Mieszana cera - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-04-14, 09:50   #1
Leda
Przyczajenie

Mieszana cera

Dzien Dobry,

Mam pytanie dotyczace mieszanej cery. Od kiedy zrobilo sie cieplo ciagle swieca mi sie policzki kolo nosa i broda. Uzywam toniku i kremu matujacego, jednak widze ze mi w ogole nie pomaga. Jak moge poradzic sobie z czyms takim? jakich kosmetykow uzywac??

Z gory dziekuje za odp.

Leda
Leda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-04-14, 12:19   #2
alinab
Zadomowienie

Re: Mieszana cera

Ja tez często się świecę. Myślę, że potrzebne jest przede wszystkim używanie produktów regulujących wydzielanie tłuszczu, typowe matowanie na wyjścia z domu. Makijaż: krem nawilżający + podkład matujący lub odwrotnie krem matujący + podkład niematujący, na to puder najlepiej sypki. Jak już zaczniesz się świecić, pomocne okażą się absorbentki. Ale nic nie jest chyba w stanie zmatowić na cały dzień [img]icons/icon9.gif[/img]
[img]icons/icon40.gif[/img]
alinab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-09-21, 21:13   #3
kid
Raczkowanie

GG do kid
Mieszana ceraz tendencją do przesuszania się na policzkach, pozatykane pory, alergia

No, mam dość. Problemy mojej buźki są dość skomplikowane. Otóż mam mieszaną cerę z tendencją do przesuszania się na policzkach. Mam pozatykane pory na brodzie, częste wypryski na policzkach i czole. Nie wiem już jakich kosmetyków używać, na wszystkie niemal prędzej czy później mam uczulenie (jestem alergiczką). Marzę o gładkiej, czystej cerze, bez tych okropnych krostek! Może jakieś leczenie dermatologiczne? Może kosmetyczka? A może dobre kosmetyki?
kid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-09-21, 21:36   #4
diorek
Raczkowanie

Re: Dość!

Tez mam mieszaną cerę i bardzo często przesusza sie na policzkach A zimą to juz bedzie horror .
Dermatolog - jestem za , myslę że każdy choc raz powienien tam zajrzeć ale wypatrz jakiegoś kompetentnego doktorka żeby nie wyrządził ci więcej szkody . Kosmetyczka - z doświadczenia nie polecam oczyszczania skóry mechanicznie tzn. wyciskanie . Teraz od tego w kosmetyce się zdecydowanie odchodzi ( tylko chyba nie u nas w kraju biorąc pod uwagę że każdy gabinet to proponuje ) Bardzo często kosmetyczki wyciskają zaskórniki na siłę i można wyjść lekko mówiąc - uszkodzonym . Kosmetyki trudno dobrać - niby zalecają uzywać dwa ale kto ma na to czas ? Z doświadczenia wiem że kwasy oczyszczają skórę z zaskórników ale potrzeba wytrwałości i efekty są widoczne po dwóch , trzech miesiącach regularnego stosowania . To by było na tyle
diorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-09-21, 21:49   #5
kid
Raczkowanie

GG do kid
Re: Dość!

Hmmm... Znacie może jakiegoś dobrego dermatologa w Warszawie? Bo mój zrzuca winę za każdy problem z buzią na alergię i każe mi przemywać twarz roztworem kwasu jakiegośtam, który mi przetłuszcza buzię.
kid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 13:50   #6
CarolineInTheCity
Przyczajenie

mieszana cera :/

Witam,
mam pytanie jaki krem powinnam uzywac gdyz nie moge sie odnalezc w ilosci dostepnych na polkachmam 25 lat,cere mieszana-tlusta strefa T i suchawe policzki.czy konieczne jest uzywanie dwoch kremow na dzien i noc?pozdrawiam
CarolineInTheCity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 18:43   #7
bieniahe
Raczkowanie

Dot.: mieszana cera :/

Myślę, ze tu by mógł wystarczyc jakis dobry krem normalizujący

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 10:06   #8
westik2000
Przyczajenie

