi o dumę, ale wstyd z tego powodu, że się jest dziewicą. Nie chodzi tylko o czysto fizjologiczny charakter tego (o czym Ty wspominasz).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
ani powód do dumy ani do wstydu.ale czułabym się trochę nieswojo mówiąc że jestem dziewicą w wieku 22 lat.ale tu nie o to chodzi o samą kwestię dziewictwa tylko o to że sporo osób w tym wieku ma już za sobą ten pierwszy raz a dla mnie to ciągle jest nowość. to tak jak z dzieciakami w podstawówce-też było mi głupio jak wszyscy wiedzieli że nie ma mikołaja a ja ciągle w niego wierzyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze inni cos zrobili,czy robia,nie oznacza,ze mam tak samo postepowac ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
dzieki Dziewczyny
![]() moze nie zdajecie sobie sprawy ale to co napisalyscie bardzo mnie jakos tak wewnetrznie uspokoilo ![]() ![]() ale mam jeszcze takie pytanie bo np. wiele razy mialam okazje przespac sie z moim ex tylko ze nawet jak czulam ze moglabym chciec to i tak sie opieralam.. ale to moze dlatego ze z niego byla taka ciota i ja wiedzialam ze jestem gora a wole jak to facet wie co ma robic i bierze sie do rzeczy ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie,super ze to napisalas,bo nic na sile i juz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
dorcia,wiele kobiet lubi jak facet dominuje w seksie i myślę,że lepiej poczekac na takiego który to robi i będziesz się czuła po prostu komfortowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
a teraz do rzeczy- nie martw się że nie będziesz wiedziała co robić bo na pewno będziesz-jak już dziewczyny pisały to jest bardzo instynktowne.nie zastanawiaj się co masz zrobić,nie planuj-po prostu zrób to na co masz ochotę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Moja przyjaciółka ma 22 lata i tez jest dziewicą
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dziewice dzisiaj są cenne
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja tez uwazam ze jednak ten pierwszy raz powinien sie odbyc z kims przy kim czujesz sie bezpieczna, piękna i kochana.. taka sztuka dla sztuki to beznadzieja i bedziesz tego zalowala jak stracisz dziewictwo z byle kim i dopiero pozniej bedziesz sie wstydzic, a nie teraz sie wstydzisz dziewictwa... z resztą 22 lata to malo! spokojnie masz przed soba piękne chwile
![]() nie dziewica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Na tym forum bywaja mężczyźni, którzy szukają wyłącznie dziewic aby związać się z nimi na całe życie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetnie to napisałeś ![]() Widzisz, dorcia_? Są normalni faceci na tej planecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Tez mam kilka koleżanek w wieku 22 lat (rocznikowo 23), które nie były z żadnym facetem. Są to dziewczyny bardzo wartościowe, ładne, mające plan na życie (piszę to, bo czasami sie zarzuca, że jak dziewczyna ma 22 lata i jest dziewicą to pewnie wygląda jak zmora i nic sobą nie prezentuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
~widzisz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie ma się co spieszyć, jeżeli trafisz na tego właściwego, to w swoim czasie samo serce Ci podyktuje, co trzeba robić. Na pewno nie ma czegoś takiego jak recepta jak to ma wyglądać. Ale klimat, żeby Wam nikt nie przeszkodził, zabezpieczenie no i 100% zaufanie są najwazniejsze... Dla mnie dziewictwo w tym wieku to nie żaden obciach, tylko skarb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
oj i nawet nie spodziewalam sie meskiego glosu tutaj
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
a ja sobie tak mysle, skoro boisz sie swojego niedoswiadczenia, to moze zwiaz sie z prawiczkiem? Ja tak robilam zawsze, jesli ktos mi sie zaczynal podobac, to przyjaznilam sie z nim jakis czas i delikatnie schodzilam na temat sexu ( w sumie zawsze zartem) i jak okazywalo sie ze jest niedoswiadczony, wtedy moglam zdjeac swoja bariere i angazowalam sie w zwiazek. 4 takich bylo ( na 4 chlopakow jakich mialam, jednego mam do dzis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
dziewczyny... pomożecie?? Mam !7 lat i chyba jetsem gotowa na seks z moim chłopakiem.. ale kompletnie nie wiem co i jak.. juz jestessmy i tak bardzo blisko ze sobą ale jakos seks z nim mnie przeraża... Do tych które już nie są dziewicami... nie boje sie bólu ale powiedzcie mi czy to jet takie straszne uczucie pierwszy raz i czy bardzo leci krew?? Z góry dziex za info
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Według mnie poczekaj jeszcze troszkę, wyjdzie Ci to na dobre. Nie ma się co spieszyć ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.