Konflikt pokoleń - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 21:57   #1
Madia91
Przyczajenie

Konflikt pokoleń

Cześć!
To mój pierwszy post więc pozwólcie że się przedstawie, jestem Anastazja mam w tej chwili 23 lata. Od 3 lat (mojego wyjazdu do Anglii) jestem wzajemnie zakochana w mężczyźnie mojego życia. Jest to mój pierwszy poważny związek i emocjonalnie czuję się do niego przywiązana, nie potrafię bez niego żyć. Każda chwila z nim sprawia mi frajdę, odkrywanie po raz pierwszy własnych ciał i takie tam

Problem leży w tym że mój luby jest z wyznania muzułmaninem. Na pierwszy rzut oka nikt by nie poznał, ojciec anglik, matka niemka. Ja zaś pochodzę z rodziny głęboko katolickiej. Nadir to szanuje i jest bardzo delikatny jeżeli chodzi o 'te sprawy' i nie nakłania mnie do niczego

Jednak gdy rozkręciliśmy własną firmę w Anglii zapragnelismy zmienic nasze zycie i wyjechac na wieś, tam gdzie wioda moje korzenie, do Polski. Mialo to miejsce ok rok temu, zamieszkalismy z moimi gleboko wierzacymi rodzicami. Jakie oni świństwa wyprawiają to mi sie wierzyć nie chce! Od docinek słownych o 'niewierzących',przez specjalne dodawanie wieprzowiny do potraw az po pryskanie wodą święconą (chciałabym żartować ) Nadir jak narazie pozostaje niewzruszony tylko żali mi się chłopak, że nie wie co ma robić... Ze swoją religią jest bardzo związany i przywiózł ją ze sobą do Polski, ostatnio chwalił się że założył fanpage na facebooku ******reklama****** i zamierza go redagować. Nieśmiałam go pytać o zmiane religii, jest do niej bardzo przywiązany

Za to próbowałam rozmawiać z moimi rodzicami i powiedzieli że możemy pójść na kompromis. Tylko jaki? Gdzie tu znaleźć kompromis między zagorzałymi katolikami a muzułmaninem? Proszę pomóżcie mi bo już odchodzę od zmysłów. Kocham go,chcieliśmy się pobrać w przyszłym roku ale nie wiem czy wytrzymam psychicznie...

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2013-10-17 o 22:40
Madia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 22:15   #2
kleineKrokodil
Zadomowienie

Dot.: Konflikt pokoleń

Ja bym się po prostu wyprowadziła. Pewnie Twoi rodzice nie utrzymują Was, wynajmijcie sobie choćby kawalerkę, bo po co się kłócić.

Pogadaj z mamą o tym, że dla Twojego faceta religia jest ważna, że on szanuje waszą, niech to będzie obustronne. W sumie nic innego nie zdziałasz, musisz poważnie pogadać.

Edytowane przez kleineKrokodil
Czas edycji: 2013-10-17 o 22:17
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 22:17   #3
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Moim zdaniem problem jest wymyślony i chcesz tylko zareklamować stronę na fb. Po wpisach widać, że prowadzi ją ktoś, kto od dawna mieszka w Polsce.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 22:39   #4
Leszy
Zakorzenienie

Oczywista reklama fanpage'a.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 23:01   #5
yoona
Zakorzenienie

troll a reklama jest platna.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 05:44   #6
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Madia91 Pokaż wiadomość
Cześć!
To mój pierwszy post więc pozwólcie że się przedstawie, jestem Anastazja mam w tej chwili 23 lata. Od 3 lat (mojego wyjazdu do Anglii) jestem wzajemnie zakochana w mężczyźnie mojego życia. Jest to mój pierwszy poważny związek i emocjonalnie czuję się do niego przywiązana, nie potrafię bez niego żyć. Każda chwila z nim sprawia mi frajdę, odkrywanie po raz pierwszy własnych ciał i takie tam

Problem leży w tym że mój luby jest z wyznania muzułmaninem. Na pierwszy rzut oka nikt by nie poznał, ojciec anglik, matka niemka. Ja zaś pochodzę z rodziny głęboko katolickiej. Nadir to szanuje i jest bardzo delikatny jeżeli chodzi o 'te sprawy' i nie nakłania mnie do niczego

Jednak gdy rozkręciliśmy własną firmę w Anglii zapragnelismy zmienic nasze zycie i wyjechac na wieś, tam gdzie wioda moje korzenie, do Polski. Mialo to miejsce ok rok temu, zamieszkalismy z moimi gleboko wierzacymi rodzicami. Jakie oni świństwa wyprawiają to mi sie wierzyć nie chce! Od docinek słownych o 'niewierzących',przez specjalne dodawanie wieprzowiny do potraw az po pryskanie wodą święconą (chciałabym żartować ) Nadir jak narazie pozostaje niewzruszony tylko żali mi się chłopak, że nie wie co ma robić... Ze swoją religią jest bardzo związany i przywiózł ją ze sobą do Polski, ostatnio chwalił się że założył fanpage na facebooku ******reklama****** i zamierza go redagować. Nieśmiałam go pytać o zmiane religii, jest do niej bardzo przywiązany

Za to próbowałam rozmawiać z moimi rodzicami i powiedzieli że możemy pójść na kompromis. Tylko jaki? Gdzie tu znaleźć kompromis między zagorzałymi katolikami a muzułmaninem? Proszę pomóżcie mi bo już odchodzę od zmysłów. Kocham go,chcieliśmy się pobrać w przyszłym roku ale nie wiem czy wytrzymam psychicznie...
Cześć! Reklama na Wizaz.pl jest platna chyba? A problem rodem z książki "Arabska żona" Tanyi Valko. Te same zagrywki z dodawaniem wieprzowiny do potraw i dokuczaniem Muzułmaninowi przez fanatycznych Katolickich rodziców. Z tym, że doczytaj książkę do końca

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości