![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czerwona buzia! pomocy!
Hej
![]() Mam taki problem, że się czerwienie na całej buzi- nie ze wstydu czy coś w tym stylu, chociaż to też. ![]() ![]() ![]() Czy sa może jakieś domowe sposoby, albo kosmetyki, które mi pomogą? Dodam, że mam skórę mieszaną, bardzo wrażliwą, z tendencją do trądziku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Czerwień i twarz
Witam. Jestem na kuracji Izotekiem, co prawda końcówka ale... mam dość czerwony ryjek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwień i twarz
dermacol,lub zielony korektor
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Czerwona twarz...
Witam wszystkich... Mam pewien problem i nie wiem jak mam sobie z nim poradzić... Gdy chodzę na korepetycje 2 razy w tygodniu zawsze gdy nauczyciel się mnie coś pyta czuję, że fala gorąca mnie ogarnia na twarzy... Sądzę, że wtedy mam czerwone policzki... Możliwe, że jest to związane z tym, że nauczyciel mi się podoba... Proszę o odp jak mam sobie poradzić ... ( np. czego używać, żeby nie było widać, że jestem czerwona... ) Dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwona twarz...
Proszę, odp !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Boże...już był watek o rumieńcach itd.
Wyszukiwarka!
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
moze wybierz sie do lekarza? same kosmetyki na pewno nie pomoga.
Przejzyj KWC i poszukaj serii Sensibio z firmy Bioderma ![]() a w wyszukiwarce wystarczylo wpisac "rumieńce" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A nie ma jakiegoś kremu... ?? Ja ich nie mam całyczas, tylko jak chodzę na korepetycje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kremow to podalam ci firme i nazwe serii...moglabyc poszukac. idz najlepiej od apteki, powiedz ze masz problemy z naglym rumiencem na twarzy, moze doradza ci jakies tabletki bez recepty albo krem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
czerwona twarz
Dziewczyny mam do Was pytania jak i do Pani Beaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dot.: czerwona twarz
Tez mialam ten problem. Po wypiciu szklanki wina wyskakiwaly mi czerwone plamy, zawsze w tych samych miejscach, np kolo nosa i na brodzie blisko szyi.
Teraz po prostu nie pije... Nie wiem jak sie tego pozbyc na stale ale pamietam uzywalam "zielonego pudru w kremie", taki korektor ktory wygladal jak blyszczek z pedzelkiem, bardzo gesty. Nakladalo sie to na twarz (na czerwone czesci, np naczynka, plamy etc) i na to puder. Naprawde spelnial swoja funkcje (nie przez 12 godzin niestety). Obawiam sie, ze nie pamietam nazwy, ale prawdopodobnie niejedna firma produkuje cos podobnego, zapytaj w dobrej drogerii. I cena nie zwalala z nog. Pozd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A moze masz cere naczynkowa i dlatego masz czerwone plamy? Ja uzywam krem firmy AA Therapy i jakby troche mniej. I wiecej nakladam w te mijsca co mam czerwone.
Podobno jeszcze pomagaja tabletki Venescin ale nie wiem czy one sa na recepte. Jesli rzeczywiscie masz cere naczynkowa to powinno to pomoc choc troche. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Czerwona twarz
Witam wszystkie Wizażanki! Mam ogromny problem i nie wiem co z tym zrobić. Otóż po każdym wysiłku fizycznym, nawet najmniejszym, moja twarz wygląda jak burak. Jest dosłownie bordowa
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czerwona twarz
No ja może nie od razu jak burak, ale bardzo nieatrakcyjne rumieńce. I nie tylko przy najmniejszym wysiłku fizycznym, ale wystarczy jak jest mi odrobinę za ciepło. Co gorsza nie mogę dostać odpowiedniego podkładu, bo niby ładnie wygląda przez chwilę, a potem po utlenieniu wpada w różowy odcień. Ostatnio jak kupowałam, to spędziłam z panią ekspedientką przeszło pół godziny i z każdą chwilą jej entuzjazm malał. Ostatecznie wybrałyśmy Rimmela, ale jestem z niego średnio zadowolona, więc jak się skończy to znowu czeka mnie długie szukanie. Jak macie coś sprawdzonego to dajcie znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
tego nie zmienisz. mozesz jedynie zminimalizowac.
polecam ten krem: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...draznienia.htm uzywac na noc, codziennie. a co do podkladu: idz do perfumerii. moze i wydasz wiecej, ale za lepsza jakosc (w wiekszosci). zobacz sobie Revlon ColorStay. jest mocno kryjacy, ale trwaly, i raczej nie ulatnia sie. mialam stycznosc z 3 kolorami i jest ok. ![]() jest tez nowosc PhotoReady, ale mozliwe ze nie bedzie kryl zaczerwien. tez, poszukaj dermacolu - bardzo mocno kryjacy, raczej stosuje sie jako korektor, ale mozesz sobie dac jego tyci tyci na rumencie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Znacie może jeszcze jakieś sposoby na zminimalizowanie takiego efektu?
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
La Roche ma krem lagodzacy zaczerwienienia, jest z serii Rosaliac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
prawdopodobnie będziesz mieć problem naczyniowy, naczynka rozszerzają się przy większej aktywności fizycznej i aby tego unikać należy:
-ograniczać zmiany temperatur -stosować produkty do cery naczyniowej -unikać pary wodnej (np gotowanie) ogólnie to jest bardzo typowe mówi się że dotyczy 8/10 kobiet, a możemy to również bardzo często zauważyć u mężczyzn. Teraz skóra może być gładka i jedynie pokrywać się ostrym rumieńcem, jednak zaniedbanie może doprowadzić do wyraźnie zaznaczonych pękniętych naczyń krwionośnych.
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem , od kilku miesięcy walczę z kolorami za pomocą podkładu Max Factor Miracle touch, a wcześniej używałam Artdeco Camouflage Cream(01- z zielonym pigmentem, brudny cielisty beż do tuszowania zaczerwień) . Ten drugi kryje wszystko na mojej twarzy,a dodam że moje rumieńce bywają nader pokaźne;/Trzeba się namęczyć z nałożeniem tego cuda na twarz,ale efekt jest naprawdę dobry. Odpuściłam sobie natomiast różne kremy i inne środki na cerę naczynkową, bo po prostu były nieskuteczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
@Fluo Przyjrzyj sie dokladnie swojej cerze albo popros o to swoja kosmetyczke - zazwyczaj przyczyna czerwienienia sie sa plytko polozone naczynia krwionosne.
Pierwsz rzecz to stosowac odpowiednie kosmetyki, unikac slonca, goracych i pikantnych posilkow, sauny, itd. Preparaty z wit C pomagaja wzmocnic naczynka. Jesli widzisz popekane naczynka (czerwone nitki widoczne na powierzchni skory), to pomysl o odpowiednim zabiegu - elektrokoagulacja lub laser. Sa na ten temat watki na wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Odświeżam wątek, bo mam pytanie do osob które leczyly czerwienienie się LASEREM!
Jaki, gdzie, ile sesji? POMOCY ![]() Czy dermatolog może mi to odradzić? Czerwienie się pod wpływem zmian temperatury, najmniejszego stresu, ostrych potraw, twarz mnie pali(!), robi się różowo-czerwona, samoistnie wręcz czasami bez powodu(bez stresu, podczas niedzielnego obiadu xD) ![]() czy dermatolog poleci mi jakąś kosmetyczkę, czy muszę sama znaleźć najlepszą i najbezpieczniejszą?...;<
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Czerwona twarz
Witam Wszystkich
![]() Chciałbym napisać o moim problemie... Otóż chodzi o to że często mam zaczerwienioną twarz, nie zawsze taką miałem... To też nie chodzi o rozszerzone naczynka... Moja twarz jest po prostu ciagle zaczerwieniona ![]() Znacie może jakiś dobry krem, ale coś w tym stylu aby rozjaśnić moją twarz ??? Fajnie jakby było coś dobrego i w miare w cenie ![]() Proszę o pomoc, z góry dziękuje... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Może masz ją po prostu wysuszoną? Jak tak, to kup krem nawilżający.
I zainwestuj w łagodny żel do mycia twarzy (np Ziaja Calma), nie myj buzi mydłem. I nie szoruj buzi ręcznikiem, ale delikatnie ją wycieraj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Smaruje kremem nawilazajacym, tak skóra jest sucha :/
Nie wiem co byłoby dla mnie najlepsze :/ Wkurza mnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
moge wyslac na miala... ale czy to coś da, po prostu twarz jest czerwona, sucha :/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Jakiego kremu używasz? Robisz jakieś peelingi, maseczki? Nie masz nadwrażliwej skóry na słońce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Używam kremu Tolpa Dermo, żadnych maseczek i peelingu... :P przez ostatnie lata mam nadwrażliwą skóre nie tylko na słońce, na prawie wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.