|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Okropne sny, które nie dają spokoju...
Dziewczyny, mam pewien problem. Codziennie mam okropne koszmary, które są tak realistyczne, że zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem nie wychodzę gdzieś i nie lunatykuję! Najgorsze jest to, że te sny są zazwyczaj ohydne...nie jestem sobą w tych snach. Robie rzeczy ohydne, mam często zboczone sny o rzeczach których w życiu bym nie zrobiła z osobami z którymi w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła! Wiem, myślicie sobie, że pewnie mi pada na głowę...ale czasem ten sen jest tak realistyczny że sobie myślę czy to się nie działo naprawdę. Jestem przerażona wtedy. Ale...ale przecież leżę u siebie w łóżku, co miałabym łazić i coś robić?! Takie mnie myśli nachodzą...bo te sny są tak realne...dziewczyny powspierajcie!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Okropne sny, które nie dają spokoju...
Od dawna? Nie oglądasz jakichś dziwnych filmów, programów?
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co poradzic, wspólczuje. Sama czasami miewam takie koszmary, ze szkoda gadac- ale cale szczescie, ze u mnie to rzadkosc.
Moze to ma zwiazek z czyms, co dzieje sie w Twoim zyciu? Moze sie horrorów naogladalas i teraz wyobraznia pracuje? Nie wiem .
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, też miewam dziwne sny jak się naoglądam jakiś filmów o zabijaniu
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sobie wyrobiłam odruch na koszmary. Zaczynam krzyczeć. Staram się krzyczeć we śnie i jednocześnie krzyczę na prawdę, przez sen. To mnie budzi, albo budzi TŻ a on budzi mnie.
Na szczęście nie śnią mi się jakieś obrzydliwe rzeczy, ale też mam bardzo często realistyczne sny, przez które budzę się zmęczona. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Żyjesz w stresie albo strachu?
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
podobno sen to podswiadomosc, czesto jesli myslimy o czyms podczas dnia albo przed snem naogladamy sie jakis bzdur to pozniej snia sie takie historie, tak jak wyzej - jakis problem ?
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
mnie ostatnio sie snilo,ze moj facet z moja matka a ja siedzialam obok, przez reszte tygodnia chcialo mi sie rzygac jak o tym pomyslalam ,to tak zburzylo moje morale,ze do tej pory mam gesia skore jak o tym pomysle. dlaczego akurat matka, pojecia nie mam, ale rozmawialam z nim na temat 3 osoby i moze stad widzialam go 'z kims' innym
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
wypijaj gorace mleko przed snem
mi zawsze pomaga i jakos zasypiam.Ja tez mam czasami koszmary lecz roznia sie one od twoich. Za duzo horrorow ogladam i potem niestworzone historie mi sie snia :p |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie dziewczyny właśnie problem w tym, że ja nie oglądam żadnych strasznych filmów, bo takich nie lubię. Na noc zawsze staram się pozytywnie myśleć. Ogólnie jestem osobą skłonną do stresowania się byle czym i zamartwianiem się strasznie. Może to dlatego. Ale naprawdę, czasem budzę się i czuję obrzydzenie tego co mi się śniło. Trudno wtedy tak szybko dojść do siebie. No ale sen to sen...jakoś musze sobie z tym poradzić. Nieraz w nocy obudzę się serce wali mi mocno i cała spocona jestem, tak to się dzieje. Nieraz są to sny obrzydliwe nieraz straszne.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
To może jakieś ziółka przed snem? Melisa?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Przez sen manifestuja sie emocje z Twojej Podswiadomosci, tylko obrazy sa ZAWSZE podmienione. Dlaczego? Dlatego ze wlasnie nie moga pojawic sie wprost bo blokuje je Twoja Swiadomosc. Swiadomosc jest oparta o zasady Superego, czyli wszelkie prawidla moralne, etyczne, spoleczne etc. Jesli sni Ci się, ze robisz krzywdę jakiejś osobie, nie oznacza to, ze chcesz jej to zrobić, tylko ze masz wobec niej z jakiegoś powodu (może to byc tylko wobec jednego tematu) poczucie nizszosci, lub chciałabyś zwrócić jej uwagę, dorównać, upomniec się o coś lub miec nad nią poczucie kontroli. To tylko przykład. W każdym razie sny interpretuje się po mechanizmach emocjonalnych, nigdy po obrazach. Osoby tez mogą byc podmienione. Tematem jest zawsze coś, co w Twojej podswiadomosci ma status 'kwestii niezalatwionej', nie wyjasnionej, lub