Mieszana cera nastolatki

Mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków w różnych miejscach (nie pokazują się ,,w kupach'' ,jednak zawsze jakieś są , czasem kilka w jednym miejscu , ,zdarza się czasem ,że mam jednego ,ale sporego pryszcza ) . Używam zwykłe kremy typu Kolastyna Young itp. ,jednak czuję ,że to nic nie daje mojej skórze - w niektórych miejscach jest bardzo przesuszona ,w niektórych bardzo tłusta ( jak to cera mieszana ) ,krosty jakie są takie są ,więc ,jak mówiłam , nic dobrego z tego na razie nie wynika ,a te kosmetyki stosuję już dobrych parę miesięcy. Przez przypadek natrafiłam na kremy Avene czy Flos - lek w internecie ,nie pomijając ich dobrych recenzji. Jakie kosmetyki mi polecacie ? Co myślicie o wyżej wymienionych markach i tym podobnych ? Dodam ,że mam poniżej 16 lat Jakby było to ważne ,nie mam zamiaru oszczędzać na dobrych kosmetykach
westik2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 15:08   #9
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Dot.: Mieszana cera nastolatki

Najważniejsze jest codzienne oczyszczanie rano i wieczorem. Może to być żel do twarzy, może być i płyn micelarny jeśli nie lubisz żeli jak i również dobre mydło (tylko naprawdę dobre, nie polecam drogeryjnych). U mnie dobrze sprawdza się La roche possay effaclar żel i dwa razy w tygodniu mydło marsylskie z oślim mlekiem. Jeśli chodzi o płyny micelarne, nie mam specjalnego faworyta. Potem koniecznie zastosuj tonik, ja stosowałam różne, kiedyś ziaję, tanie i dobre dla młodej cery jednak z wiekiem moja skóra zaczęła się chyba robić coraz wrażliwsza i przestały mi służyć. Obecnie stosuję tonik z Mixy ten niebieski. Jeśli chodzi o kremy cena nie zawsze oznacza jakość. Sama mam cerę mieszaną i w dodatku jeszcze wrażliwą z tendencją do wyprysków. Stosowałam Kremy Pharmaceris A- lekki nawilżający na dzień i multilipidowy na noc przez około 2 lata. Średnia półka cenowa, jakościowo dobre- dobrze nawilżały i koiły skórę. Obecnie zmieniłam na Dermosan i Linoeparol. Dermosan- dzień z przyłożeniem chusteczki i Linoeparol na noc ze względu na cięższą konsystencję. o dziwo są tańsze a dla mnie bardzo dobre, dobrze nawilżają i mimo ciężkiej konsystencji (przy linoeparolu cięższa) nie zapychają a to również ważna.
Możesz też dwa razy w tygodniu zastosować dobrą glinkę np. zieloną. Ja używam obecnie ghassoul dwa razy w tygodniu, pięknie oczyszcza skórę a niespodzianek jakby mniej...
Stary 2014-01-04, 18:11   #10
Marha Ritta
Przyczajenie

Smile Dot.: Mieszana cera nastolatki

U mnie dobrze sprawdza się na noc BingoSpa delikatnie złuszczający krem z kwasami AHA.
Bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia na twarzy tłustej warstwy. Już po ok. 2 tygodniach regularnego stosowania zauważyłam znaczną poprawę stanu mojej cery. Wszelkie wypryski pojawiają się o wiele rzadziej, ilość zaskórników się zmniejszyła, buzia jest gładsza, a kolor bardziej jednolity.
Cena ok 20 zł/100g
Na dzień jeszcze nie znalazłam idealnego kremu. Szukam też dobrego żelu do mycia. Jak możecie, to polećcie coś dziewczyny
Marha Ritta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 12:26   #11
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45
Dot.: Mieszana cera nastolatki

Mogę polecić z czystym sumieniem mydło aloesowe Forever Living, cena to ok 50zł przy czym wystarcza na ok 1500 aplikacji. Na pierwszym miejscu jest aloes, który znakomicie przywraca równowagę kwasowo- zasadową, mydło to nie wysusza i możecie używać go również do łapek czy nawet higieny intymnej. W tej firmie jest również galaretka aloesowa, którą warto stosować np. pod krem lub pod maseczkę.

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości