|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Podróż poślubna - gdzie? Czy jakieś miejsca są niewłaściwe?
No właśnie jest pytanie następującej treści. Razem z narzeczonym planujemy podróż poślubną do Budapesztu (bardziej niż opalanie, lubimy zwiedzać miasta, architekturę itp.). Tylko, kto nie usłyszy, że lecimy do Budapesztu zaraz w śmiech. Może jestem trochę nie na czasie, ale to chodzi o jakieś sprawy polityczne, że "nie wypada tam jechać" czy co?
Wiecie coś na ten temat? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podróż poślubna - gdzie? Czy jakieś miejsca są niewłaściwe?
A pytałaś co ich tak śmieszy?
![]() Dla mnie wyjazd do Budapesztu nie jest ani trochę śmieszny, miasto jest piękne i jest co zwiedzać. Jedyne co mi przychodzi do głowy, że jest jakiś utarty stereotyp (?), że podróż poślubna to egzotyka, plaża i drinki z palemką i dlatego w tym kontekście Budapeszt może się wydawać 'dziwnym' wyborem.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Budapeszt to moje ulubione europejskie miasto, wolę od na przykład Paryża i być może również zahaczymy o niego w podróży poślubnej. Nie przejmuj się znajomymi
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
kompletnie nie rozumien czym ty sie przejmujesz - to Wam się ma to miejsce podobać! Skoro marzycie o Budapeszcie to właśnie tam powinniście jechać
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podróż poślubna - gdzie? Czy jakieś miejsca są niewłaści
To Twoja podroz poslubna i Ty masz ja przezyc, wiec sie nie przejmuj
Utarlo sie, ze podroz poslubna to lezenie plackiem na plazy, ale skoro Ty wolisz co innego, to owszem. Jak bylam w Rzymie, to to spotkalam 2 pary, ktore mialy swoj honeymoon
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Olać innych.
Ja w podróż poślubną uparłam się, że chcę jechać w góry. Plaża i drinki z palemką są moim zdaniem strasznie nudne, wolę połazić po szlakach. Absolutnie wyboru nie żałowałam! |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo za odzew. Śmieją się chyba w związku z polityką antymigracyjną Węgier.
Ale turystów przecież wpuszczają xD.
|
|
|
|
|
#8 |
|
astro-loszka
|
Super wybór, Budapeszt jest piękny.
Moja siostra ze szwagrem zrobili sobie podróż poślubną - objazdówkę: Budapeszt, Praga, Wiedeń. Bardzo im się podobało.
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Zerknij tutaj, http://www.danieltarka.com/10-najlep...esiac-miodowy/ miejsca od egzotyvcznych po erope, cos znajdziesz, my bylismy w grecji,zawsze wole poza polską, inny klimat i wogole jakos nasze klimaty mnie nie kreca, wkazdym razie wogile nie załuje.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyobrażam sobie niewłaściwego miejsca na podróż poślubną, chyba ze w gre wchodzą względy bezpieczeństwa, tzn odradzam kraje zagrożone atakiem terrorystycznym. Reszta to kwestia waszego pomysłu i zainteresowań. Znam pare która spędziła podróż poślubną nad polskim morzem bo miała z nim dobre wspomnienia i tak chcieli. Nie szukali pięknych miast ani gorących plaży. Chcieli Bałtyk i koniec
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
może się śmieją, bo Budapeszt to dość oklepane miejsce i takie raczej na wypad na weekend, niż na podróż poślubną. ale, żeby zaraz był to podróżowy "nie wypada", to nie słyszałam, przecież nie jedziecie do Radomia
![]() chyba wystarczy śmieszków zapytać, co takiego zabawnego w temacie. sama jechałam z mężem na miesiąc z plecakami na Kaukaz, to nam próbowali wybić z głowy, bo niby dziko i niebezpiecznie
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego jakieś miejsce miałoby być "niewłaściwe"? To wyłącznie Wasza sprawa gdzie jedziecie.
Niewłaściwym miejscem na podróż może obecnie być np. Syria, ale to na każdą, a nie tylko poślubną. Jedni znajomi byli na podrózy poślubnej w Iranie po którym jeździli autostopem. Wrócili szczęśliwi bo to jest właśnie ich styl podróżowania. Jacyś znajomi z pracy itd. się pukali w głowę, bo oni woleli by leżeć na plaży w jakimś betonowym hotelowisku w stylu Hurghady, ale nie należy się takimi ludźmi przejmować. Jeszcze raz - to wyłącznie Wasza sprawa. Budapeszt jest spoko. |
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Ok, ale może niech każdy wypoczywa jak uważa. Nie obrażajmy się nawzajem. W Hurghadzie byliśmy kilka razy i za każdym to były naprawdę mega udane wakacje, ale na podróż poślubną, o ile są możliwości, zdecydowanie radzę bardziej odległe kierunki. A teraz możliwości są duże, w sumie - są każde. Logostour ma Birmę, Grenlandię, Zimbawe. Wiadomo - trzeba myśleć rozsądnie i wybierać bezpieczne miejsca, ale niech to będą miejscówki, które po prostu zapewnią ogrom emocji. I to wszystko. I zawsze fajnie zorganizowana wycieczka zawsze będzie lepsza niż typowe leżakowanie.
Tutaj macie gdzie jechać w marcu: http://okiemturysty.pl/porady/gdzie-na-wakacje-w-marcu/ Edytowane przez kentas Czas edycji: 2020-11-26 o 13:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

i dlatego w tym kontekście Budapeszt może się wydawać 'dziwnym' wyborem.