|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co do białej skórzanej kurtki i krótkich nóg?
Witam.
Niestety natura nie obdarzyła mnie długimi nogami. Mam 155cm wzrostu, a krok mam na wysokości tylko 68cm. Ważę 44kg i figurę mam chyba w kształcie gruszki - czyli wąskie ramiona, bardzo mały biust, dosyć spora pupa - taka wystająca. Uda mam chude, ale dalej mam dosyć umięśniony ten kawałek między pośladkami a udem. Włosy ciemny brąz, długie do piersi. Ostatnio kupiłam sobie białą skórzaną kurteczkę taką do pasa. Co mam do niej zakładać jak chodzę z rozpiętą kurtką? Jaki sweter by pasował? Myślałam o zielonym sweterku w cienkie białe paski. Taki jak tu na zdjęciu: ![]() Do tego ciemne jeansy. Jakie jeszcze kombinacje mi polecicie z tą kurtką? Nie wiem jaką dobrać sobie spódnicę i rajstopy? Buty czarne? Lubię styl sportowy, seksowny ale nie wulgarny, w związku z moją nową pracą muszę odnaleźć się też w stylu biurowym czyli spódnica plus koszula i żakiet. Lubię zdecydowane kolory jak czarny, biały, błękit turkusowy, taka zieleń jak ten sweter, czerwone lub różowe dodatki. Mam 28 lat i nie podoba mi się ostatnia moda na spodnie rurki i trampki. Lubię wysokie obcasy. Edytowane przez kasianula1 Czas edycji: 2013-10-23 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ex Moderator
|
Dot.: Co do białej skórzanej kurtki i krótkich nóg?
Proszę Cię, a nawet błagam- wszystko tylko nie taki sweter
![]() ![]() Najlepiej zaopatrz się w kilka bazowych sweterków (jednokolorowych, z dobrych materiałów). Będziesz mogła do nich dodać czarną spódnicę- do pracy albo dżinsy- na miasto i będzie super ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wizualnie ten sweterek jest przepiękny.
Bardzo ładny odcień zielonego, poziome paski przez które moje ramiona może wydadzą się trochę szersze. Mi się podoba, a brzuch mam płaski jak deska. Może znacie sklepy z podobnymi (kolor i krój) ale tańszymi? Ja znalazłam jeszcze taki śliczniutki: ![]() A ta spódnica jaką powinna mieć długość? Sweter chcę nosić pod spodem, żeby nie wystawał spod kurtki - czy to dobry pomysł do moich krótkich nóg? Edytowane przez kasianula1 Czas edycji: 2013-10-24 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na twoim miejscu skupiłabym się na wydłużaniu nóg. może jakieś sukienki, spódnice zaczynające się w talii? chodzi o to byś nie pokazywała na jakiej wysokości masz krok. a jeśli chodzi o buty to koniecznie w kolorze spodni/rajstop/legginsów
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To do tej białej kurtki czarna spódnica od talii do kolan, czarne rajstopy i czarne kozaki do kolan? Ja chciałam do tej kurtki nosić jasne jeansy i brązowe buty. Jak z tym krokiem? Mam nosić swetry za pośladki? Do takiej kurtki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ex Moderator
|
Ja myślę, że abiblabla uwagę odnośnie kroku skierowała tylko do sukienek i spódniczek.
Swetry do paska od spodni będą OK. Nie jestem w stanie wkleić wszystkich swetrów jakie tu widzę ale zerknij na strony np. Massimo Dutti, czy Mohito. Massimo ma klasyczne kroje (również w serek- jeśli takie lubisz) i porządne wykonanie, w Mohito są zawsze ładne rozpinane sweterki ![]() Nie szukaj na Allegro- szukaj w sklepach, przymierzaj, oceniaj krytycznie i dopiero wtedy kupuj. Pytanie odnośnie jeansów- do pracy, czy na luźne wyjścia? Jeżeli np. do jasnych jeansów założysz ten zielony sweterek, który wkleiłaś jako pierwszy to wyjdzie Ci zestaw na luźny dzień, zupełnie nie do pracy w biurze ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc.
Poszukam tych Massimo Dutti u siebie w mieście. ten ładny ale nie ten materiał: http://allani.pl/zestaw/875415 Na luźne wyjście szukam tych swetrów. Do pracy potrzebuję coś dużo bardziej eleganckiego - garsonkę. Tylko nie wiem jakiej długości założyć spódnicę. Ona powinna być od pępka do kilka centymetrów nad kolana? Wiem tylko żeby nigdy nie zakładać brązowych butów do czarnych rajstop. Edytowane przez kasianula1 Czas edycji: 2013-10-24 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W stroju nie pomogę ale z ciekawości zmierzyłam siebie i ja mam 168 cm a krok na wysokości 77 cm więc biorąc pod uwage nasze proporcje ja jestem bardziej krótkonoga
![]() Więc może przesadzasz z tymi krótkimi nogami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Aby wydłużyć nogi ja bym proponowała spódniczki z wyższym stanem/ rozkloszowane sukienki plus pasek w talii. Do tego fajnie wygląda dłuższy rozpinany sweter (do pracy może być marynarka). Rajstopy i buty w jednym kolorze.
Edytowane przez Żenada Czas edycji: 2013-10-24 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.