|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dość nietypowe pytanie- proszę o pomoc
Hej,wiem, że moje pytanie może się wydać głupie, ale bardzo proszę o odpowiedź.
Mieszkam w 4-piętrowym bloku, mam wodę z sieci, w mieszkaniu te zawory wody, którymi mogę zakręcać wodę. Czy można przykręcić troszkę zawór wody, tak by lała się mniejsza ilość wody/ nie było takiego silnego strumienia? Wiem, że są perlatory itp. ... Czy nie spowoduje to zamarznięcia (zimą) wody w rurach ani żadnej innej szkody? Mam współlokatorkę, która nie zna umiaru w laniu wody ;/ ... To dość pokręcona i dziwna sprawa, nie chcę wdawać się w szczegóły. Bardzo proszę o sensowne odpowiedzi. Dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dość nietypowe pytanie- proszę o pomoc
A by nie bylo silnego strumenie należy regulować gałką lub pokrętłem od kranu.
Perlator nie powoduje żadnych szkód dla rur. Perlator napowietrza wodę ale i w tym przypadku mozna ja odkrecic na duży strumien i zuzycie bedzie takie samo. Nie wystarczyło by pogadac z lokatorką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kreciola:
Należy zamontować perlatory tam gdzie to ma sens: - przy zlewie* - łazienka: umywalka* - a w wannie/prysznicu to w zależności czy życzycie sobie czekać chwilę na wodę czy chwileczkę ![]() *priorytet Perlatory należy kupić nie za drogie i nie za tanie. Za moje dałem 8zł/sztuka. Przed kupnem należy wiedzieć jaki rozmiar perlatorka powinnaś kupić (mierz średnicę) Perlator kup z oznaczeniem 4,5 L na minutę, ekonomicznie sika ![]() Są też perlatory z pstryczkiem zamykającym wodę, czyli ustalasz na kranie daną temperaturę wody oraz ciśnienie i to zostawiasz na wieki, a przycisk start-stop masz przy ujściu wody. Koleżankę weź podstępem, koszt perlatorów podziel na liczbę osób na mieszkaniu i jak będziesz przy temacie oszczędzania to łagodnie zaznacz że musicie skupić się na większym oszczędzaniu wody (ważne żeby zaznaczyć ,,musicie'' a nie ,,musisz'' bo odbierze to jako zarzut w jej stronę i focha Ci strzeli babisko, a tak to winę bierzesz na wszystkich i nie boli ![]() Paula78 ma nie do końca rację, ponieważ perlator niezależnie od strumienia wody przepuszcza maksymalnie tyle wody ile mu napisali na opakowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Pewnie, że można musisz odnaleźć kurek
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.