niesatysfakcjonujacej. Z czego najczęściej nie zdajesz sobie sprawy, bo Twój rozum to racjonalizuje. Np. Ktoś Cie w życiu zle potraktowal, Ty sobie racjonalizujesz, ze nie był Ciebie wart, ale Twoja podswiadomosc nie jest podatna na komunikaty rozumowe i manifestuje swoj punkt widzenia. Tylko nie uzywa dokladnych danych: postaci, obrazów, czynow, bo rozum wyparl je ze scenariusza. Podstawia zatem 'podobne' dane, lub całkiem przypadkowe, ale mechanizmy zostawia swoje. Dlatego interpretacja snu wymaga porzadnego rozpisania zdarzen i proby skojarzenia tego z tym, co moze/moglo nas dreczc. To tak w skrócie, ale piszę z komórki i przez to maksymalnie upraszczam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
A nie bierzesz jakichś leków? Ja dziwne sny miałam właśnie z tego powodu.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
jesli wydaje ci sie,ze w nocy lunatykujesz albo np.rzucasz sie po lozku to moze wlaczyc na noc kamere? Wiem,glupie to ale kiedys ogladalam program doktor ozi, i tam byl przypadek chrapania przez sen,gdzie osoba nie byla swiadoma,ze to robi i na nagraniu wszystko bylo jasne
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja mam dziwne sny zwykle gdy coś mnie stresuje... Może masz więcej stresów ostatnio?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytaj o świadomym śnieniu - można się dzięki temu nauczyć m. in. jak orientować się, że to co się dzieje to sen, wystarczy trochę poćwiczyć.
Mi bardzo pomogło na koszmary i często jest tak, że jak realistyczny sen ciągnie się za długo to myślę w końcu 'ej, to nie ma sensu, to chyba sen'. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie Ci współczuję,wiem jak takie realistyczne koszmary potrafią wymęczyć. I zgadzam się z emą,poczytaj trochę o snach. Ja także jestem w stanie we śnie zorientować się,że jest to tylko sen i przerwać go.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
No to współczuję
![]() sam miewam takie sny mimo, że jestem facetem ![]() Hmm... może spróbuj jakiejś medytacji przed snem i relaksu? Jak masz partnera to może poproś go o masaż, albo zaśnij z włączonym cichutko radiem z jakaś muzyką relaksacyjna. |
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Zainteresuj się, czym są lucid dreams czyli świadome sny. W internecie istnieje gdzieś forum "ezoteryka", gdzie na pewno znajdziesz wiecej informacji. Jeżeli nauczysz się odzyskiwać świadomość we śnie, będziesz w stanie zmienić jego fabułę
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Swiadome snienie i Freud
|
|
#22 |
|
lokalna gwiazda
|
A może przyczyna jest taka, że jesz przed snem coś ciężkostrawnego?
Podobno najstraszniejsze sny są po kiszonych ogórkach . Możesz to potraktować jako dowcip, ale to jest w moim przypadku prawda. Niedawno zasnęłam leżąc na brzuchu i przyciskając rękę, aż mi zdrętwiała i skończyło się koszmarem. Przyśniło mi się, że wróciłam do domu, otworzyłam drzwi i nadepnęłam na zwłoki
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Może te sny nawiązują do jakichś nieprzyjemnych sytuacji, emocji z przeszłości? Mi powtarzają się niektóre sny i u mnie to są lęki z dzieciństwa. Spróbuj przed snem wypić lampkę wina albo obejrzeć jakiś głupi serial, może to Ci pomoże się uspokoić.
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
W innym temacie pisałaś o zboczonych zaczepkach, prawda? To pewnie to.
Tak się tym przejmujesz, że Twoja podświadomość nie daje Ci spokoju i próbuje odreagować frustracje z dnia codziennego. Powinnaś sobie poradzić z problemem w realu, to i nieprzyjemne sny znikną. Dostałaś dobre porady dotyczące technik medytacyjnych, lucid dreams i ogólnie doedukowania się w kwestiach podświadomości. Popieram. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Przez stres, problemy, głupie filmy lub leki miałam też dość realistyczne koszmary. Najlepiej będzie znaleźć przyczynę snów i ją jakoś usunąć, ale póki co możesz spróbować kontrolować te sny. Ja to sobie przetłumaczyłam, że jeśli dzieje się coś, co wybitnie mi się nie podoba, to z całą pewnością jest to sen, mogę więc się z niego wybudzić. Działa za każdym razem.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą )Miłośniczka butów wszelakich Podskakuję z Mel B. Joga Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

mi zawsze pomaga i jakos zasypiam.

Coffee & Cigaretts