|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Loestrin 20
Czy któraś z dziewczyn bierze może te tabletki? Jakieś doświadczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Loestrin 20
powiem Ci tak...ja już brałam Cilest (niekończące się mdłości), Rigevidon (straszne bóle głowy), Diane35 (wymioty i duzy wzrost wagi) Logest (duuuży wzrost wagi) Triquilar (wymioty)...i powiedziałam DOŚĆ TABLETK! Teraz od kilku miesięcy mam plastry...Evra..może i czasami bywają upierdliwe, może i robi się brzydka obwódka wokół niego, może miewam troszkę dłuższy okres, i może są dużo droższe, ale nie mam bólów głowy, nie wymiotuję, waga mi spadła i stoi w miejscu...Ty też pomyśl..są plastry, są wkładki hormonalne dla nie rodzących, są krążki dopochwowe...jeśli tabletki znów się nie sprawdzą to pomyśl o czymś innym...poza tym zawsze możesz wziąć sprawę w swoje ręce i sama zrobić sobie badania hormonalne...w niektórych przychodniach są pakiety hormonów ktore możesz zrobic placąc jedną cene a nie za kazdy osobno...np. w moim rodzinnym miescie wiem ze takie badania poziomu hormonów kobiecych kosztuje 70zl...koszt niewielki w porónaniu z tym ile już wydalaś na zle dobrane tabletki...
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przed yasminelle bralam jakieś inne paskudztwa i puchłam, miałam nabrzmiałe, strasznie bolące piersi, ogólnie czułam się źle. Po zmianie na yasminelle wszystkie niepożądane objawy zniknęły. Yasminelle to podobno nowoczesne pigułki, które mająmniejsząilośc hormonów. Koszt ok 33 zl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek.
Od dzisiaj biorę Loestrin 20. Jest to moje drugie podejście do tabletek antykoncepcyjnych. Kiedyś brałam Microgynon 21, ale to był straszny niewypał. 10 dni temu wyjęłam implant po roku i 9 miesiącach. Mam nadzieję, że te tabletki będą odpowiednie dla mnie. Za jakiś czas dam znać jak mi się je bierze. Może są jeszcze inne Wizażanki, które biorą te tabletki i mogą coś o nich napisać?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Powtarzam po raz enty, że nie pyta się innych o zdanie na temat tabletek, nie ma czegoś takiego jak "polecenie" tabletek i inne. Po prostu każdy organizm jest inny, każda kobieta ma inną gospodarkę hormonalną i na każdą kobietę dane tabletki zadziałają inaczej. Więc spróbuj to się przekonasz
![]()
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BTW lekarz zapisał mi od razu 6 opakowań Loestrin 20.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() + radzę Ci nie wykupować od razu wszystkich opakowań, tylko na poczatek dwa na próbę, bo jak Ci nie spasują nie będziesz mogła ich ani zwrócić, ani odsprzedać.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam się po prostu dowiedzieć czy są jakieś Polki na forum biorące te tabletki i czy coś o nich wiedzą. Moje znajome biorą albo Microgynon albo Yasmin i o tych co ja biorę nikt nie słyszał. Po to jest forum żeby dzielić się doświadczeniami prawda? ![]()
7.11.2011- nie farbuję i zapuszczam włosy 2.12.2011- olejuję https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-06-24 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Loestrin jest w Polsce niedostępny niestety, a szkoda.
Skład: Loestrin 20 zawiera 20 mikrogramów etynyloestradiolu (estrogen) i 1 mg octanu noretysteronu (progestogen), podczas gdy Loestrin 30 zawiera 30 mikrogramów etynyloestradiolu (estrogen) i 1,5 mg octanu noretysteronu. Octan noretysteronu to ten sam progesteron co w Primolut Nor. Progesteron starszej generacji, co nie znaczy że gorszy. Ja nie do końca się zgadzam z tym, że nie ma co pisać opinii. Jednak jest coś w tym na rzeczy, że niektóre pigułki są przez wiele kobiet źle tolerowane, a niektóre wiele kobiet dobrze toleruje. Ja np. mam skłonnność do zatrzymywania wody w organiźmie i chętnie dowiedziałbym się, które jeszcze oprócz tych z drospirenonem mogłabym brać. Dezogestrel np. często wodę zatrzymuje jak czytam opinie właśnie i u mnie też tak było. Ja jestem ciekawa jak z zatrzymywaniem wody i tyciem, czyli niepohamowaną chęcią zaglądania do lodówki i cukierni ![]() Primulot Nor brałam przez 6 m-cy 10 dni przed okresem i stąd trochę znam octan noretysteronu. Edytowane przez Kashaya Czas edycji: 2012-06-25 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
podlaczam sie do watku - 3 dni temu zalczelam wlasnie te tabletki.
mialam w ostatnich 13 latach zle dosiwadczneia z hormonami wiec odkladalam ten krok jak moglam. jednak ze wzgledu na anemie (krwawienia) nie widze sensu w leczeniu sie z anemii skoro miesiac w miesiac to co odbudowalam - trace. z poprzednich doswiadczen tabletkowych mialam migreny i porblemy e skora, problemy z piersiami.teraz bede sie przygladac jak zareaguje. szczezre -licze na to ze okresy mi sie zmniejsza choc o pare dnii nie beda takie ogromne. licze tez na to ze obejdzie sie bez nastrojow i bolu glowy (typowy moj problem).no i boje sie zatrzyywania wody w ogranizmie. wiadomo ze po tabletkach poprawia sie apetyt wiec i na to mam oko -na szczescie biegam min 4 razy w tyg wiec raczej nie powinnam zaliczyc tycia. na przedokresowe zatrzymywanie wody lykam tabletki./wiec zobacze jak sie mi ten loestrin 20 przyjmie.poki co 3 dni i nic -a liczylam ze chociaz od razu zadziala mi na okres.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Za pare dni kończę pierwszy listek- zero migren w ogole zero objawów jakichkolwiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja wykanczam 3 listek- jedynym objawem jest mega biust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Loestrin 20
W tym miesiącu jakas zmiana- cycki mi odpuściły i plamilam i krwawilam cały cykl. Mysle ze to moze byc objaw ze po nasyceniu sie organizmu dawka zawarta w tabletkach moze byc za mała.tak mnie lekarka uprzedzala ze przy moich okresach loestrin 20 moze byc za słaby. I ze moze trzeba bedzie wrzucić 30. Wizytę mam 29, bede pytać lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez pinao9 Czas edycji: 2013-10-18 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Loestrin 20
a kto mialby kupic skoro sa za darmo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
dziewczyny mam do was prośbę,Z racji tego, że nie mieszkam już w uk a w polsce nie ma tych tabletek, czy któras z was mogłaby mi je przesłać?(wszystko uzgodniłbyśmy na priv) Nie chce narazie zmieniać tabletek ponieważ mój organizm bardzo dobrze na nie zareagował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.